Povezane vesti

Dojave o bombama u bolnici na Zvezdari, KBC „Dragiša Mišović” i VMA

Politika 18.05.2022
Dojave o navodno postavljenim bombama primljene su danas u KBC „Dragiša Mišović”, Gradskoj bolnici i Ginekologiji na Zvezdari i Vojnomedicinskoj akademiji, javili su beogradski mediji, a potvrdili Tanjugu nadležni organi. Prema snimcima na… »

Dojava o bombi u školi u Prištini, evakuisani učenici

Politika 18.05.2022
PRIŠTINA – Dojava o bombi stigla je i u školu „Dževdet Doda” u Prištini, saopštila je kosovska policija. Kako prenosi Koha ditore, učenici i školsko osoblje su evakuisani. Prema prvim informacijama, pretnja o mogućoj eksploziji stigla je… »

Nove dojave o bombama u Srbiji

Slobodna Evropa 18.05.2022
U Srbiji je i u sredu, 18. maja, upućeno više dojava o navodno postavljenim bombama u objektima u Beogradu, Novom Sadu u Vojvodini i Nišu na jugu Srbije. Dojave o eksplozivnoj napravi upućene su u Beogradu srednjoj Medicinskoj školi na Zvezdari… »

MUP o lažnim dojavama: Pretnje stigle iz Poljske, Gambije, Irana, Nigerije…

N1 Info 18.05.2022
Policija je identifikovala lokacije ukupno 19 mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Kako je navedeno, 18 adresa je sa Gmail servisa i… »

MUP identifikovao mejlove sa kojih su stizale pretnje bombom; Dojave u KCV-u i u više beogradskih škola i bolnica

RTV 18.05.2022
NOVI SAD, BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala… »

MUP: Identifikovane lokacije mejl adresa sa kojih su stizale dojave o bombama

Beta 18.05.2022
Policija je identifikovala lokacije ukupno 19 mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji, saopštilo je večeras ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Kako je navedeno, 18 adresa je sa Gmail… »

MUP: Identifikovane lokacije mejl adresa sa kojih su stizale dojave o bombama

Novi magazin 18.05.2022
Policija je identifikovala lokacije ukupno 19 mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Kako je navedeno, 18 adresa je sa Gmail… »

MUP otkrio odakle su dolazile lažne dojave o bombama! Pretnje stizale sa 19 mejl adresa - počelo hapšenje!

Mondo 18.05.2022
Oglasio se MUP o dojavama o bombama u Srbiji! Oglasio se MUP o dojavama o bombama u Srbiji! Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom… »

MUP: Identifikovane lokacije mejl adresa sa kojih su stizale dojave o bombama

Beta 18.05.2022
Policija je identifikovala lokacije ukupno 19 mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji, saopštilo je večeras ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Kako je navedeno, 18 adresa je sa Gmail… »

Dojave o bombama u školama – ima li obrazovni sistem "plan B" za održavanje nastave

RTS 18.05.2022
Oko 200 škola širom Srbije nije moglo da realizuje nastavu zbog dojava o bombama u proteklih nekoliko dana. Do kraja školske godine ostalo je mesec dana, a roditelji i učenici su zabrinuti i zbog bezbednosti, ali i zbog popravljanja ocena i polaganja… »

Ministar prosvete: Dojave o bombama su psihološki rat, ide se na iznurivanje resursa države i naroda

RTV 18.05.2022
BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je danas da su dojave o bombama u školama u Beogradu klasičan psihološki rat, sa idejom da se parališe kompletna država i celo društvo… »

Ružić o dojavama o bombi: Određena nadoknada časova će svakako biti potrebna

Radio 021 18.05.2022
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će određena nadoknada časova izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava o bombama biti potrebna. On je dodao da je na direktorima škola da odluče… »

Ružić: Deca ne stoje iza dojava, ovoga nije bilo pre rusko-ukrajinskog sukoba

N1 Info 18.05.2022
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će određena nadoknada časova, izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava o bombama, biti potrebna, a da je na direktorima škola da odluče po kom modelu… »

Ružić o dojavama: Određena nadoknada časova će svakako biti potrebna

Novi magazin 18.05.2022
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će određena nadoknada časova izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava o bombama biti potrebna, a da je na direktorima škola da odluče po kom… »

Ružić o dojavama: Odredjena nadoknada časova će svakako biti potrebna

IndeksOnline 18.05.2022
BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će odredjena nadoknada časova izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava o bombama biti potrebna, a da je na direktorima škola da… »

