Povezane vesti

Ministarstvo odbrane Rusije: Marijupolj potpuno oslobođen, predali se svi iz „Azovstalja”

Politika 20.05.2022
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je završena operacija potpunog oslobađanja „Azovstalja” i Marijupolja od ukrajinskih ekstremista i vojnika, izjavio je portparol Ministarstva odbrane… »

Predao se i komandant neonacista iz Azovstalja: Zbog ogorčenosti stanovnika Marijupolja izveden u oklopnom vozilu! Video

Kurir 20.05.2022
Komandant nacionalnog bataljona Azov Denis Prokopenko koji se predao izveden je oklopnim automobilom sa teritorije Azovstalja kako bi se isključile represalije nad njim lokalnog stanovništva, rekao je general-major Igor Konašenkov, portparol ruskog… »

Prvi nemački tenkovi stižu u julu u Ukrajinu

Politika 20.05.2022
BERLIN - Nemačka će isporučiti prvih 15 tenkova Gepard Ukrajini u julu, izjavio je danas portparol nemačkog Ministarstva odbrane, potvrđujući izveštaje medija, javio je Rojters. Gepard ima dva topa kalibra 35 milimetara i koristi se u borbi protiv… »

Šojgu izvestio Putina o potpunom oslobađanju Azovstala: Kanada uvodi dalje sankcije ruskim oligarsima

Telegraf 20.05.2022
* Šojgu kaže da je oko 2.000 boraca evakuisano iz Azovstala * Rusi obustavljaju isporuku gasa Finskoj * Podoljak: Naš pregovarački tim su oružje, sankcije i novac * Berbok: Rusija koristi glad kao oružje u ratu. Specijalna operacija ruske vojske u… »

Šojgu: Azovstalj pod ruskom kontrolom; Moskva obustavlja isporuke gasa Finskoj

Nova 20.05.2022
Rat u Ukrajini danas je ušao u 86. dan. Sva najnovija dešavanja mogli ste da pratite na našem blogu uživo. Šahovski velemajstor Gari Kasparov i bivši naftni tajkun Mihail Hodorkovski dodani su na rusku listu pojedinaca koji deluju kao „strani… »

Rat – dan 86: Objavljen snimak predaje boraca iz Azovstala; Rusi: "Zauzeli smo"; Kadirov poslao poruku

B92 20.05.2022
Specijalna operacija vojske Rusije u Ukrajini traje osamdeset šest dana. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da se 771 ukrajinski borac iz "Azovstalja" predao u poslednja 24 sata, ukupno 1.730 od ponedeljka, a 80 je ranjenika. Oni su u bolnicama u… »

Šojgu izvestio Putina o potpunom preuzimanju železare "Azovstalj"; Finska bez isporuka ruskog gasa

RTS 20.05.2022
Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset šesti dan. Više od 1.900 "ukrajinskih nacionalista", blokiranih u fabrici "Azovstalj" u Marijupolju, predalo se ruskim snagama, tvrdi ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Američki senat je odobrio skoro 40 milijardi… »

Kraj odbrane Marijupolja, ruska vojska kaže – „potpuno oslobodila“ Azovstal

N1 Info 20.05.2022
Rat u Ukrajini, 86. dan. Komandant puka Azov izjavio je da je najviši vojni vrh Ukrajine „izdao naređenje da se sačuva život i zdravlje vojnika garnizona i prestane sa odbranom" Marijupolja, nakon čega je ruska vojska saopštila da je "potpuno… »

Putin: Broj sajber napada na Rusiju u porastu

Politika 20.05.2022
MOSKVA- Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je broj sajber napada na Rusiju u porastu. On je rekao da napadi dolaze iz državnih struktura, preneo je Rojters. Prema njegovim rečima, na meti sajber napada su medijske i finansijske… »

Rusija: "Kraj, predali su se"

B92 20.05.2022
Rusija je saopštila da je potpuno zauzela teritoriju čeličane Azovstal, u kojoj su bili smešteni poslednji ukrajinski branioci Mariupolja. Teritorija Azovstalja je potpuno oslobođena, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. "Teritorija metalurškog… »

Gasprom potvrdio: Od sutra obustavljamo isporuke gasa Finskoj

Nova 20.05.2022
Finska državna energetska kompanija Gasum saopštila je danas da će Rusija prekinuti isporuku gasa Finskoj nakon što je ta zemlja odbila da plaća ruski gas u rubljama. Ovu vest je potvrdio ruski gasni gigant Gasprom i naveo da će isporuka gasa… »

