Povezane vesti

Salman Ruždi skinut sa respiratora nakon napada u Njujorku, u stanju da ponovo govori

Blic 14.08.2022
Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i u stanju je da ponovo govori, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku. Njegov agent Endru Vajli potvrdio je tu informaciju, prenosi BBC… »

"Satanski stihovi": O čemu je knjiga zbog koje ekstemisti žele ruždijevu smrt: "Promenila je svet kakav poznajemo"

Blic 14.08.2022
Poznati britanski pisac Salman Ruždi, koji je za svoja dela dobio i nagrade i pretnje smrću, ranjen je u petak u napadu nožem na pozornici u Njujorku. Policija još nije utvrdila motive za napad, ali je NBC objavio da je preliminarnom istragom profila… »

Ruždi skinut sa respiratora, stanje se poboljšava

Politika 14.08.2022
LONDON - Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i njegovo stanje se poboljšava, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku, saopštio je danas njegov agent Endrju Vajli. „On je skinut… »

Ruždijev agent: Povrede su teške, oporavak će biti dug

RTS 14.08.2022
Oporavak će biti dug, povrede su teške, ali se zdravstveno stanje Salmana Ruždija kreće u pravom smeru, izjavio je agent čuvenog pisca koji je napadnut nožem na tribini u saveznoj državi Njujork. Salman Ruždi, koji je u petak izboden nožem u… »

Ruždijev agent: Pisac se nalazi na putu oporavka, to će biti dug proces

N1 Info 14.08.2022
Agent pisca Salmana Ruždija izjavio je da se Ruždi nalazi "na putu oporavka". Ruždi, britanski književnik indijskog porekla i autor kontroverznog romana „Satanski stihovi“ zabranjenog u Iranu, pre dva dana napadnut je i teško ranjen na predavanju… »

Posle napada poznati pisac Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

RTV 14.08.2022
NJUJORK - Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i njegovo stanje se poboljšava, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku, saopštio je danas njegov agent Endrju Vajli. "On je skinut sa… »

Napad na Salmana Ruždija: Slavni pisac uboden nožem u vrat u Americi, možda ostane bez oka

BBC News 14.08.2022
Napadač na Ruždija optužen za pokušaj ubistva. Dve nedelje pre napada, Ruždi je dao intervju u kojem je rekao da vodi relativno normalan život uprkos višedecenijskim pretnjama smrću zbog romana „Satanski stihovi". Pisac Salman Ruždi, koji je… »

Više od 28 godina živeo pod pretnjom smrću, zašto muslimani mrze Salmana Ruždija?

B92 14.08.2022
Angloindijski romanopisac i esejista Salman Rušdi je samo devet dana nakon objavljivanja knjige "Satanski stihovi" 14. februara 1989. dobio pretnje smrću sa kojima je živeo preko 28 godina. Sada je na predavanju u Njujorku izboden u vrat, a razlog tome… »

Salmanu Ruždiju sledi Nobelova nagrada?

B92 14.08.2022
Pisac Salman Ruždi, koji je hospitalizovan u teškom stanju nakon napada nožem u SAD-u, trebao bi da dobije Nobelovu nagradu za književnost, ocenio je francuski filozof Bernard-Anri Levi u članku za "Journal du dimanche". "'Mislim da je nijedan pisac… »

Ruždi skinut sa respiratora: Slavni pisac može da priča, čak se i šali

Kurir 14.08.2022
Britanski književnik indijskog porekla Salman Ruždi skinut je sa respiratora i može da govori, nakon što je uboden u vrat dok je držao predavanje u zapadnom delu države Njujork, potvrdio je danas njegov agent Endru Vajli. On je i dalje u bolnici sa… »

Ruždi skinut sa respiratora i može ponovo da govori

Novi magazin 14.08.2022
Pisac Salman Ruždi, koji je u petak izboden nožem u saveznoj državi Njujork u SAD, skinut je sa respiratora i može ponovo da govori. Ruždi (75) napadnut je tokom književne tribine i bio je u kritičnom stanju, prenosi BBC. Njegov agent Endrju Vajli… »

