Povezane vesti

Ruski avion oborio Suhoj 25 ukrajinskih snaga

Politika 04.07.2022
MOSKVA – Ruski borbeni avion oborio je avion Suhoj Su-25 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga u vazdušnoj borbi u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, rekao je danas novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov . On je kazao… »

Rat u Ukrajini: Ukrajinska vojska se povukla iz Lisičanska, Rusi tvrde da kontrolišu čitavu oblast Luganska, najmanje šest…

Nedeljnik 04.07.2022
EPA-EFE/STR Sto trideset prvi dan rata u Ukrajini. Pripadnici ukrajinske vojske povukli su se iz Lisičanska, koji je sada pod kontrolom Rusije, što je potvrdio i Volodimir Zelenski rekavši da će Ukrajina ponovo uspostaviti kontrolu nad ovim gradom… »

Ukrajini potrebno 750 milijardi dolara za rekonstrukciju

Al Jazeera 04.07.2022
Evropska unija planira da dodijeli 500 milijardi eura finansijske pomoći Ukrajini kako bi joj pomogla da oživi ekonomiju. Više najnovijih vijesti u nastavku: 4 jul 2022 - 17:26 GMT Velika Britanija proširila svoju listu sankcionisanih Britanska vlada… »

Ukrajinska vojska nakon pada lisičanska: Ovo su sledeći gradovi na meti Rusa; Zelenski: Vratićemo našu teritoriju!

Kurir 04.07.2022
Nakon što je Rusija za vikend zauzela istočni ukrajinski grad Lisičansk, ruske snage sada idu na grad Slovjansk, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane. "Rusi pokušavaju da uspostave kontrolu nad selima Bohorodične, Dolina i Mazanivka, u smeru… »

Rusija sada kontroliše Lugansk, a Ukrajina ponovo Zmijsko ostrvo

Glas Amerike 04.07.2022
KIJEV - Ukrajinske snage povukle su se iz grada Lisičanska, čime je Rusija preuzela kontrolu nad celom oblasti Luganska i time ostvarila još jedan ratni cilj. Ukrajina je saopštila da se povlačenjem čuvaju životi vojnika, te da će se pregrupisati… »

BLOG UŽIVO Dok ruske snage čine genocidna dela po Ukrajini, Kremlj traži da se SAD proglase „terorističkom državom…

Danas 04.07.2022
Danas je 131. dan rata u Ukrajini. Aleksandar Lukašenko je rekao, obraćajući se na ceremoniji godišnjice oslobađanja Minska, da je stavio svoju moć iza Putinove kampanje protiv Ukrajine „od prvog dana“ krajem februara. Sve vesti u vezi sa krizom… »

Oboren avion; Novo naređenje vojsci; "Užasni rat"; Belorusija na udaru? Odjekuju eksplozije VIDEO/FOTO

B92 04.07.2022
Rat u Ukrajini ušao je u 131. dan. Aleksandar Lukašenko je rekao, obraćajući se na ceremoniji godišnjice oslobađanja Minska, da je stavio svoju moć iza Putinove kampanje protiv Ukrajine "od prvog dana" krajem februara. Kijev je potvrdio da su se… »

Ukrajinska zastava nad Zmijskim ostrvom, Putin najavio nastavak akcija

RTS 04.07.2022
Rat u Ukrajini, 131. dan. Kijev je potvrdio da su se ukrajinske snage povukle iz svog poslednjeg uporišta u Lugansku – Lisičanska. Granatiran Slavjansk. Napadnut ruski grad Belgorod kraj granice sa Ukrajinom. Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na… »

Putin naredio nastavak ruske ofanzive posle zauzimanja oblasti Lugansk

Politika 04.07.2022
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas svojim snagama da nastave ofanzivu na istoku Ukrajine posle zauzimanja celog regiona Lugansk. Ruske snage „treba do kraja da izvedu svoju misiju prema već odobrenim planovima”, rekao je… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Lisičansk pod ruskom kontrolom; Ukrajinske snage ceo dan granatiraju Donjeck

RTV 04.07.2022
KIJEV, DONJECK, MOSKVA - Rat u Ukrajini - 131. dan. Kijev je potvrdio da su se ukrajinske snage povukle iz svog poslednjeg uporišta u Lugansku - Lisičanska. Granatiran Slavjansk. Napadnut ruski grad Belgorod kraj granice sa Ukrajinom. Ukrajinske snage… »

Ukrajinska zastava ponovo podignuta na Zmijskom ostrvu

Politika 04.07.2022
KIJEV – Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je danas ukrajinska vojska. „Vojna operacija je završena i teritorija Zmijsko ostrvo vraćena je pod nadležnost Ukrajine”, poručila je na konferenciji za… »

