Povezane vesti

30 Godina od stradanja Srba u Podrinju Sećanje i pomen na 3.267 ubijenih!

Kurir 02.07.2022
U Bratuncu se obeležava 30 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču, a u porti Crkve uspenja Presvete Bogodorice srpski patrijarh Porfirije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju. Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je danas… »

Milorad Dodik: BiH je loše mesto za Srbe i Republiku Srpsku! Nas je tu zapadni faktor zgurao

Kurir 02.07.2022
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina loše mesto za Srbe i za Republiku Srpsku. "Mi smo ovde zgurani i zapadni faktori, koji nas je tu zgrurao, nastoji već godinama i decenijama da skrnavi prava… »

Služen parastos za ubijene Srbe u Istočnoj Bosni

Slobodna Evropa 02.07.2022
Stradanje 3.267 Srba iz Srebrenice, Bratunca i regije Birač tokom rata 1992-1995. obilježeno je 2. jula u Bratuncu. ''Sve su žrtve pred Gospodom iste i sve nas pozivaju na mir i širimo ga onda oko sebe. Uz pomoć Božiju svi zajedno učinimo, poučeni… »

U Bratuncu obeležavanje 30 godina od srpskog stradanja

RTV 02.07.2022
BRATUNAC - U Bratuncu se danas obeležava 30 godina od srpskog stradanja u srednjem Podrinju i Birču, a parastos posle liturgije služio je patrijarh srpski Porfirije. Osim velikog broja građana iz Podrinja, Birča i sa Romanije, parastosu su… »

Dodik: Bosna i Hercegovina loše mesto za Srbe i za Republiku Srpsku

Danas 02.07.2022
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina loše mesto za Srbe i za Republiku Srpsku. „Mi smo ovde zgurani i zapadni faktori, koji nas je tu zgrurao, nastoji već godinama i decenijama da skrnavi prava… »

Dodik: BiH loš mesto za Srbe i RS

Novi magazin 02.07.2022
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina loše mesto za Srbe i za Republiku Srpsku. "Mi smo ovde zgurani i zapadni faktori, koji nas je tu zgrurao, nastoji već godinama i decenijama da skrnavi prava… »

Dodik: BiH je loše mesto za Srbe i Republiku Srpsku

N1 Info 02.07.2022
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Bosna i Hercegovina loše mesto za Srbe i za Republiku Srpsku. „Mi smo ovde zgurani i zapadni faktori, koji nas je tu zgrurao, nastoji već godinama i decenijama da skrnavi prava Republike… »

Dodik: BiH može biti samo dejtonska, a ne neka druga

Blic 02.07.2022
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Bratuncu da je zavet srpskog naroda mir i da tamo gde Srbin nema državu nema ni slobode. Dodik je istakao da su Srbi pristali da budu u dejtonskoj BiH, ali da ta zemlja u razgranatom… »

"BiH je loše mesto za Srbe"

B92 02.07.2022
Milorad Dodik poručio je danas u Bratuncu da se na području srednjeg Podrinja i Birča u Odbrambeno-otadžbinskom ratu desio zločin nad Srbima. On je naglasio da se zločin nije desio samo u momentu izvršenja, već i nakon toga, jer su srpske žrtve… »

Radikali na pomenu ubijenim Srbima u srednjem Podrinju

Radio sto plus 02.07.2022
Iz te stranke su podsetili da su muslimanske snage pod komandom Nasera Orića ubile 3.267 Srba na području srednjeg Podrinja što je po navodima SRS, jedan u nizu zločina bez kazne nad srpskim narodom. „Srpska radikalna stranka kao i ceo srpski narod… »

Dodik: BiH loš mesto za Srbe i RS

Radio sto plus 02.07.2022
„Mi smo ovde zgurani i zapadni faktori, koji nas je tu zgrurao, nastoji već godinama i decenijama da skrnavi prava Republike Srpske i da joj oduzme ono što joj pripada“, rekao je Dodik danas u Bratuncu. Prema njenogovim rečima, pritom se koriste… »

Porfirije u Bratuncu: Mesto golgote i tačka preispitivanja čovečanstva

B92 02.07.2022
U Bratuncu će danas se obeležava 30 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču. Patrijarh srpski Porfirije služio je danas parastos za stradale Srbe. Tim povodom u poseti Mitropoliji Dabrobosanskoj boraviće patrijarh srpski Porfirije… »

Milorad Dodik: Neadekvatan tretman srpskih žrtava na području srednjeg Podrinja i Birča je nastavak zločina

Pravda 02.07.2022
"Nijedan sud nije uzeo u obzir činjenicu, pa ni sama istorija, da je ovde stradalo više od 3.500 Srba, dece, žena", rekao je srpski član Predsedništva BiH u Bratuncu. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Bratuncu da se na… »

Obeleženo trideset godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču

N1 Info 02.07.2022
Zvaničnici Republike Srpske i Srbije, delegacije i predstavnici boračkih udruženja i nestalih osoba u proteklom ratu u BiH položili su vence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu i odali poštu za više od 3.200 stradalih Srba u srednjem Podrinju i… »

"BiH je loše mesto za Srbe i Srpsku" Dodik u Bratuncu na obeležavanju 30 godina od srpskog stradanja

Srbija danas 02.07.2022
Bosna i Hercegovina je loše mesto za Srbe i Republiku Srpsku, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. - Mi smo ovde zgurani, a to je učinio zapadni faktor koji nastoji da skrajne Republiku Srpsku i da godinama i decenijama skrnavi… »

Godišnjica stradanja Srba u Bratuncu, patrijarh Porfirije: Ovo mesto je naša rana

RTS 02.07.2022
U Bratuncu se obeležava 30 godina od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču. U porti Crkve Uspenja Presvete Bogodorice patrijarh srpski Porfirije služio je svetu arhijerejsku liturgiju. Kod Centralnog spomen-krsta služen parastos za ubijene Srbe i… »

Žrtve rod pamti: Patrijarh Porfirije i Milorad Dodik na gradskom vojničkom groblju u Bratuncu (foto)

Večernje novosti 02.07.2022
NAKON svete arhijerejsku liturgije koji je služio u crkvi Uspenija Presvete Bogorodice, patrijarh srpski Porfirije sa vladikama i članom Predsedništva BIH Miloradom Dodikom, kao i premijerom Republike Srpske, Radovanom Viškovićem, posetio je gradsko… »

Vesti dana »