Članice EU u potrazi za gasom i naftom – ko će platiti cenu ekonomskog rata

RTS 20.05.2022
U narednih sedam dana cena bezina biće 184, a dizela 202,2 dinara. Dizel je neznatno poskupeo - 20 para, a benzin četiri dinara. Mnogim zemljama Evropske unije 20. maj je rok za plaćanje računa. Kompanije koje trguju gasom iz Slovačke, Austrije… »

G7 mobilisala 19,8 milijardi dolara za Ukrajinu

Politika 20.05.2022
KONIGSVINTER– Ministri finansija i guverneri centralnih banaka Grupe sedam (G7) bogatih demokratija sveta saopštili su danas da su mobilisali 19,8 milijardi dolara za Ukrajinu i obećali da će pružiti dodatnu finansijsku podršku ako bude potrebno… »

G7 će osigurati 9,5 milijardi nove pomoći za Ukrajinu

Slobodna Evropa 20.05.2022
Vodeće ekonomije Grupe sedam (G7) pristale su osigurati 9,5 milijardi dolara nove ekonomske pomoći Ukrajini kako bi pomogla Kijevu da isplati plate javnim zaposlenicima i osigura da vlada može nastaviti funkcionirati dok se brani od ruske invazije… »

Rusi sve jače stežu ventil za gas: Evo kome su sve do sada ukinuli isporuku ovog energenta!

Kurir 20.05.2022
Finska nije jedina evropska zemlja kojoj je Rusija obustavila isporuke gasa. Ruska državna energetska kompanija Gasprom je prošlog meseca prekinula isporuku gasa Poljskoj i Bugarskoj nakon što su one, poput Finske, odbile da plate gas u rubljama. Sve… »

Od sutra obustava isporuke ruskog gasa Finskoj

Politika 20.05.2022
HELSINKI- Isporuka ruskog prirodnog gasa Finskoj biće obustavljena od sutra ujutru, saopštila je finska energetska grupa Gasum. Odluka o obustavljanju gasa je, kako navodi Frans pres, posledica odbijanja Finske da plati ruskom gigantu Gaspromu u… »

Komandant ''azova'': Otpor se prekida (video)

Pravda 20.05.2022
Komandant puka ''Azov'' Denis Prokopenko je na snimku saopštio o prestanku otpora. Na internetu se pojavila video poruka komandanta ukrajinskog puka '’Azov'’ Denisa Prokopenka koji je izjavio da se otpor te jedinice prekida. prenosi "MK". Podsećamo… »

Austrijanci potvrdili: Plaćaće ruski gas preko Gasprombanke

B92 20.05.2022
Beč -- Austrijski OMV saopštio je danas da se pridružio drugim evropskim kompanijama koje su prešle na plaćanje ruskog gasa u evrima preko Gasprombanke. Kompanija je dodala da ne očekuje probleme s konverzijom sredstava u rublje. "Sada smo primenili… »

Rusija od sutra ukida gas i Finskoj

RTV 20.05.2022
HELSINKI - Ruski Gasprom obavestio je Finsku da će joj od subote ujutro, 21. maja, prekinuti isporuke prirodnog gasa, saopštio je danas finski državni veletrgovac gasom Gasum. Gasum je odbio da plaća Gaspromu u rubljama što je Rusija tražila od… »

Dodik sa ruskim ambasadorom: BiH nije uvela sankcije Rusiji

Pravda 20.05.2022
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik saopštio je danas da je imao važan sastanak sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovom, kome je, kako ističe, ponovio da BiH nije uvela sankcije Rusiji. Ponovio je, kaže, i da predstavnici Republike… »

Berlin šalje “Geparde” u Ukrajinu

Vesti online 20.05.2022
Nemačka će isporučiti prvih 15 tenkova Gepard Ukrajini u julu, izjavio je danas portparol nemačkog Ministarstva odbrane, potvrđujući izveštaje medija, javio je Rojters. Gepard ima dva topa kalibra 35 milimetara i koristi se u borbi protiv aviona i… »

Gasprom eksport zavrće slavinu Finskoj: Isporuke gasa prestaju sutra ujutru

Blic 20.05.2022
Dotok ruskog gasa u susednu Finsku prestaće u subotu ujutru, saopštio je danas finski državni veletrgovac gasom Gasum. „Gasprom eksport je u petak 20. maja popodne obavestio Gasum da će isporuke prirodnog gasa Finskoj prema Gasumovom ugovoru o… »