Džonson: Pronaći alternativni put za ukrajinske žitarice

Dnevnik 04.07.2022
LONDON: Britanski premijer Boris Džonson ocenio je da je neophodno da se razmotre alternativna rešenja za trasport žitarica blokiranih u Ukrajini ukoliko Bosforski moreuz ne bude mogao da se koristiti kao ruta. "Turci su apsolutno neophodni za… »

Ukrajinska vojska: Na Zmijskom ostrvu podignuta zastava Ukrajine

Euronews 04.07.2022
Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je danas ukrajinska vojska. "Vojna operacija je završena i teritorija Zmijsko ostrvo vraćena je pod nadležnost Ukrajine", poručila je na konferenciji za novinare… »

Ukrajinci ne daju Zmijsko ostrvo: Povukli novi potez

B92 04.07.2022
Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je danas ukrajinska vojska. "Vojna operacija je završena i teritorija Zmijsko ostrvo vraćena je pod nadležnost Ukrajine", poručila je na konferenciji za novinare… »

Putin naredio nastavak ofanzive

Vesti online 04.07.2022
Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je svojim snagama da nastave ofanzivu na istoku Ukrajine, posle zauzimanja celog regiona Lugansk. Ruske snage “treba do kraja da izvedu svoju misiju prema već odobrenim planovima”, rekao je Putin u razgovoru sa… »

Ukrajinska zastava ponovo na Zmijskom ostrvu

Pravda 04.07.2022
Rusko Ministarstvo odbrane saoštilo je 30. juna da je ta zemlja povukla trupe sa Zmijskog ostrva u znak dobre volje. Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je danas ukrajinska vojska, a prenosi Tanjug. "Vojna… »

Vijori se ukrajinska zastava na Zmijskom ostrvu! Ukrajinci ponosni: Teritorija je vraćena, vojna operacija završena!

Mondo 04.07.2022
Rusija je saopštila da se u četvrtak povukla sa Zmijskog ostrva kao "gest dobre volje". Rusija je saopštila da se u četvrtak povukla sa Zmijskog ostrva kao "gest dobre volje". Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru… »

Odlikovanja za generale Putin naredio nastavak ofanzive posle zauzimanja Luganska!

Kurir 04.07.2022
Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je svojim snagma da nastave ofanzivu na istoku Ukrajine posle zauzimanja celog regiona Lugansk. Ruske snage "treba do kraja da izvedu svoju misiju prema već odobrenim planovima", rekao je Putin u razgovoru sa… »

"Dogfight" iznad DNR: Ruski avion oborio ukrajinski Suhoj 25 i ostali uspesi vazdušnih snaga

Pravda 04.07.2022
Ruski borbeni avion oborio je avion Suhoj Su-25 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga u vazdušnoj borbi u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, rekao je danas novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov . On je kazao da je… »

Putin naredio nastavak ruske ofanzive posle zauzimanja oblasti Lugansk

Novi magazin 04.07.2022
Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas svojim snagma da nastave ofanzivu na istoku Ukrajine posle zauzimanja celog regiona Lugansk. Ruske snage "treba do kraja da izvedu svoju misiju prema već odobrenim planovima", rekao je Putin u razgovoru sa… »

"Pod našom kontrolom": Na Zmijskom ostrvu ponovo podignuta ukrajinska zastava

Blic 04.07.2022
Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je danas ukrajinska vojska. - Vojna operacija je završena i teritorija Zmijsko ostrvo vraćena je pod nadležnost Ukrajine - poručila je na konferenciji za novinare… »

Zelenski uveren da će vratiti Lisičansk, Putin naredio nastavak ofanzive

N1 Info 04.07.2022
Rat u Ukrajini, 131. dan. Nakon što je Rusija za vikend zauzela istočni ukrajinski grad Lisičansk, ruske snage sada idu na grad Slovjansk, tvrdi ukrajinski glavni štab. Ukrajinska vojska potvrdila je u nedelju da je grad Lisičansk pao u ruke ruskih… »

Putin naredio nastavak ofanzive na istoku Ukrajine

N1 Info 04.07.2022
Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je svojim snagama da nastave ofanzivu na istoku Ukrajine, posle zauzimanja celog regiona Lugansk. Ruske snage „treba do kraja da izvedu svoju misiju prema već odobrenim planovima“, rekao je Putin u razgovoru sa… »

Ukrajinska zastava ponovo na Zmijskom ostrvu

RTV 04.07.2022
KIJEV - KIJEV, 4. jula (Tanjug) – Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je danas ukrajinska vojska. "Vojna operacija je završena i teritorija Zmijsko ostrvo vraćena je pod nadležnost Ukrajine", poručila… »

Putin naredio nastavak ruske ofanzive posle zauzimanja oblasti Lugansk

Danas 04.07.2022
Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas svojim snagma da nastave ofanzivu na istoku Ukrajine posle zauzimanja celog regiona Lugansk. Ruske snage „treba do kraja da izvedu svoju misiju prema već odobrenim planovima“, rekao je Putin u… »

Ukrajinska zastava na Zmijskom ostrvu!