Biće nadoknade časova: Ministar Ružić o situaciji u školama usled dojava o bombama

Kurir 18.05.2022
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će odredjena nadoknada časova izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava o bombama biti potrebna, a da je na direktorima škola da odluče po kom… »

Ružić o dojavama: Određena nadoknada časova će svakako biti potrebna

Nova 18.05.2022
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će određena nadoknada časova izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava o bombama biti potrebna, a da je na direktorima škola da odluče po kom… »

Na meti dojava bombi zdravstvene ustanove i škole u Beogradu, kao i KC Vojvodine

N1 Info 18.05.2022
Eksplozivne naprave prijavljene su u KBC "Dragiša Mišović", Gradskoj bolnici na Zvezdari i na Vojnomedicinskoj akademiji, kao i u nekoliko škola u Beogradu. Oko 14 sati, dojava o bombi stigla je i na adresu Kliničkog centra Vojvodine. Kako je javio… »

Ponovo dojava o bombama u Prištini

Danas 18.05.2022
Nakon jučerašnje lažne dojave o postavljenoj u Rektoratu Univerziteta u Prištini, danas je dojavljeno da je ekplozivna naprava postavljena u osnovnoj školi „Dževdet Doda“ u ovom gradu, potvrđeno je za „Kallxo“. Nakon istrage kosovska… »

Šabac: Anonimne dojave o bombama u školi i banci

Danas 18.05.2022
Anonimne dojave o bombama, kako saznajemo, stigle su oko 15 časova u Osnovnu školu „Laza K. Lazarević“ i Credit agricole banku. Direktor Osnovne škole „Laza K. Lazarević“ Milan Blagojević, potvrdio je za šabačke medije da su u 14,59… »

Anonimna dojava da je u niškoj gimnaziji “Bora Stanković” postavljena bomba

Danas 18.05.2022
Anonimna dojava da je u Gimnaziji „Bora Stanković“ postavljena bomba bila je lažna, kazali su u niškoj Policijskoj upravi za Danas. Policijskoj upravi je oko 9.30 časova stigla anonimna prijava da je u zgradi ove niške gimnazije postavljena… »

Pretnje bombama se nastavljaju, nadležni ćute i ne rade ništa

Danas 18.05.2022
Pretnje o postavljanju bombi u školama, kulturnim insitucijama, bolnicama, areodromima i mostovima u Beogradu ali i širom Srbije ne prestaju. Iako je u proteklih nekoliko dana stiglo više od 300 pretnji na adrese različitih ustanova i institucija, ni… »

Zbog lažne dojave o bombi evakuisana osnovna škola u centru Zrenjanina

Dnevnik 18.05.2022
Zgrada OŠ „Vuk Karadžić“ u centru Zrenjanina ispražnjena je jutros zbog dojave da se u njoj nalazi bomba. U Policijskoj upravi Zrenjanin „Dnevniku“ je potvrđeno da su oko 8 časova nadležni u školi obavestili policiju da je na i-mejl stigla… »

Nove dojave o bombama u Beogradu: Pretnje stigle bolnicama, školama i visokoškolskim ustanovama

Danas 18.05.2022
Nove dojave o bombama počele su da stižu danas u prepodnevnim satima, a na spisku ustanova našlo se nekoliko srednjih i visokih škola, bazena i više bolnica, saznaje „Danas“. U MUP-u za „Danas“ nezvanično kažu da su dojave o postavljenim… »

Dojave o bombama u bolnici na beogradskoj Zvezdari, KBC Mišović

Dnevnik 18.05.2022
BEOGRAD: Dojave o navodno postavljenim bombama primljene su danas u KBC "Dragiša Mišović", u Gradskoj bolnici i Ginekologiji na Zvezdari, javili su beogradski mediji. Posle dojava o bombama postavljenim u nekoliko srednjih beogradskih škola i u… »

Dojave o bombama i u zdravstvenim ustanovama u Beogradu

Radio 021 18.05.2022
Nakon niza dojava o bombama u školama, prijavljeno je da je eksplozivna naprava postavljena u Gradskoj bolnici na Zvezdari. Bomba je prijavljena i u KBC Dragiša Mišović, prenose Novosti. Prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama… »

Pomoćnik direktora bolnice „Dragiša Mišović“ o dojavi: Pacijente ne mrdamo

Nova 18.05.2022
Dve zdravstvene ustanove popodne su dobile dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama. Takođe, jutros su već evakuisane tri srednje škole, dva fakulteta, a dojavljeno je da je bomba postavljena i na bazenu na Tašmajdanu. Dojava o navodnoj podmetnutoj… »

