Повезане вести

Цвијановић: Још једна политичка одлука Уставног суда БиХ

Политика 15.07.2022
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да није изненађена одлуком Уставном суда БиХ који је неуставним прогласио Закон о непримењивању одлуке бившег високог представника Валентина Инцка о забрани и… »
Додик: Уставни суд БиХ сам себе поништава

Правда 15.07.2022
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да Уставни суд БиХ доноси политичке одлуке и да се у тим одлукама позива на праксу, а не на Устав БиХ. - Он тиме сам себе поништава - навео је Додик на Твитеру. Додик је… »

Еуроневс 15.07.2022
Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик истакао је данас да Уставни суд БиХ доноси политичке одлуке и тако сам себе поништава, реагујући на одлуку тог суда да стави ван снаге Закон који је усвојила скупштина… »
"За Српску не значи ништа" Додик о одлуци Уставног суда БиХ

"За Српску не значи ништа" Додик о одлуци Уставног суда БиХ

Блиц 15.07.2022
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је данас да Уставни суд БиХ сам себе поништава доносећи политичке одлуке, које за Републику Српску не значе ништа. Уставни суд БиХ доноси политичке одлуке и у тим одлукама се… »
Уставни суд БиХ: Закон о одбацивању Инзкове одлуке неуставан

Уставни суд БиХ: Закон о одбацивању Инзкове одлуке неуставан

Ал Јазеера 15.07.2022
Уставни суд БиХ оцијенио је неуставним Закон о непримјењивању одлуке високог представника о негирању геноцида на територију бх. ентитета Република Српска. Појаснили су како су тим законом прекршена два чланка Устава БиХ, који… »
Уставни суд БиХ: Закон о непримењивању одлуке Високог представника у РС проглашен неуставним

Уставни суд БиХ: Закон о непримењивању одлуке Високог представника у РС проглашен неуставним

Данас 15.07.2022
Уставни суд БиХ прогласио је неуставним Закон о непримењивању Одлуке Високог представника у Републици Српској, којим су власти тог ентитета биле ставиле ван снаге измене Кривичног закона БиХ које криминализују негирање… »
Чубриловић о новој одлуци: "Уставни суд БиХ одавно инструмент само једне политике и само једног народа"

Чубриловић о новој одлуци: "Уставни суд БиХ одавно инструмент само једне политике и само једног народа"

Блиц 15.07.2022
Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је данашња одлука Уставног суда БиХ да неуставним прогласи Закон о непримењивању одлуке бившег високог представника Валентина Инцка још један корак… »
Уставни суд БиХ ставио ван снаге закон о непримењивању Инцкове одлуке

Уставни суд БиХ ставио ван снаге закон о непримењивању Инцкове одлуке

РТС 15.07.2022
Уставни суд БиХ разматрао је захтев седам делегата Већа народа Републике Српске, о оцени уставности Закона о непримењивању одлуке високог представника Валентина Инцка о забрани негирања геноцида. Суд је на пленарном заседању… »

РТВ 15.07.2022
БАЊАЛУКА - Председница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да није изненађена одлуком Уставном суда БиХ који је неуставним прогласио Закон о непримењивању одлуке бившег високог представника Валентина Инцка о забрани и… »
Уставни суд БиХ ставио ван снаге одлуке парламента РС о непризнавању Инцковог закона о забрани негирања геноцида

Уставни суд БиХ ставио ван снаге одлуке парламента РС о непризнавању Инцковог закона о забрани негирања геноцида

Данас 15.07.2022
Уставни суд Босне и Херцеговине ставио је ван снаге одлуку Народне скупштине Републике Српске о непризнавању одлуке бившег Високог представника Валентина Инцка о закону о забрани негирања геноцида. Уставни суд БиХ донео је… »

Вести дана »