Повезане вести

Канада и Католичка црква: Папа се извинио за „зло" нането староседелачким народима

Канада и Католичка црква: Папа се извинио за „зло" нането староседелачким народима

Радио 021 26.07.2022
„Дубоко ми је жао, тражим опроштај", рекао је папа. Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања, затражио је у Канади опроштај за зло које хришћани нанели староседелачким народима. „Дубоко ми је жао", рекао је 85-годишњи папа у… »

Јужне вести 26.07.2022
Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања, затражио је у Канади опроштај за зло које хришћани нанели староседелачким народима. „Дубоко ми је жао", рекао је 85-годишњи папа у кругу некадашње резиденцијалне школе у ​​Масквакису… »
"Понизно молим за опроштај": Папа се у Канади извинио домороцима због злостављања деце у католичким школама

"Понизно молим за опроштај": Папа се у Канади извинио домороцима због злостављања деце у католичким школама

Телеграф 26.07.2022
Између 1881. и 1996. године више од 150.000 деце староседелаца одвојено је од својих породица и доведено у школе, а циљ тих установа је био да асимилирају аутохтону децу. Папа Фрања данас је испунио обећање да ће се извинити… »

Вести дана »