Lažna dojava o bombi u zrenjaninskoj školi “Vuk Karadžić”

Danas 18.05.2022
Osnovna škola Vuk Karadžić u Zrenjaninu je jutros ispražnjena zbog dojave da se u zgradi nalazi bomba, potvrđeno je Danasu u ovoj školi. Na mejl škole je jutros stigla poruka o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Uprava škole obavestila je policiju… »

Lažna dojava o postavljenoj bombi u Gimnaziji Bora Stanković u Nišu

Euronews 18.05.2022
Na adresu gimnazije Bora Stanković u Nišu jutros je stigla dojava o postavljenoj bombi. Evakuisani su svi đaci i profesori, javlja reporter Euronews Srbija. Policija je pregledala prostorije i saopštila da je dojava bila lažna. U ponedeljak je na… »

Dojava o bombi u niškoj gimnaziji "Bora Stanković"

RTV 18.05.2022
NIŠ - Gimnazija "Bora Stanković" u Nišu dobila je jutros oko 9.30 telefonsku prijavu o postavljenoj bombi, javlja RTS. Kako navodi, učenici i profesori su brzo evakuisani, a na lice mesta su stigli pripadnici policije. U toku je kontradiverziona… »

Pašić: Deca ne smeju biti ničija politička meta

RTV 18.05.2022
BEOGRAD - Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, dojave o bombama stigle su na čak 173 školske adrese, izjavio je pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić i dodao da provere još traju zbog čega se danas u 49 osnovnih i 21 srednjoj… »

Škole imaju plan evakuacije; Pašić za RTS: Deca ne smeju biti ničija politička meta

RTS 18.05.2022
Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, dojave o bombama stigle su na čak 173 školske adrese. Još traju provere, pa je danas u 49 osnovnih i 21 srednjoj školi u Beogradu onlajn nastava, rekao je za RTS pomoćnik ministra prosvete Milan… »

Pašić: Škole imaju plan evakuacije, onlajn nastava danas u 49 osnovnih i 21 srednjoj školi

Euronews 18.05.2022
Iza nas su dva dana lažnih dojava o podmetnutim bombama u školama, tržnim centrima, na mostovima, i brojnim drugim objektima i ustanovama. Preteći mejlovi stizali su na stotine adresa. Kontradiverzione ekipe, kažu u MUP-u, proveravaju sve navode. Od… »

Umesto da misle o završnim ocenama, đaci i roditelji strepe od "eksplozije" i onlajn nastave: Dojave o bombama unele pometnju…

Blic 18.05.2022
U proteklih par nedelja Beograd je bio centar serije dojava o bombama. Dok su prve u nizu najviše pristizale na aerodrom "Nikola Tesla", ubrzo su se proširile i na druge posećene objekte u glavnom gradu, odnosno u tržnim centrima, muzejima… »

Ukupno 70 beogradskih škola i danas na onlajn nastavi: Provera zbog dojava o bombama se nastavlja

Blic 18.05.2022
Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, dojave o bombama stigle su na čak 173 školske adrese. Još traju provere, pa je danas u 49 osnovnih i 21 srednjoj školi u Beogradu onlajn nastava, rekao je za RTS pomoćnik ministra prosvete Milan… »

U 70 škola onlajn nastava zbog dojava o bombi

N1 Info 18.05.2022
Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić izjavio da se onlajn nastava odvija u 49 osnovnih škola i 21 srednjoj školi u Beogradu, u kojima je u toku pregled nakon dojava o postavljenoj bombi. On je za RTS rekao da su to podaci od utorka u 22 sata i da… »

U 70 beogradskih škola onlajn nastava zbog dojava o bombama

Novi magazin 18.05.2022
U 49 osnovnih i 21 srednjoj školi u Beogradu nastava će danas biti organizovana onlajn zbog dojava o postavljenim bombama, izjavio je pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić. On je za Radioteleviziju Srbije (RTS) rekao da 96 odsto osnovnih i srednjih… »

Ružić o dojavama o bombama: Cilj je da se parališe čitavo društvo i udari na najranjivije

Danas 17.05.2022
Dojave o postavljanju bombi u osnovnim školama su monstruozne i govore o intenciji da se parališe čitavo društvo i udari na najranjivije, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić za TV Insajder. Ružić, koji se… »

Vesti dana »