Povezane vesti

Vartolomej: Istorijski trenutak, ulazimo u nov period

RTV 25.05.2022
ISTANBUL - Vaseljenski patrijarh Vartolomej nazvao je istorijskim trenutkom to što je raskol između Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) prevaziđen posle skoro šest decenija. "Ovo nas ispunjava… »

Rusija zauzela 95% Luganske oblasti, Putin povećava minimalne zarade i penzije

Nova 25.05.2022
Danas je 91. dan rata u Ukrajini. Sva najnovija dešavanja mogli ste da pratite na našem blogu uživo na portalu Nova.rs. Šef Luganske regionalne vojne uprave Sergej Gajdaj saopštio je da je „neprijatelj zauzeo 95 odsto teritorije Luganske… »

Ankara rekla Švedskoj i Finskoj nema napretka ka NATO bez konkretnih mera

Novi magazin 25.05.2022
Turska neće pristati na prijem Švedske i Finske u NATO ako one ne preduzmu "konkretne mere" oko bezbednosnih pitanja koje nju brinu, upozorio je danas visoki zvaničnik turskog predsedništva. Ibrahim Kalin, portparol turskog predsedništva i bliski… »

Vaseljenski patrijarh Vartolomej o ratu u Ukrajini: "Ruska crkva i patrijarh Kiril su izneverili očeve pravoslavne crkve"

Blic 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh Vartolomej izjavio je danas da je Ruska pravoslavna crkva izneverila očeve pravoslavne crkve tako što je podržala napad na Ukrajinu. Moskva naziva rat u Ukrajini specijalnom vojnom operacijom sa ciljem da oslobodi Ukrajinu od… »

Kuleba u Davosu: NATO ne radi doslovno ništa da zaustavi rusku invaziju

N1 Info 25.05.2022
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba optužio je NATO da "ne radi doslovno ništa" da zaustavi rusku invaziju na njegovu zemlju. Kuleba je pohvalio Evropsku uniju zbog „revolucionarnih odluka“ o podršci Kijevu, ali je rekao da je NATO… »

Patrijarh Vartolomej: Ruska crkva izneverila očeve pravoslavne crkve

Politika 25.05.2022
MOSKVA - Vaseljenski patrijarh Vartolomej rekao je danas da je Ruska pravoslavna crkva izneverila očeve pravoslavne crkve tako što je podržala napad na Ukrajinu. Moskva naziva rat u Ukrajini specijalnom vojnom operacijom sa ciljem da oslobodi Ukrajinu… »

"Kiril je izneverio crkvu, sada mora da se žrtvuje!" Žestoke reči patrijarha Vatrolomeja - Reci Putinu da greši!

Mondo 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh poslao je poruku o ratu u Ukrajini i ruskom patrijarhu Kirilu. Vaseljenski patrijarh poslao je poruku o ratu u Ukrajini i ruskom patrijarhu Kirilu. Vaseljenski patrijarh Vatrolomej izjavio je u sredu da je Ruska pravoslavna crkva… »

Panika u Kremlju zbog putinovog zdravlja, pominju se naslednici: 3 imena u igri, jedan je svima dobro poznat

Mondo 25.05.2022
Zbog sve češćih spekulacija o lošem zdravlju Vladimira Putina razmišlja se o mogućim naslednicima šefa Kremlja. Zbog sve češćih spekulacija o lošem zdravlju Vladimira Putina razmišlja se o mogućim naslednicima šefa Kremlja. Zbog glasina o… »

Dva Sergeja, jedan Dmitrij: Ko su mogući Putinovi naslednici FOTO

Nova 25.05.2022
Usled sve većih glasina o nepuspehu ruske vojske u Ukrajini, nezavisna ruska istraživačka stanica Meduza objavila je izveštaj o navodnom razočarenju elite u liderstvo Vladimira Putina, zbog čega se razmatraju njegovi potencijalni zamenici. Meduza… »

Patrijarh Vartolomej: Ruska crkva nas razočarala, ne znam kako Kiril sebe opravdava pred sopstvenom savešću

Danas 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh Vartolomej izjavio je za televiziju ERT da je Ruska pravoslavna crkva izneverila očeve pravoslavne crkve svojom podrškom napada na Ukrajinu. Rat u Ukrajini Moskva na čelu sa Vladimitom Putinom ističu tezu da je to „specijalna… »

