Povezane vesti

Jablanički okrug: U porodičnom nasilju umrle četiri žene, a tri su preživele

Jablanički okrug: U porodičnom nasilju umrle četiri žene, a tri su preživele

Novi magazin 18.05.2022
Prema podacima Mreža žene protiv nasilja, u prošloj godini u Jablaničkom okrugu ubijene su dve žene u porodično-partnerskom nasilju, dve izvan porodično-partnerskog nasilja i bilo je tri pokušaja ubistva, saopštile su danas Žene za mir u… »
Svaka treća ubijena žena prijavljivala je nasilje – zašto institucije ne reaguju blagovremeno

Svaka treća ubijena žena prijavljivala je nasilje – zašto institucije ne reaguju blagovremeno

RTS 18.05.2022
Devet ubijenih žena i pet pokušaja ubistva – crna statistika porodičnog nasilja od početka godine. Danas se sećamo svih žena koje su ubili njihovi partneri ili članovi porodice. Današnji dan, 18. maj, simbolično je izabran u znak sećanja na… »
Svaka treća ubijena žena prijavljivala je nasilje

Svaka treća ubijena žena prijavljivala je nasilje

Nova 18.05.2022
Devet ubijenih žena i pet pokušaja ubistva – crna statistika porodičnog nasilja od početka godine. Danas se sećamo svih žena koje su ubili njihovi partneri ili članovi porodice. Današnji dan, 18. maj, simbolično je izabran u znak sećanja na… »
Žrtva porodičnog nasilja: 'Slavim što sam živa'

Žrtva porodičnog nasilja: 'Slavim što sam živa'

Slobodna Evropa 18.05.2022
"Ja danas slavim godinu dana što sam živa", kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) Dubravka Dimitrijević iz Beograda. Sa njom je reporterka Radija Slobodna Evropa (RSE) razgovarala u centru Beograda, gde je 18. maja obeležen Dan sećanja na žene žrtve… »

Vesti dana »