Vesti online 04.07.2022
Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je danas ukrajinska vojska. “Vojna operacija je završena i teritorija Zmijsko ostrvo vraćena je pod nadležnost Ukrajine”, poručila je na konferenciji za novinare… »

Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze

B92 04.07.2022
Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze o radu posmatrača OEBS-a u interesu ukrajinskih specijalnih službi. "Specijalci Ruske garde pronašli su u kuci bivšeg načelnika Uprave SBU u Hersonskoj oblasti generala Vjačeslava Savčenka… »

Ukrajinska vojska uzvratila udarac Opet su zauzeli ovu važnu poziciju

Alo 04.07.2022
Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je danas ukrajinska vojska. "Vojna operacija je završena i teritorija Zmijsko ostrvo vraćena je pod nadležnost Ukrajine", poručila je na konferenciji za novinare… »

Šojgu izneo podatke: Objavio ukrajinske gubitke

Pravda 04.07.2022
Tokom aktivnih ofanzivnih operacija ruskih snaga na području Lisičanska i Severodonjecka, ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 5469 ljudi, uključujući nepovratne 2218, sanitarne 3251, otkriva ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenosi… »

Ukrajina kaže da su ponovo podigli zastavu na Zmijskom ostrvu

Slobodna Evropa 04.07.2022
Ukrajinska zastava ponovo je podignuta na Zmijskom ostrvu u Crnom moru, saopštila je ukrajinska vojska, nakon što su prošle sedmice ruske snage saopštile da su se povukli sa ovog ostrva. "Vojna operacija je završena i ... teritorija (Zmijsko ostrvo)… »

Guverner Luganska kaže da će se ruska vojska sada fokusirati na zauzimanje Donjecka

Slobodna Evropa 04.07.2022
Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskoj vojsci na "oslobađanju" istočne ukrajinske regije Lugansk. Tokom televizijskog sastanka sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, Putin je rekao da trupe uključene u operaciju zauzimanja oblasti… »

Suhoj pao

Vesti online 04.07.2022
Ruski borbeni avion oborio je avion Suhoj Su-25 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga u vazdušnoj borbi u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), rekao je danas novinarima portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov . On je kazao da je… »

Moskva kritikuje OEBS

Vesti online 04.07.2022
Specijalne snage ruske Nacionalne garde otkrile su dokumenta kojim se potvrđuje da su posmatrači OEBS radili u korist ukrajinskih obaveštajaca, saopštila je danas pres služba Nacionalne garde. “Dok smo izvodili planirane operacije, specijalne snage… »

Austrijanci pesimistični: Istraživanje otkrilo da su protiv ubrzanja pristupa Zapadnog Balkana EU, ali i po pitanju Ukrajine

Blic 04.07.2022
Austrijanci se ne slažu sa svojim kancelarom Karlom Nehamerom i ne podržavaju ubrzanje pristupnog procesa EU zemalja Zapadnog Balkana. Istraživanje javnog mnjenja instituta "OGM" pokazuje da 62 odsto Austrijanaca ne žele brzi pristup Zapadnog Balkana… »

Austrijanci pesimistični: Istraživanje otkrilo da su protiv ubrzanja pristupa Zapadnog Balkana EU, ali i po pitanju Ukrajine

Blic 04.07.2022
Austrijanci se ne slažu sa svojim kancelarom Karlom Nehamerom i ne podržavaju ubrzanje pristupnog procesa EU zemalja Zapadnog Balkana. Istraživanje javnog mnjenja instituta "OGM" pokazuje da 62 odsto Austrijanaca ne žele brzi pristup Zapadnog Balkana… »

Ministarstvo odbrane Rusije: U vazdušnom boju oboren ukrajinski avion Su-25

Alo 04.07.2022
Oružane snage Ukrajine imaju značajne gubitke u svim pravcima. Ruski lovac oborio je Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva tokom vazdušne borbe u DNR, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov… »

Rusija: Posmatrači OEBS radili u korist ukrajinskih obaveštajaca

RTV 04.07.2022
MOSKVA - Specijalne snage ruske Nacionalne garde otkrile su dokumenta kojim se potvrđuje da su posmatrači OEBS radili u korist ukrajinskih obaveštajaca, saopštila je danas pres služba Nacionalne garde. "Dok smo izvodili planirane operacije… »

Rosgvardija ima dokaz: Za koga radi OEBS u Ukrajini? (video)

Pravda 04.07.2022
Specijalne snage Rosgvardije otkrile su dokaze o radu posmatrača OEBS-a u interesu ukrajinskih bezbednosnih službi. Tokom ciljanih događaja, ruski specijalci su pronašli u kući bivšeg načelnika odeljenja SBU u Hersonskoj oblasti generala… »

