Повезане вести
Канада и Католичка црква: Папа се извинио за „зло" нането староседелачким народима
Радио 021 26.07.2022
„Дубоко ми је жао, тражим опроштај", рекао је папа. Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања, затражио је у Канади опроштај за зло које хришћани нанели староседелачким народима. „Дубоко ми је жао", рекао је 85-годишњи папа у… »
Канада и Католичка црква: Папа се извинио за „зло" нането староседелачким народима
Јужне вести 26.07.2022
Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања, затражио је у Канади опроштај за зло које хришћани нанели староседелачким народима. „Дубоко ми је жао", рекао је 85-годишњи папа у кругу некадашње резиденцијалне школе у Масквакису… »
"Понизно молим за опроштај": Папа се у Канади извинио домороцима због злостављања деце у католичким школама
Телеграф 26.07.2022
Између 1881. и 1996. године више од 150.000 деце староседелаца одвојено је од својих породица и доведено у школе, а циљ тих установа је био да асимилирају аутохтону децу. Папа Фрања данас је испунио обећање да ће се извинити… »
Вести дана »
Козма: Напредњаци из Посланичке групе пријатељства са Немачком вређали госте из Бундестага
Бета пре 20 минутајош 1 повезана
Ђурић из Брисела: Због тешких глобалних околности у ЕУ појачан замах за проширење на наш регион
Блиц пре 2 сатајош 1 повезана
Трампов специјални изасланик и Зеленски се неће састати у Анкари, украјински председник незадоваљан мировним планом САД
Данас пре 35 минутајош 1 повезана
Чупао косу активистима, отимао телефон студентима: Ко је Дејан Обреновић, нови командант новосадске Жандармерије?
Данас пре 30 минутајош 1 повезана
Преваре у јавним набавкама: Аргентински суд наложио заплену имовине бивше председнице Киршнер од скоро 500 милиона долара
Курир пре 20 минутајош 1 повезана