Rusija prekida isporuku gasa Finskoj

Danas 20.05.2022
Ruski Gasprom obavestio je Finsku da će joj od subote ujutro, 21. maja, prekinuti isporuke prirodnog gasa, saopštio je danas finski državni veletrgovac gasom Gasum. Gasum je odbio da plaća Gaspromu u rubljama što je Rusija tražila od evropskih… »

Putin: Broj sajber napada na Rusiju u porastu

RTV 20.05.2022
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se broj sajber napada na Rusiju od strane stranih državnih struktura višestruko povećao i da Rusija mora da pojača svoju sajber odbranu smanjenjem upotrebe stranog softvera i hardvera… »

Rusija u subotu obustavlja isporuke gasa Finskoj

Glas Amerike 20.05.2022
Helsinki — Ruski Gasprom informisao je Finsku da će joj u subotu ujutro obustaviti isporuke prirodnog gasa, nakon što je finska državna kompanija odbila da za ruske zalihe plati u rubljama. Gasprom je od evropskih zemalja zahtevao da ruski glas… »

G7 najavio novu pomoć Ukrajini od 9,5 milijardi dolara

Glas Amerike 20.05.2022
Bon, Nemačka — Finansijski lideri G7 saglasili su se u petak da izdvoje novu pomoć za Ukrajinu od 9,5 milijardi dolara i obećali dovoljno novca da se spreči kolaps već razorene ukrajinske ekonomije, dok se zemlja bori protiv ruske agresije… »

Slovačka kompanija platila ruski plin u eurima, otvara račun u rubljama

Slobodna Evropa 20.05.2022
Slovački državni uvoznik plina SPP platio je račun za ruski prirodni plin u eurima, a također su otvorili račun u rubljama kod Gazprombanke, saopšeno je iz ove kompanije. Ovim su, zapravo, piše Reuters, prihvatili formu plaćanja koju traži… »

Oglasio se Putin: Povećan broj napada na Rusiju; otkrio i odakle dolaze; "Propalo"

B92 20.05.2022
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je broj sajber napada na Rusiju u porastu. On je rekao da napadi dolaze iz državnih struktura, preneo je Rojters. Prema njegovim rečima, na meti sajber napada su medijske i finansijske institucije… »

Rusija obustavlja isporuke gasa Finskoj

Biznis.rs 20.05.2022
Posledica odbijanja isplate u rubljama. Isporuka ruskog prirodnog gasa Finskoj biće obustavljena u subotu ujutru, saopštila je finska energetska grupa Gasum. Odluka o obustavljanju gasa je, kako piše France-Presse, posledica odbijanja Finske da plati… »

Fince stigla ruska kazna: Nema više gasa, od sutra prestaju isporuke ovog energenta!

Kurir 20.05.2022
Ruski Gasprom obavestio je Finsku da će joj od subote ujutro, 21. maja, prekinuti isporuke prirodnog gasa, saopštio je danas finski državni veletrgovac gasom Gasum. Gasum je odbio da plaća Gaspromu u rubljama što je Rusija tražila od evropskih… »

Dodik ruskom ambasadoru: BiH nije uvela sankcije Rusiji, RS to neće dozvoliti

Nova 20.05.2022
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas na sastanku sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovim da Bosna i Hercegovina nije uvela sankcije Rusiji i da predstavnici Republike Srpske to nikada neće dozvoliti. „Uprkos brojnim… »

Rusija pretvorila Donbas u pakao

Politika 20.05.2022
KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju da je region Donbasa pretvorila u „pakao”, dok se tamo vode intenzivne borbe, prenosi Bi-Bi-Si. U noćnom obraćanju iz Kijeva, Zelenski je rekao da su ruske snage sravnile region… »

Putin: Broj napada na Rusiju je u porastu

Vesti online 20.05.2022
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je broj sajber napada na Rusiju u porastu. On je rekao da napadi dolaze iz državnih struktura, preneo je Rojters. Prema njegovim rečima, na meti sjaber napada su medijske i finansijske institucije… »

Austrijski OMV će plaćati gas preko Gasprombanke

Telegraf 20.05.2022
Evropska komisija je ove nedelje u dopunjenom uputstvu o plaćanju ruskog gasa potvrdila da države članice Evropske unije da mogu da nastave da kupuju ruski gas bez kršenja sankcija. Austrijska energetska grupa OMV saopštila je danas da se pridružila… »