Austrijanci nas, u stvari, ne žele u Evropskoj uniji

B92 04.07.2022
Austrijanci se ne slažu sa svojim kancelarom Karlom Nehamerom i ne podržavaju ubrzanje pristupnog procesa EU zemalja Zapadnog Balkana. Istraživanje javnog mnjenja instituta "OGM" pokazuje da 62 odsto Austrijanaca ne žele brzi pristup Zapadnog Balkana… »

Austrijanci protiv ubrzanja pristupa Zapadnog Balkana EU

RTV 04.07.2022
BEČ - Austrijanci se ne slažu sa svojim kancelarom Karlom Nehamerom i ne podržavaju ubrzanje pristupnog procesa EU zemalja Zapadnog Balkana. Istraživanje javnog mnjenja instituta "OGM" pokazuje da 62 odsto Austrijanaca ne žele brzi pristup Zapadnog… »

Istraživanje: Austrijanci ne podržavaju ubrzan pristup Zapadnog Balkana Evropskoj uniji

Euronews 04.07.2022
Austrijanci se ne slažu sa svojim kancelarom Karlom Nehamerom i ne podržavaju ubrzanje pristupnog procesa EU zemalja Zapadnog Balkana, rezultati su istraživanja. Istraživanje javnog mnjenja instituta "OGM" pokazuje da 62 odsto Austrijanaca ne žele… »

Većina Austrijanaca misli da će rat trajati i iduće godine

Vesti online 04.07.2022
Austrijanci ne veruju u pobedu Ukrajine u ratu protiv Rusije i računaju s tim da će borbe biti nastavljene i iduće godine, proizilazi iz istraživanja instituta “OGM”. Samo 19 odsto Austrijanaca je mišljenja da će se rat u Ukrajini završiti još… »

Ovo je sledeći ruski cilj u Ukrajini - nakon Lisičanska vojska se priprema! Fokus pomeraju na jugoistok Ukrajine

Mondo 04.07.2022
Britanski obaveštajci objavili su informaciju da je novi cilj ruske vojske postao Donjeck. Britanski obaveštajci objavili su informaciju da je novi cilj ruske vojske postao Donjeck. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznao je da su se ukrajinske… »

Zelenski: Vojska se povukla iz Lisičanska, ali vratićemo kontrolu nad područjem

Nova 04.07.2022
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski priznao je u nedelju popodne da su se ukrajinske snage povukle iz Lisičanska u Donbasu, ali i najavio da će taktikom vojske i novim oružjem vratiti kontrolu nad tim područjem. „Ako zapovednici naše vojske… »

Ukrajinske snage potvrdile da je ruska vojska zauzela Lisičansk

Danas 03.07.2022
Ukrajinska vojska potvrdila je večeras da je grad Lisičansk pao u ruke ruskih snaga. „Posle teških borbi za Lisičansk, odbrambene snage Ukrajine bile su prinuđene da se povuku sa svojih položaja i linija“, saopštio je generalštab vojske… »

"Obećavam da ćemo vratiti kontrolu nad tim područjem": I Zelenski priznao da su se ukrajinske snage povukle iz Lisičanska

Blic 03.07.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznao je večeras da su se ukrajinske snage povukle iz Lisičanska u Donbasu, ali je i obećao da će vratiti kontrolu nad tim područjem, "zahvaljujući taktici vojske i izgledima da će stići novo, poboljšano… »

Rusija tvrdi da je zauzela Lisičansk, Zelenski da borba i dalje traje

Danas 03.07.2022
Iako je Rusija saopštila danas da su ruske snage zauzele ključni ukrajinski grad Lisičansk i da sada kontrolišu celu oblast Luganska na istoku Ukrajine, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je borba za grad i dalje u toku. Ako se… »

Ukrajinske snage se povukle iz Lisičanska: Vojna komanda saopštila: "Nastavak odbrane grada doveo bi do fatalnih posledica"

Blic 03.07.2022
Ukrajinske snage bile su primorane da se povuku iz istočnog grada Lisičanska, poslednjeg uporišta Kijeva u Luganskoj oblasti, saopštila je ukrajinska vojna komanda. "Nastavak odbrane grada doveo bi do fatalnih posledica. Kako bi se sačuvali životi… »

Zelenski pohvalio odluku o ukidanju ograničenja za ukrajinske izbeglice u Izraelu

Danas 03.07.2022
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pohvalio je danas odluku Vrhovnog suda Izraela o ukidanju ograničenja na broj ukrajinskih izbeglica kojima je dozvoljeno da uđu u jevrejsku državu bežeći od rata. Sud je danas saopštio da ministarka… »

Vesti dana »