Povezane vesti

Šef Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa: Reakcija policije u Juvaldeu je bila pogrešna

RTS 27.05.2022
Pukovnik Stiven MekKrou iz Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa kritikovao je neke aspekte reakcije policije tokom pucnjave u Juvaldeu u kojoj je ubijeno 19 učenika i dva nastavnika, posebno u vezi sa vremenom koje je bilo potrebno policajcima da stupe… »

Političar rekao da je ubica iz Teksasa bio hapšen pre 4 godine: Ubrzo je stigao i demanti

Telegraf 27.05.2022
Vlasti su ranije saopštile da ubica Salvador Ramos nije imao krivični dosije kao odrasla osoba, ali da je možda imao maloletnički dosije. Nakon što je zastupnik u Predstavničkom domu, Toni Gonzales, rekao da je napadač Salvador Ramos, ubica koji… »

Dečaku preživelom u masakru u Teksasu život spasila stolica: "Ubica je ciljao u mene, rekao svi ćete umreti"

Telegraf 27.05.2022
Dečak je rekao da je ubica prvo ubio njegovu nastavniocu, a zatim je počeo da puca i na decu. Desetogodišnji dečak Semjuel Salinas ispričao je u emisiji "Dobro jutro Ameriko" kako je uspeo da preživi masakr u njegovoj školi u Teksasu, u kom su… »

Policija Teksasa priznala: "Napravili smo grešku, predugo smo čekali da bi savladali ubicu"

B92 27.05.2022
Pukovnik Stiven Mekrou iz Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa priznao je da je napravljena greška. I to prilikom procene situacije u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu u kojoj je 18-godišnji napadač ubio 19 dece i dvoje odraslih. Prema listingu… »

Pucnjava u Teksasu: Policija priznala greške – nismo na vreme ušli u učionicu

Nova 27.05.2022
Pukovnik policije Stiven Mekrou iz Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa priznao je da je napravljena greška prilikom procene situacije u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu u kojoj je napadač (18) ubio 19 dece i dvoje odraslih. Prema listingu… »

Ubijao je decu u školi, a policajci nisu uradili ništa: Dok je pravio masakr, oni su hapsili roditelje! Priznali grešku!

Mondo 27.05.2022
Zvaničnici teksaške policije su priznali da su napravili grešku jer nisu odmah po dolasku, ušli u školu u kojoj se dešavao masakr. Zvaničnici teksaške policije su priznali da su napravili grešku jer nisu odmah po dolasku, ušli u školu u kojoj… »

Policija Teksasa priznala grešku: Predugo čekali da bi savladali ubicu 19 dece

N1 Info 27.05.2022
Pukovnik Stiven Mekkrou iz Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa priznao je da je napravljena greška prilikom procene situacije u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu u kojoj je 18-godišnji napadač ubio 19 dece i dvoje odraslih. Prema listingu… »

Koji je bio motiv ubice, zašto ga policija nije zaustavila? Pitanja koja muče svet nakon krvoprolića u Teksasu

Telegraf 27.05.2022
Najznačajnija su - šta je motiv ovog gnusnog zločina i da li je policija Teksasa efikasno reagovala. Oči nacije uprte su u mali grad Juvaldi u Teksasu, gde je 18-godišnji naoružani napadač Salvador Ramos u utorak pucao i ubio 19 učenika i dve… »

Pucnjava, Teksas i škola: Policija pogrešila što nije odmah reagovala, priznaju zvaničnici

BBC News 27.05.2022
Pojedini svedoci kažu da su predlagali da oni uđu u školu dok je napadač pucao po deci, jer, tvrde, policija ništa nije preduzimala. Policija je pogrešila što nije odmah reagovala u smrtonosnoj pucnjavi u školi u Teksasu, priznaje Stiven Mekro… »

Otkriveno kako je ubica iz Teksasa ušao u školu: "Ispalio je najmanje 100 metaka"

Telegraf 27.05.2022
U napadu u osnovnoj školi u Teksasu ubijeno je 19 dece i dve nastavnice. Pukovnik Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa Stiven Mekro rekao je danas na konferenciji za novinare da su vrata od učionice u trenutku kada je napadač bio unutra bila… »

"Policija nije reagovala na vreme, plašili su se da će biti upucani": Novi detalji masakra u Teksasu