Rusija obustavlja isporuku gasa Finskoj

Danas 20.05.2022
Rusija će u subotu ujutro obustaviti isporuku gasa Finskoj, saopštio je finski državni gasni gigant, kompanija Gasum. “Posle podne u petak, 20. maja, Gazprom Export je obavestio Gasum da će isporuka prirodnog gasa Finskoj po ugovoru Gasuma o… »

Gazprom u subotu obustavlja isporuku plina Finskoj

Al Jazeera 20.05.2022
Saopćeno je kako će Gasum od sutra i tokom predstojeće ljetne sezone snabdijevati kupce prirodnim plinom iz drugih izvora kroz plinovod Balticconnector. Finska energetska kompanija Gasum saopćila je u petak da je ruska energetska kompanija Gazprom… »

"Švedska i Finska u NATO za par meseci"

RTV 20.05.2022
VAŠINGTON, BRISEL, ISTANBUL - Američka ambasadorka pri NATO-u Džulijen Smit rekla je da bi se Švedska i Finska mogle pridružiti NATO-u u “sledećih nekoliko meseci”. Smit je rekla da je obrambeni savez pozdravio zahteve Švedske i Finske i da… »

Ukrajini dato 530 miliona dolara bespovratne pomoći

Politika 20.05.2022
KIJEV – Ukrajini je uplaćeno oko 530 miliona dolara bespovratnih sredstava od Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britnije iz fonda koji je osnovala Svetska banka za donacije vladi u Kijevu nakon ruske agresije, saopštilo je ukrajinsko… »

Medvedev: Sankcije uvedene Rusiji biće na snazi decenijama

Politika 20.05.2022
MOSKVA - Sankcije koje su uvedene Rusiji biće na snazi decenijama i to čak nije ni povezano sa specijalnom operacijom u Ukrajini, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev. Medvedev je rekao da je očigledno da… »

Od sutra obustava isporuke ruskog gasa Finskoj

Novi magazin 20.05.2022
Isporuka ruskog prirodnog gasa Finskoj biće obustavljena od sutra ujutru, saopštila je finska energetska grupa Gasum. Odluka o obustavljanju gasa je, kako navodi Frans pres, posledica odbijanja Finske da plati ruskom gigantu Gaspromu u rubljama. "Veoma… »

Rusija obustavlja isporuke gasa još jednoj zemlji

B92 20.05.2022
Helsinki -- Dotok ruskog gasa u susednu Finsku prestaće u subotu ujutru, saopštio je danas finski državni veletrgovac gasom Gasum. "Gasprom eksport je u petak 20. maja popodne obavestio Gasum da će isporuke prirodnog gasa Finskoj prema Gasumovom… »

Rusija u subotu obustavlja gas Finskoj

Slobodna Evropa 20.05.2022
Ruski Gasprom obavestio je Finsku da će od subote ujutro, 21. maja, prekinuti isporuke prirodnog gasa, saopštio je u petak finski državni veletrgovac gasom Gasum. Gasum je odbio da plaća Gaspromu u rubljama što je Rusija tražila od evropskih… »

"Obustavite odbranu": Komandant puka Azov: Dobili smo naređenje da prestanemo da branimo Marijupolj (video)

Blic 20.05.2022
Komandant ukrajinskog bataljona Azov Denis Prokopenko, saopštio je danas u video obraćanju da su civili i teško ranjeni ukrajinski borci evakuisani iz čeličane Azovstalj u Marijupolju. Prokopenko je rekao da su dobili naređenje da prestanu da brane… »

Oglasio se komandant Azova nakon saopštenja Kijeva da se obustavlja odbrana Mariupolja

Telegraf 20.05.2022
Moskva je saopštila da se oko 2.000 vojnika predalo njenim snagama, što je slična cifra procenama koje je objavilo Ministarstvo odbrane Velike Britanije. Denis Prokopenko, komandat puka Azov, jedinice Oružanih snaga Ukrajine koja brani čeličanu… »

Senat SAD odobrio 40 milijardi pomoći Ukrajini, razgovarali prvi oficiri SAD i Rusije

