Povezane vesti

Rusija: Svi Ukrajinci se predali, kraj opsade Azovstala

Al Jazeera 20.05.2022
Moskva navodi da se predala grupa sa 531 ukrajinskim vojnikom koji su ostali braniti čeličanu. Više najnovijih vijesti u nastavku: 20 maj 2022 - 19:13 GMT Rusija: Svi Ukrajinci se predali, kraj opsade Azovstala Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da se… »

Amerikanci šalju Kijevu moćne rakete? “Ako Putin istraje, Ukrajina bi mogla da smakne najveće ruske brodove”

Vesti online 20.05.2022
Bela kuća radi na tome da ukrajinske borce opremi naprednim protivbrodskim raketama i pomogne im da probiju pomorsku blokadu Rusije, objavio je Rojters, pozivajući se na američke zvaničnike. Postoji zabrinutost da bi snažnije oružje koje može da… »

Rusija kaže da je posljednja grupa boraca napustila Azovstal

Slobodna Evropa 20.05.2022
Posljednja grupa ukrajinskih snaga koja se skrivala u Azovstal čeliačani napustila je to područje, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, koje je navelo da su se vojnici "predali." "Teritorij metalurške tvornice Azovstal... potpuno je oslobođen"… »

Nova strategija Vašingtona Amerika šalje Ukrajini antibrodske rakete da bi uklonila blokadu luka u Crnom moru

Kurir 20.05.2022
Procenjuje se da ukrajinsku obalu trenutno blokira ruska flota sačinjena od najmanje 20 vojnih brodova i podmornica. Amerika planira da Ukrajini pošalje napredne antibrodske projektile kako bi se izvršila deblokada ukrajinske obale i luka na Crnom… »

"To bi Ruse izbacilo iz igre": SAD razmatra slanje oružja Ukrajini koje bi moglo da okonča pomorsku blokadu

Telegraf 20.05.2022
Ukrajina ne krije da želi naprednije američko naoružanje uz ono koje trenutno ima na raspolaganju. Sjedinjene Države rade na dostavljanju naprednih protivbrodskih projektila Ukrajini kako bi pomogle ukrajinskim snagama da okončaju rusku pomorsku… »

Ukrajini "legle" pare

B92 20.05.2022
Kijev -- Ukrajini je uplaćeno oko 530 miliona dolara bespovratnih sredstava od SAD i Velike Britnije iz fonda koji je osnovala Svetska banka za donacije vladi u Kijevu. To je saopštilo ukrajinsko Ministarstvo finansija. SAD su donirale oko 500 miliona… »

Ukrajini uplaćeno 530 miliona dolara bespovratne pomoći od ove dve zemlje

Telegraf 20.05.2022
Američki Senat je odobrio u četvrtak skoro 40 milijardi dolara dodatne pomoći Ukrajini. Ukrajini je uplaćeno oko 530 miliona dolara bespovratnih sredstava od SAD i Velike Britnije iz fonda koji je osnovala Svetska banka za donacije vladi u Kijevu… »

Amerika i velika Britanija napunile državni budžet Ukrajine Uplaćeno oko 530 miliona dolara bespovratnih sredstava

Alo 20.05.2022
Ukrajini je uplaćeno oko 530 miliona dolara bespovratnih sredstava od SAD-a i Velike Britanije iz fonda koji je osnovala Svetska banka za donacije vladi u Kijevu nakon ruske agresije, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo finansija. SAD su donirale oko… »

Da li bi oružje moglo da pomogne da se spreči glad?

Danas 20.05.2022
Američki zvaničnici razmatraju mogućnost da ukrajinsku vojsku naoružaju naprednim protiv-brodskim projektilima. U izveštaju agencije Rojters, u kojem se citiraju zvaničnici iz Bajednove administracije, navodi se da bi Bela kuća mogla Kijevu da… »

Bela kuća želi da isporuči Ukrajini protivbrodske rakete

RTV 20.05.2022
VAŠINGTON - Bela kuća radi na isporuci protivbrodnih raketa ukrajinskoj vojsci, kako bi im pomogla da pobede rusku pomorsku blokadu, rekli su američki zvaničnici, dodavši da bi još moćnije oružje, koje može da potopi ruske ratne borodove, moglo… »

Amerika se "umešala" u rat: Potop ruskih brodova

B92 20.05.2022
Bela kuća radi na isporuci protivbrodnih raketa ukrajinskoj vojsci, kako bi im pomogla da pobede rusku pomorsku blokadu, rekli su američki zvaničnici. Dodali su da bi još moćnije oružje, koje može da potopi ruske ratne borodove, moglo da… »

Vesti dana »