Telegraf 27.05.2022
Pojedini advokati zatražili su da se povodom ovog slučaja sprovede federalna istraga, kako bi se proverilo da li je prilikom reakcije policije bilo nekih propusta. Portparol policije Uvaldea, gradića u Sjedinjenim Američkim Državama, objasnio je na… »

„Bolje da je mene ubio“: Oglasio se otac masovnog ubice iz Teksasa

Nova 27.05.2022
Tri dana nakon pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu u kojoj je ubijeno 19 učenika i dve učiteljice, u javnost izlaze nova saznanja o događaju koji je potresao SAD, ali i ceo svet. O masakru u školi oglasio se i otac napadača Salvadora Ramosa (18). On… »

"Trebalo je mene da ubije!": Potresna ispovest oca ubice iz Teksasa

Telegraf 27.05.2022
Kaže da nema ideju zašto je Ramos mlađi uradio takvu stvar, ni zašto je izabrao baš školu. Ali rekao je da je primetio jednu promenu u poslednjih nekoliko meseci. Otac 18-godišnjeg Salvadora Ramosa, mladića koji je ubio 21 osobu u gradiću Juvaldi… »

„Vreme za umiranje“: Dete koje je preživelo masakr otkriva poslednje reči ubice

Nova 27.05.2022
Dete koje je preživelo pucnjavu u školu u Juveldeu u Teksasu, podelilo je mučne detelja o tome šta se dogodilo u učionoci u kojoj je napadač ubio najviše dece. „Ušao je u moju učionicu, čučnuo je i rekao: ‘Vreme je za umiranje'“, rekao je… »

Republikanci u Senatu blokirali debatu o zakonu o domaćem terorizmu

Danas 27.05.2022
Republikanci u Senatu blokirali su pokušaje demokratskih zakonodavaca da započnu debatu o merama za suzbijanje domaćeg terorizma, dok se dve stranke spore i oko pitanja šta je najbolji način da se suzbije oružano nasilje u zemlji. Predstavnički… »

Nakon smrtonosne pucnjave, u Kongresu SAD blokirana debata o kontroli naoružanja

N1 Info 27.05.2022
Republikanci u Senatu Kongresa SAD blokirali su pokušaje demokrata da započnu debatu o merama za suzbijanje domaćeg terorizma, dok se dve stranke spore i oko pitanja šta je najbolji način da se suzbije oružano nasilje u zemlji, javlja AP… »

Dečak otkrio jezive reči ubice pre nego što je počeo da puca po njegovim drugovima: On je uspeo da se sakrije

Telegraf 27.05.2022
Gledao je kako napadač puca po njegovim drugovima. Dečak, koji je preživeo pucnjavu u školi u Juvaldeu u Teksasu, otkrio je zastrašujuće detalje o tome šta se desilo kada je napadač ušao u učionicu. - Ušao je, malo čučnuo i rekao "vreme je za… »

Ubica iz Teksasa je ovo objavljivao na društvenim mrežama pre masakra: Neke reči bile su znak za uzbunu

Telegraf 27.05.2022
Društvene mreže Salvadora Ramosa prikazuju sliku „socijalno izolovanog mladića koji izgleda da ima nasilne fantazije o osveti“, smatraju stručnjaci. Veruje se da je 18-godišnjak koji je upucao svoju baku pre nego što je ubio 21 osobu -… »

Da li će policija odgovarati zbog masakra u Teksasu? Samo stajali i gledali dok je napadač ubijao decu, a sada ćute

Mondo 27.05.2022
Posle masakra u Teksasu u kojem je ubijeno 19 dece i dvoje nastavnika, postavlja se pitanje da li će policija odgovarati. Posle masakra u Teksasu u kojem je ubijeno 19 dece i dvoje nastavnika, postavlja se pitanje da li će policija odgovarati. Pucnjava… »

Pucnjava u osnovnoj školi u Teksasu: Bajden sa suprugom Džil dolazi u Juvalde

Nova 27.05.2022
Američki predsednik Džozef Bajden i prva dama Džil Bajden otputovaće u nedelju u gradić Juvalde u Teksasu gde se pre dva dana dogodio masakr u kome je poginula 21 osoba. Kako je saopšteno iz Bele kuće, Bajdenovi će otići u Juvalde kako bi… »

Vesti dana »