Glas Amerike 20.05.2022
Senat Sjedinjenin Država je u četvrtak odobrio novi paket pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara u borbi protiv ruske invazije. Predstavnički dom glasao je za paket prošle sedmice. Očekuje se da će američki predsednik Džo Bajden odmah potpisati… »

Komandant Azova: Civili i teško ranjeni borci evakuisani

RTV 20.05.2022
KIJEV - Komandant ukrajinskog bataljona Azov Denis Prokopenko, saopštio je danas u video obraćanju da su civili i teško ranjeni ukrajinski borci evakuisani iz čeličane Azovstalj u Marijupolju. „Civili su evakuisani, a teško ranjenima je pružena… »

Medvedev: Sankcije uvedene Rusije biće na snazi decenijama

Dnevnik 20.05.2022
MOSKVA: Sankcije koje su uvedene Rusiji biće na snazi decenijama i to čak nije ni povezano sa specijalnom operacijom u Ukrajini, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev. Medevedev je rekao da je očigledno da… »

Američkom narodu je teško, ne žele da učestvuju u ratu u Ukrajini: Razdor u SAD zbog Bajdenove odluke da naoruža Kijev!

Mondo 20.05.2022
Senat je u četvrtak odobrio gotovo 40 milijardi dolara pomoći Ukrajini, poslavši predlog zakona u Belu kuću da ga predsednik SAD Džo Bajden potpiše. Senat je u četvrtak odobrio gotovo 40 milijardi dolara pomoći Ukrajini, poslavši predlog… »

Gasum: Rusija sutra obustavlja isporuke gasa Finskoj, nastavljamo snabdevanje domaćinstava iz drugih izvora

Euronews 20.05.2022
Dotok ruskog gasa u susednu Finsku prestaće u subotu ujutru, saopštio je danas finski državni veletrgovac gasom Gasum. "Gasprom eksport je u petak 20. maja popodne obavestio Gasum da će isporuke prirodnog gasa Finskoj prema Gasumovom ugovoru o… »

Azov dobio naređenje iz Kijeva: Obustavite odbranu Marijupolja, sačuvajte živote

N1 Info 20.05.2022
Komandant puka Azov ukrajinske vojske, potpukovnik Denis Prokopenko, objavio je kratku video poruku iz unutrašnjosti čeličane Azovstal u Marijupolju u kojoj je naveo da je najviši vojni vrh „izdao naređenje da se sačuva život i zdravlje vojnika… »

Medvedev: Sankcije uvedene Rusije biće na snazi decenijama

RTV 20.05.2022
MOSKVA - Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da Rusija ima sve mogućnosti da spreči prehrambene krize. "Još niko nije ubrao žetvu preko TV i interneta. Za to su potrebne njive i poljoprivredna oprema, đubrivo i… »

Ukrajini "leglo" 530 miliona dolara bespovratne pomoći od SAD i V.Britanije, od EU 600 miliona

RTV 20.05.2022
KIJEV - Ukrajini je uplaćeno oko 530 miliona dolara bespovratnih sredstava od SAD-a i Velike Britanije iz fonda koji je osnovala Svetska banka za donacije vladi u Kijevu nakon ruske agresije, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo finansija. SAD su… »

Gasum: Rusija sutra obustavlja isporuke gasa Finskoj

RTV 20.05.2022
HELSINKI - Dotok ruskog gasa u susednu Finsku prestaće u subotu ujutru, saopštio je danas finski državni veletrgovac gasom Gasum. "Gasprom eksport je u petak 20. maja popodne obavestio Gasum da će isporuke prirodnog gasa Finskoj prema Gasumovom… »

Lideri Švedske i Finske razgovoraće s Erdoganom

Politika 20.05.2022
VAŠINGTON – Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je da su lideri Švedske i Finske nagovestili da planiraju da razgovaraju direktno sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i da je Vašington spreman da podrži… »

Zelenski najuticajnija ličnost sveta

Politika 20.05.2022
NjUJORK – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prvi je na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi njujorškog magazina „Tajm”. Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što je oko pet odsto svih glasova. „Kada je ruska vojska počela opštu… »

"Tajm": Zelenski najuticajnija ličnost sveta

B92 20.05.2022
Njujork -- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prvi na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi njujorškog magazina "Tajm". Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što čini oko pet odsto svih glasova. "Kada je ruska vojska počela opštu invaziju… »

Medvedev: "Sankcije uvedene Rusije biće na snazi decenijama"

