Povezane vesti

Rusi presekli put Lisičansk - Seversk, opkoljeno pet hiljada ukrajinskih vojnika

Politika 23.06.2022
Jedinice LNR preuzele kontrolu nad jedinim putem od Severska do Lisičanska, čime je pet do sedam hiljada ukrajinskih vojnika u Lisičansku odsečeno od snabdevanja. Ruske trupe nastavljaju napredovanje u Luganskoj oblasti kod Lisičanska i… »

Načelnik Luganska ne isključuje povlačenje ukrajinske vojske iz Lisičanska; Vašington najavljuje novu pošiljku vojne…

RTS 23.06.2022
Sto dvadeseti dan rata u Ukrajini. Borbe se vode pretežno na istoku. Ruske snage pokušavaju da opkole ukrajinske trupe koje brane istočni grad Lisičansk, tvrde ukrajinski zvaničnici. Evropski parlament je usvojio rezoluciju kojom se pozivaju lideri… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Osam miliona ljudi do sad napustilo zemlju, borbe na istoku se nastavljaju

RTV 23.06.2022
KIJEV - Sto dvadeseti dan rata u Ukrajini. Borbe se vode pretežno na istoku. Od početka rata zemlju napustilo osam miliona ljudi, saopštio UNHCR. Međunarodna agencija za energetiku upozorava da bi Moskva mogla da u potpunosti prekine isporuke gasa… »

RAT U UKRAJINI Moguće povlačenje ukrajinskih snaga iz Luganska, dodatna pomoć Kijevu iz SAD

Euronews 23.06.2022
Počeo je 120. dan rata u Ukrajini. Načelnik Luganske oblasti rekao je da se ruska vojska približava Lisičansku, dok iz Velike Britnaije tvrde da se Moskva verovatno sprema za raspoređivanje dodatnih rezervnih jedinica u Donbasu. Ukrajinu je… »

Rat – dan 120: "Spremni da se predaju"; Lavrov: "Ovo je žalosno"; SAD šalje novo oružje FOTO/VIDEO

B92 23.06.2022
Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 120. dan. Na istoku zemlje i dalje se vode borbe ukrajinske vojske i ruskih snaga. Tokom jučerašnjeg dana pristizali su izveštaji o civilnim žrtvama granatiranja u Harkovu i Nikolajevu… »

Zvaničnici:SAD šalju 450 miliona dolara vojne pomoći koja obuhvata i rakete srednjeg dometa

Novi magazin 23.06.2022
SAD će poslati još 450 miliona dolara (425 milona evra) vojne pomoći Ukrajini koja obuhvata dodatne raketne sisteme srednjeg dometa, saopštili su danas američki zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni. Najnoviji paket pomoći će… »

SAD šalju Ukrajini i raketne sisteme dugog dometa

Dnevnik 23.06.2022
VAŠINGTON: Očekuje se da će Sjedinjene Države proslediti dodatnih 450 miliona dolara bezbednosne pomoći Ukrajini, ukljucujući više raketnih sistema dugog dometa, rekla su danas dva američka zvaničnika. Ruske snage napreduju na istoku Ukrajine u… »

Manje isporuke ruskog gasa pogodile 12 članica EU

Politika 23.06.2022
BRISEL – Smanjenje isporuka ruskog gasa pogodilo je 12 zemalja članica Evropske unije, izjavio je danas visoki predstavnik EU za klimatsku politiku Frans Timermans. Naglasio je da je 10 od 27 članica Unije izdalo „rano upozorenje” vezano za… »

SAD šalju Ukrajini i raketne sisteme dugog dometa

RTV 23.06.2022
VAŠINGTON - Očekuje se da će Sjedinjene Države proslediti dodatnih 450 miliona dolara bezbednosne pomoći Ukrajini, ukljucujući više raketnih sistema dugog dometa, rekla su danas dva američka zvaničnika. Ruske snage napreduju na istoku Ukrajine u… »

Eksplozije u nikolajevu: Tri krstareće rakete pogodile lučki grad, gradonačenik pozvao stanovnike da odu u skloništa

Blic 23.06.2022
Tri krstareće rakete pogodile su lučki grad Nikolajev na jugu Ukrajine, navodi se u saopštenju ukrajinskih oružanih snaga, prenosi Gardijan. „Tri krstareće rakete pogodile su danas ukrajinski lučki grad Nikolajev, dok je protivvazdušna odbrana… »

Ruske snage zauzele mesta kod Lisičanska i Severodonjecka

Politika 23.06.2022
KIJEV - Ruske snage zauzele su naselja Loskutivka i Rai-Oleksandrivka, južno od ukrajinskih gradova Lisičansk i Severodonjeck, rekao je danas guverner Luganska Sergej Gajdaj. Ti gradovi su trenutno u fokusu ruske ofanzive, naveo je Gajdaj, preneo je… »

Timermans: Manje isporuke ruskog gasa pogodile 12 članica Evropske unije

RTV 23.06.2022
BRISEL - Smanjenje isporuka ruskog gasa je pogodilo 12 zemalja članica Evropske unije, izjavio je danas visoki predstavnik EU za klimatsku politiku Frans Timermans. Timermans je rekao da je deset od 27 članica Unije izdalo "rano upozorenje" vezano za… »

Ruske snage zauzele mesta kod Lisičanska i Severodonjecka

RTV 23.06.2022
KIJEV - Ruske snage zauzele su naselja Loskutivka i Rai-Oleksandrivka, južno od ukrajinskih gradova Lisičansk i Severodonjeck, rekao je danas guverner Luganska Sergej Gajdaj. Ti gradovi su trenutno u fokusu ruske ofanzive, naveo je on, prenosi Rojters… »

Vesti dana »