Повезане вести

Резолуција Европског парламента: Од Србије траже да призна Косово! Стручњаци: У овом моменту не треба да одговарамо на захтеве…

Резолуција Европског парламента: Од Србије траже да призна Косово! Стручњаци: У овом моменту не треба да одговарамо на захтеве…

Курир 06.07.2022
Посланици Европског парламента (ЕП) усвојили су у Стразбуру резолуцију о Србији, у којој се, између осталог, експлицитно тражи признање тзв. независног Косова. Други захтев је увођење санкција Русији! Иначе, у преговарачком… »
Лазаревић: Резолуција ЕП може значајно да успори европски пут Србије

Лазаревић: Резолуција ЕП може значајно да успори европски пут Србије

Н1 Инфо 06.07.2022
Милена Лазаревић из Центра за европске политике изјавила је, гостујући у Дану уживо, да резолуција Европског парламента може значајно да успори европски пут Србије. Посланици Европског парламента (ЕП) усвојили су у Стразбуру… »
"Контрадикторно да се тражи признање када пет држава нису признале Косово": ЕП излази из преговарачких оквира

"Контрадикторно да се тражи признање када пет држава нису признале Косово": ЕП излази из преговарачких оквира

Телеграф 06.07.2022
Нетактичан потез Европског парламента у компликованом геополитичком тренутку - оцењује Страхиња Суботић. Европски парламент усвојио је данас извештај о Србији, а у тексту извештаја аманданима је раније убачено да се од Србије и… »
Вучић о резолуцији ЕП: Исцрпео сам разервоар пристојних одговора на захтеве

Радио сто плус 06.07.2022
„Лепо, пристојно и учтиво – нећемо. Може ли нешто пристојније од тога. Не пада нам на памет, нећемо да разматрамо“, рекао је Вучић на Голији, на питање новинара како ће Србија одговорити на захтеве Евопског парламента да уведе… »
Вучић о резолуцији ЕП: Србија неће увести санкције Русији и неће признати Косово

Вучић о резолуцији ЕП: Србија неће увести санкције Русији и неће признати Косово

Н1 Инфо 06.07.2022
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија неће да се усклади по питању санкција према Русији са Европском унијом, као и да неће прихватити захтев за међусобно признање Србије и Косова. Европски парламент донео је… »
Вучиц́ о захтеву о Косову у резолуцији ЕП: Нец́емо да разматрамо

Вучиц́ о захтеву о Косову у резолуцији ЕП: Нец́емо да разматрамо

Спутник 06.07.2022
Председник Александар Вучиц́ поручио је данас да нец́е ни да разматра захтев Европског парламента у вези са Косовом, преноси Б92. Вучиц́ се осврнуо на то што је Европски парламент усвојио резолуцију којом траже да Србија уведе… »

Данас 06.07.2022
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија неће потписати споразум о медјусобном признању са Косовом, наводећи да је спреман за дијалог са косовским премијером Аљбином Куртијем мада „не види баш неки смисао“… »

Вести дана »