B92 20.05.2022
Moskva -- "Sankcije koje su uvedene Rusiji biće na snazi decenijama i to čak nije ni povezano sa specijalnom operacijom u Ukrajini." To je danas izjavio zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev. Medevedev je rekao da je… »

SAD preko Ukrajine pripremale biološko oružje protiv rusa?! Kastratović tvrdi: Prvo prihvatili Putina, pa se pokajali zbog…

Kurir 20.05.2022
Luka Kastratović, predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije, tvrdi da su Amerikanci su preko Ukrajine pripremali biološko oružje, bliže granicama Rusije da bi uticali na širenje određene zaraze kod ljudi, kod životinja i biljnog… »

Rizičan protest jednog Rusa: Na zgradi ispisao napadnute ukrajinske gradove

N1 Info 20.05.2022
Rus Dmitrij Skurihin iz gradića Rusko Visockoje, severno od Moskve, odlučio se za dosad jedinstven protest protiv ruske invazije u Ukrajini - na zgradi tržnog centra čiji je vlasnik, jarko crvenom bojom ispisao je imena ukrajinskih gradova koje su… »

Rublja još jača: Dolar je ispod 58 rubalja, što je prvi put od aprila 2018.

Blic 20.05.2022
Uprkos najvećim sankcijama u istoriji, koje je Zapad uveo protiv Rusije, rublja nastavlja da jača u odnosu na dolar i evro. Tako je vrednost dolara trenutno pala ispod 58 rubalja, što je prvi put od aprila 2018. godine. Kurs evra pao je ispod 60… »

Očekivano: Njujorški magazin "Tajm" već ima favorita za ličnost godine

Pravda 20.05.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski trenutno je prvi na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi njujorškog magazina "Tajm". Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što čini oko pet odsto svih glasova. Na drugom mestu se nalazi izvršni direktor… »

"Komičar gurnut na svetsku pozornicu": Zelenski najuticajnija ličnost na svetu u anketi magazina Tajma

Blic 20.05.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prvi na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi njujorškog magazina "Tajm". Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što čini oko pet odsto svih glasova. "Kada je ruska vojska počela opštu invaziju na… »

Zelenski izglasan za „najuticajnijeg“ u anketi magazina Tajm

N1 Info 20.05.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na prvom je mestu ovogodišnje ankete magazina Tajm u kojoj čitaoci glasaju za onoga za koga misle da treba da bude na listi najuticajnijih ljudi godine tog časopisa, piše BBC. Ukupno 3,3 miliona glasova je… »

Zelenski prvi na listi najuticajnijih ličnosti u anketi "Tajma": Dobio 3,3 miliona glasova

Euronews 20.05.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prvi je na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi njujorškog magazina "Tajm". Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što čini oko pet odsto svih glasova. "Kada je ruska vojska počela opštu invaziju na… »

Zelenski najuticajnija ličnost sveta u anketi Tajma

Dnevnik 20.05.2022
NjUJORK: Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prvi na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi njujorškog magazina "Tajm". Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što čini oko pet odsto svih glasova. "Kada je ruska vojska počela opštu invaziju… »

Dolar pao ispod 60 rubalja na Moskovskoj berzi

Dnevnik 20.05.2022
MOSKVA: Rublja je nastavila danas rast prema dolaru na Moskovskoj berzi, pri čemu je američka valuta prvi put od aprila 2018. godine pala ispod nivoa od 60 rubalja. Na trgovanju do 7:33 časova po srednjoevropskom vremenu, rublja je ojačala za više od… »

Zelenski najuticajnija ličnost sveta u anketi “Tajma”

Vesti online 20.05.2022
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski prvi na listi najuticajnijih ljudi godine u anketi njujorškog magazina “Tajm”. Zelenski je dobio 3,3 miliona glasova, što čini oko pet odsto svih glasova. – Kada je ruska vojska počela opštu invaziju na… »

Nastavlja se jačanje rublje na Moskovskoj berzi - dolar na najnižem nivou od 2018. godine

Euronews 20.05.2022
Rublja je nastavila danas rast prema dolaru na Moskovskoj berzi, pri čemu je američka valuta prvi put od aprila 2018. godine pala ispod nivoa od 60 rubalja. Na trgovanju do 7:33 časova po srednjoevropskom vremenu, rublja je ojačala za više od 3,0… »

Rusi besni na Slovence, dali im rok od 10 dana da smanje broj ljudi u ambasadi

Nova 20.05.2022
Otpravnik poslova ambasade Slovenije u Moskvi pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je uručena nota u kojoj se zahteva smanjenje broja zaposlenih u ambasadi za četiri osobe, saopštilo je rusko Ministarstvo. Navedeno je da je, kao… »

Zelenski: Donbas pretvoren u pakao

Vesti online 20.05.2022
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski optužio je Rusiju da je Donbas pretvorila u “pakao”. Tokom noćnog obraćanja iz Kijeva, Zelenski je rekao da su ruske snage sravnile region sa zemljom. – Sve ovo nema i ne može imati nikakvo vojno… »

Idu kod Erdogana, direktno?

