Povezane vesti

Famozno svetislav basara: Grdno razočaranje

Kurir 29.06.2022
U ponedeljak uoči Vidovdana po Srbiji, srpskim zemljama i srpskom svetu, uopšte, raširi se crni Breaking News da se patrijarh Porfirije grdno razočarao nakon što je (navodno) saznao da „direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji svesno… »

Ministarstvo o izjavi Porfirija o veronauci: Učenici imaju pravo da uče o pravim vrednostima

Radio 021 29.06.2022
Ministarstvo prosvete će postupati u skladu sa nadležnostima, ukoliko postoje određena saznanja i dokazi da pojedinci narušavaju i dovode u pitanje ravnopravnost verske nastave i građanskog vaspitanja. To je danas rečeno Tanjugu u resornom… »

Ministarstvo prosvete: "Postupaćemo u skladu sa nadležnostima"

B92 29.06.2022
Beograd -- Ministarstvo prosvete će postupati u skladu sa nadležnostima, saopštila je ta institucija. Ministarstvo je to najavilo ukoliko postoje određena saznanja i dokazi da pojedinci narušavaju i dovode u pitanje ravnopravnost verske nastave i… »

Jovanović i Ranđelović: Vera i nauka mogu zajedno

Nova 29.06.2022
Veliku buru u javnosti izazvala je izjava Patrijarha Porfirija da direktori više osnovnih škola diskriminišu učenike koji žele da se opredele za versku nastavu. Patrijarh je najavio i da će se posavetovati sa arhijerejima i predstavnicima drugih… »

Ministarstvo prosvete odgovorilo Porfiriju

Nova 29.06.2022
"Obrazovni sistem obezbeđuje i nudi versku nastavu i građansko vaspitanje kao dva izborna predmeta sa istim statusom. Pravo roditelja i učenika je da odaberu jedan od ova dva izborna predmeta. Tu odluku ne donose ni direktori, niti zaposleni u školi"… »

Ministarstvo: Postupiti po nadležnostima u slučaju (ne)ravnopravnosti veronauke i građanskog obrazovanja

RTV 29.06.2022
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete će postupati u skladu sa nadležnostima, ukoliko postoje određena saznanja i dokazi da pojedinci narušavaju i dovode u pitanje ravnopravnost verske nastave i građanskog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama, rečeno… »

Ministarstvo prosvete o navodima patrijarha Porfirija: Odluku o pohađanju verske nastave ne donose ni direktori, ni zaposleni…

Danas 29.06.2022
– Obrazovni sistem obezbeđuje i nudi versku nastavu i građansko vaspitanje kao dva izborna predmeta sa istim statusom. Pravo roditelja i učenika je da odaberu jedan od ova dva izborna predmeta. Tu odluku ne donose ni direktori, niti zaposleni u… »

Ministarstvo prosvete će o verskoj nastavi postupiti u skladu sa nadležnostima

Dnevnik 29.06.2022
BEOGRAD: Ministarstvo prosvete će postupati u skladu sa nadležnostima, ukoliko postoje određena saznanja i dokazi da pojedinci narušavaju i dovode u pitanje ravnopravnost verske nastave i građanskog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama, rečeno… »

Reakcija ministarstva na navode patrijarha o veronauci i direktorima: Postupaćemo u skladu sa nadležnostima

Telegraf 29.06.2022
Patrijarh srpski Porfirije je objavio da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji "svesno obeshrabruju i sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za Versku nastavu" Ministarstvo prosvete će postupati u skladu sa nadležnostima, ukoliko… »

Vesti dana »