Повезане вести
Папа: У црквеним интернатима у Канади десио се геноцид
Политика 30.07.2022
„Нисам користио ту реч јер нисам размишљао о њој. Али сам рекао да је то геноцид. Извинио сам се, замолио сам за опроштај за дела која су била геноцид. Осуђујем одвођење деце и покушај да им се промени култура, ум, традиција… »
Папа Фрања: У Канади се десио геноцид у католичким интернатима
Телеграф 30.07.2022
Папа је ово изјавио док се враћао у Рим након седмодневне посете тој земљи. Папа Фрања назвао је геноцидом дешавања у католичким школским интернатима и осталим хришћанским школама, која су, за циљ имала да се присилно… »
Папа: У Канади се десио геноцид у црквеним интернатима
Еуроневс 30.07.2022
Папа Фрања назвао је геноцидом дешавања у католичким школским интернатима и осталим хришћанским школама, која су, за циљ имала да се присилно асимилирају деца староседеоца у Канади. Папа је ово изјавио док се враћао у Рим… »
Папа Фрањо: Геноцид почињен у канадским резиденцијалним школама
Ал Јазеера 30.07.2022
Поглавар Римокатоличке цркве каже да је покушај елиминације домородачке културе у Канади кроз њен резиденцијални школски систем представљао културолошки геноцид. Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрањо сложио се како покушај… »
Папа Фрања дешавања у канадским школама у 19. веку назвао културним геноцидом
Нови магазин 30.07.2022
Папа Фрања оценио је данас да је покушај асимилације домородачке деце у Канади током 19. и 20. века кроз школе којима је управљала црква "културни геноцид". У разговору са новинарима током повратка у Ватикан, Фрања је рекао да… »
Папа Фрања дешавања у канадским школама у 19. веку назвао културним геноцидом (ВИДЕО)
Радио сто плус 30.07.2022
У разговору са новинарима током повратка у Ватикан, Фрања је рекао да није користио тај израз током посете Канади јер му то никада није пало на памет. „Тачно је да нисам употребио ту реч јер ми није пала на памет, али описао сам… »
Папа Фрања дешавања у канадским школама у 19. веку назвао културним геноцидом
Н1 Инфо 30.07.2022
Папа Фрања оценио је да је покушај асимилације домородачке деце у Канади током 19. и 20. века кроз школе којима је управљала црква "културни геноцид". У разговору са новинарима током повратка у Ватикан, Фрања је рекао да није… »
Вести дана »

Нагли пад температуре! Хладније за скоро 10 степени, спремите се за рану јесен!
Ало пре 3 сатајош 26 повезаних

Хоће ли блокада саобраћајница постати кривично дело за које је предвиђена затворска казна?
Глас Зајечара пре 2 сатајош 2 повезане

Студенти ФТН-а најавили протест у Новом Саду: Поставили 4 захтева
Нова пре 15 минутајош 18 повезаних

Руска служба: 'Европска унија спрема 'Мајдан' у Србији'; Брисел: 'То није тачно'
BBC News пре 30 минутајош 22 повезане