B92 20.05.2022
Vašington -- Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio da su lideri Švedske i Finske nagovestili da planiraju da razgovaraju direktno s Erdoganom. Turski predsednik, podsetimo, odlučno je protiv ulaska te dve nordijske zemlje u… »

Slovenački ambasador dobio notu: Imate 10 dana

B92 20.05.2022
Moskva -- Otpravnik poslova ambasade Slovenije u Moskvi pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je uručena nota. U njoj se zahteva smanjenje broja zaposlenih u ambasadi za četiri osobe, saopštilo je rusko Ministarstvo. Navedeno je da je… »

Zelenski: Rusija pretvorila Donbas u pakao

N1 Info 20.05.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju da je region Donbasa pretvorila u "pakao", dok se tamo vode intenzivne borbe, prenosi BBC. U noćnom obraćanja iz Kijeva, Zelenski je rekao da su ruske snage sravnile region. „Stalni su udari… »

"Sledi najkrvavija faza rata!" Zelenski očajan - Sravnili su region sa zemljom, hoće da ubiju što više Ukrajinaca!

Mondo 20.05.2022
Zelenski očekuje da će završna faza rata biti najkrvavija. Zelenski očekuje da će završna faza rata biti najkrvavija. Tokom jučerašnjeg govora ukrajinskim studentima, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da još ne može da pozove… »

Bajden: Švedska i Finska imaju našu punu podršku za NATO

Blic 20.05.2022
Švedska i Finska imaju "punu, totalnu podršku" SAD u odluci da se prijave za članstvo u NATO, izjavio je predsednik Amerike Džozef Bajden. Dve nordijske zemlje su ove nedelje podnele zahteve da budu deo Severnoatlantske alijanse, podseća BBC. Kako bi… »

Američka ambasadorka u NATO: Švedska i Finska u Alijansi za nekoliko meseci

Euronews 20.05.2022
Američka ambasadorka pri NATO-u Džulijen Smit rekla je da bi se Švedska i Finska mogle pridružiti NATO-u u "sledećih nekoliko meseci”. Smit je rekla da je obrambeni savez pozdravio zahteve Švedske i Finske i da veruje da će te zemlje "dati veliki… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Nastavak predaje ukrajinskih vojnika iz "Azovstalja", G7 dogovorio novi paket pomoći Kijevu

RTV 20.05.2022
KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u osamdeset šesti dan. Nastavlja se predaja ukrajinskih vojnika iz železare "Azovstalj". Nema kompromisa sa Moskvom poručuje Kijev, jedina opcija za pomirenje je kapitulacija Rusije, povlačenje trupa i razgovor o… »

Ninisto: Finska otvorena za razgovore o zabrinutosti u vezi sa njenim zahtevom za članstvo u NATO

Blic 20.05.2022
Predsednik Finske Sauli Ninisto izjavio je da je Finska otvorena za razgovore o zabrinutosti Turske u vezi sa njenim zahtevom za članstvom u NATO, dodajući da je njegova zemlja spremna da se posveti bezbednosti Ankare. Govoreći u Beloj kući, gde je… »

Zelenski: Donbas je potpuno uništen

Slobodna Evropa 20.05.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su ruske snage "potpuno uništile" industrijski region Donbasa i optužio Moskvu da sprovodi besmislena bombardovanja dok je intenzivirala svoju ofanzivu. Zelenski je rekao da dok ukrajinske snage… »

Američki Senat odobrio skoro 40 milijardi dolara pomoći Ukrajini

Danas 19.05.2022
Američki Senat odobrio je danas skoro 40 milijardi dolara pomoći Ukrajini, kao odgovor na rusku agresiju, prenosi agencija Ukrinform, ali navodi da taj dokument mora da potpiše predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden kako bi stupio na snagu. Senat… »

Vesti dana »