Povezane vesti
Kanada i Katolička crkva: Papa se izvinio za „zlo" naneto starosedelačkim narodima
Radio 021 26.07.2022
„Duboko mi je žao, tražim oproštaj", rekao je papa. Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, zatražio je u Kanadi oproštaj za zlo koje hrišćani naneli starosedelačkim narodima. „Duboko mi je žao", rekao je 85-godišnji papa u krugu nekadašnje… »
Kanada i Katolička crkva: Papa se izvinio za „zlo" naneto starosedelačkim narodima
Južne vesti 26.07.2022
Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, zatražio je u Kanadi oproštaj za zlo koje hrišćani naneli starosedelačkim narodima. „Duboko mi je žao", rekao je 85-godišnji papa u krugu nekadašnje rezidencijalne škole u Maskvakisu, u blizini Edmontona… »
"Ponizno molim za oproštaj": Papa se u Kanadi izvinio domorocima zbog zlostavljanja dece u katoličkim školama
Telegraf 26.07.2022
Između 1881. i 1996. godine više od 150.000 dece starosedelaca odvojeno je od svojih porodica i dovedeno u škole, a cilj tih ustanova je bio da asimiliraju autohtonu decu. Papa Franja danas je ispunio obećanje da će se izviniti starosedelačkom… »
Vesti dana »
Đedović: NIS ima rekordne količine sirove nafte, osigurano 350.000 tona do 1. jula
RTV pre 6 minutajoš 57 povezanih
U Nišu svaki peti osmak dobitnik „Vukove diplome“, rekorder osnovna škola“Sveti Sava“
Južne vesti pre 16 minutajoš 47 povezanih
BLOG UŽIVO "Ko će da odgovara za to što ste četiri meseca primenjivali zakone koji nisu po Ustavu": Opozicija pita, vlast izbegava odgovore
Nova pre 1 satjoš 28 povezanih
Svetsko prvenstvo uživo: Holan šokiran Mesijem, počele tuče navijača po SAD
Nova pre 1 satjoš 103 povezane
Žreb za Ligu konferencija uživo: Partizan dobija rivala, ali nije jedini srpski klub koji čeka
Mondo pre 21 minutajoš 50 povezanih