Patrijarh Vartolomej: Prevazilazak raskola SPC i MPC-OA istorijski trenutak, ulazimo u nov period

Euronews 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh Vartolomej je u razgovoru za grčku televiziju "ERT" nazvao istorijskim trenutkom to što je raskol između Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crkve- Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) prevaziđen posle skoro šest… »

Vartolomej o SPC i MPC: Decenijski raskol je otklonjen

Pravda 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh Vartolomej kazao je da je ovo istorijski trenutak kad je raskol između SPC i MPC- Ohridske arhiepiskopije nakon šest decenija otklonjen, i da je vreme za novi period, kao i da je zadovoljan najnovijim dešavanjima, prenosi… »

Vartolomej: Istorijski trenutak, ulazimo u nov period

Dnevnik 25.05.2022
ISTANBUL: Vaseljenski patrijarh Vartolomej nazvao je istorijskim trenutkom to što je raskol između Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crkve- Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) prevaziđen posle skoro šest decenija. "Ovo nas ispunjava… »

Vartolomej: SPC ispravno postupila

B92 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh Vartolomej nazvao je istorijskim trenutkom to što je raskol između SPC i MPC- Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) prevaziđen. "Ovo nas ispunjava zadovoljstvom. To je istorijski trenutak. Raskol koji je trajao oko šest decenija, na… »

"Ovo nas ispunjava zadovoljstvom": Vaseljenski patrijarh o odluci SPC da prizna autokefalnost MPC: "Raskol je otklonjen…

Blic 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh Vartolomej nazvao je istorijskim trenutkom to što je raskol izmedju Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crkve- Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) prevazidjen posle skoro šest decenija. - Ovo nas ispunjava zadovoljstvom… »

Patrijarh Vatrolomej: Ruska crkva i Kiril su izneverili

Nova 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh Vartolomej izjavio je danas da je Ruska pravoslavna crkva izneverila očeve pravoslavne crkve tako što je podržala napad na Ukrajinu. Moskva naziva rat u Ukrajini specijalnom vojnom operacijom sa ciljem da oslobodi Ukrajinu od… »

"Izneverili ste"

B92 25.05.2022
Vaseljenski patrijarh Vatrolomej izjavio je danas da je Ruska pravoslavna crkva izneverila očeve pravoslavne crkve tako što je podržala napad na Ukrajinu. Moskva naziva rat u Ukrajini specijalnom vojnom operacijom sa ciljem da oslobodi Ukrajinu od… »

Rusija spremna da otvori humanitarni koridor za hranu iz Ukrajine

Politika 25.05.2022
MOSKVA – Rusija je spremna da obezbedi humanitarni koridor za brodove koji prevoze hranu iz Ukrajine, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Andrej Rudenko. Rudenko je takođe rekao da će Rusija razmotriti mogućnost razmene zatvorenika s Ukrajinom… »

Na stolu plan koji može da prekine rat, na potezu Putin i Zelenski

Nova 25.05.2022
U moru posrednika između Ukrajine i Rusije, sada su se izdvojile italijanske vlasti koje su pripremile mirovni plan za okončanje rata koji se 91 dan vodi na teritoriji Ukrajine. Diplomate ove dve zemlje potvrdile su da je iz Italije stigao plan, koji… »

Zvaničnik iz Marijupolja: Ubijeno 22.000 stanovnika – ovo je grad duhova

N1 Info 25.05.2022
Gradski zvaničnici Marijupolja, ukrajinskog lučkog grada na Azovskom moru, veruju da je u tom gradu tokom tri meseca rata ubijeno 22.000 stanovnika, kazao je za CNN savetnik gradonačelnika Petro Andrjuščenko. „Marijupolj je sada grad duhova“… »

LNR: Ukrajina gađala hemijsko postrojenje, 4 civila poginula

RTV 25.05.2022
LUGANSK - Četiri civila su ubijena a troje ih je ranjeno kada su ukrajinske snage granatirale hemijsku fabriku Azot u Severodonjecku, tvrdi ambasador samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Rodion Mirošnik pozivajući se na izjave lokalnog… »

Vesti dana »