Povezane vesti

Srbija umesto Rusije na Svetskom prvenstvu

B92 18.05.2022
Nakon što je FIBA donela zvaničnu odluku o izbacivanju ruskih i beloruskih reprezentacija iz svih takmičenja, druge selekcije popunjavaju njihova mesta. Glavna vest dana bila je da će muška reprezentacija Crne Gore nastupiti na Evropskom prvenstvu u… »

Potvrđeno - Srbija umesto Rusije na Svetskom prvenstvu!

Sportske.net 18.05.2022
Nekoliko važnih odluka donela je danas FIBA i uglavnom se odnose na suspenziju odnosno izbacivanje nacionalnih timova Rusije i Belorusije iz svih predstojećih takmičenja koje FIBA bude organizovala. Preneli smo već da muška seniorska reprezentacija… »

Stop za Ruse, Crna Gora ide na Evropsko prvenstvo?!

Sportske.net 18.05.2022
Suspenzija ruskih predstavnika u kolektivnim sportovima zbog rata u Ukrajini dovešće i do promene spiska učesnika predstojećeg Evrobasketa koji će se početkom septembra održati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj. FIBA je donela odluku da do… »

Rusija proterana: Naše komšije menjaju "zbornaju" na Evrobasketu

Večernje novosti 18.05.2022
SANKCIJE Rusiji nakon početka rata u Ukrajini dosta su promenile i sportski svet. Ruska košarkaška reprezentacija suspendovana je sa Evrobasketa koji se održava ove godine, a njihovo mesto zauzeće selekcija iz regije. FIBA Kako javljaju "Vijesti"… »

Crna Gora bi na Eurobasketu mogla zamijeniti Rusiju

Al Jazeera 18.05.2022
Od svih sportskih organizacija u Evropi, Rusiju iz takmičenja nije izbacila još samo FIBA, ali se očekuje da će evropski ogranak svjetske kuće košarke to učiniti na predstojećem kongresu u Vilniusu. Skupština FIBA bi trebala narednog vikenda… »

Crna Gora umesto Rusije na Eurobasketu

Danas 18.05.2022
Košarkaši Crne Gore igraće na Evropskom prvenstvu umesto selekcije Rusije, predložila je Takmičarska komisija FIBA, a Skupština FIBA Evropa bi u subotu to trebalo formalno da potvrdi. Po pravilima, u slučaju da neki tim ne može da nastupi na… »

FIBA izbacuje Rusiju sa Evrobasketa – Crna Gora "uskače"

B92 18.05.2022
Košarkaši Crne Gore igraće po svemu sudeći na Evropskom prvenstvu umesto selekcije Rusije. Skupština FIBA Evrope će u subotu doneti konačnu odluku, a Takmičarska komisija predložila da je na 41. Evrobasketu zameni tim Boška Radovića. Od svih… »

Crna Gora menja Rusiju na Eurobasketu 2022.

Sport klub 18.05.2022
Skupština FIBA će u subotu suspendovati Rusiju sa Evropskog prvenstva u košarci, koje će se u septembru održati u Gruziji, Italiji, Češkoj i Nemačkoj, a njeno mesto zauzeće Crna Gora. Iz izvora bliskih FIBA, Takmičarska komisija FIBA Evropa… »

Crna Gora ide na EP umesto Rusije

Vesti online 18.05.2022
Košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće na Evropskom prvenstvu umesto Rusije, koja će biti izbačena sa kontinentalnog šampionata. Crnogorske “Vijesti” prenose da će Crna Gora 21. maja dobiti poziv da nastupi na septembarskom EP umesto… »

Crna Gora ide na Evropsko prvenstvo umesto Rusije, čeka se potvrda FIBA

Nova 18.05.2022
Samo FIBA do sada nije izbacila Rusiju iz svih takmičenja, barem je tako bilo do ovog trenutka. Naime, očekuje se da evropski ogranak FIBA u subotu to uradi na Skupštini u Viljnusu. Predlog je da Rusiju na takmičenju zameni upravo Crna Gora. Kako… »

Vesti dana »