Izboden u vrat, stomak i oko; Poznato Ruždijevo stanje

B92 14.08.2022
Britanski pisac Salman Ruždi i dalje je u bolnici u teškom stanju, dan nakon što je više puta izboden nožem dok je bio na književnom okupljanju u Njujorku, a njegov napadač je naveo da se ne oseća krivim, međutim kako je objavio BBC, Ruždi je… »

Kakva to osoba može da izbode pisca? Stiven King pružio podršku Ruždiju

Nova 14.08.2022
Slavni pisac Stiven King pružio je podrušku Salmanu Ruždiju nakon što je napadnut u Njujorku izrazivši žaljenje i nevericu na društvenoj mreži Tviter. – Kakav to se**nja može da izbode pisca? Pokušavam da dođem k sebi ceo dan ali ovo što se… »

Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

RTS 14.08.2022
Slavni pisac Salman Ruždi koji je u petak izboden nožem na tribini u saveznoj državi Njujork, skinut je sa respiratora i može da govori, potvrdio je njegov agent. Britanski romanopisac rođen u Indiji i dalje je u bolnici sa ozbiljnim povredama. Majkl… »

Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

Euronews 14.08.2022
Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i u stanju je da ponovo govori, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku. Njegov agent Endru Vajli potvrdio je tu informaciju, prenosi BBC. Čovek… »

Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

Dnevnik 14.08.2022
LONDON: Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i u stanju je da ponovo govori, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku. Njegov agent Endru Vajli potvrdio je tu informaciju, prenosi BBC… »

Ruždi skinut sa respiratora i može ponovo da govori

N1 Info 14.08.2022
Pisac Salman Ruždi, koji je u petak izboden nožem u saveznoj državi Njujork u SAD, skinut je sa respiratora i može ponovo da govori. Ruždi (75) napadnut je tokom književne tribine i bio je u kritičnom stanju, prenosi BBC. Njegov agent Endrju Vajli… »

Dobra vest: Ruždi skinut sa respiratora, u stanju je da ponovo govori

Nova 14.08.2022
Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i u stanju je da ponovo govori, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku. Njegov agent Endru Vajli potvrdio je tu informaciju, prenosi BBC. Čovek… »

Salman Ruždi skinut sa respiratora i ponovo govori: Tužilac ocenio da je napad unapred planiran

Telegraf 14.08.2022
Ruždi je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku. Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i u stanju je da ponovo govori, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom… »

Pisac Salman Ruždi skinut sa respiratora, možde da govori

Danas 14.08.2022
Pisac Salman Ruždi koji je u petak izboden nožem na tribini u saveznoj državi Njujork, skinut je sa respiratora i može da govori, potvrdio je njegov agent. Britanski romanopisac rođen u Indiji i dalje je u bolnici sa ozbiljnim povredama, a njegov… »

Salman Ruždi skinut sa respiratora i može da govori, njegov napadač tvrdi da nije kriv

Radio 021 14.08.2022
Slavin pisac Salman Ruždi koji je u petak izbden nožem na tribini u saveznoj državi Njujork, skinut je sa respiratora i može da govori, potvrdio je njegov agent. Britanski romanopisac rođen u Indiji i dalje je u bolnici sa ozbiljnim povredama, a… »

Napadač na Salmana Ruždija se izjasnio da nije kriv za pokušaj ubistva

Nova 14.08.2022
Čovek optužen za napad nožem na svetski poznatog pisca Salmana Ruždija izjasnio se pred sudom da nije kriv za napad i pokušaj ubistva. Međutim, tužilac je ocenio da je u pitanju „unapred planirani“ zločin sa predumišljajem, zbog kojeg je… »

Napadač na Ruždija se izjasnio da nije kriv

RTS 14.08.2022
Hadi Madari iz Nju Džerzija optužen za napad nožem na svetski poznatog pisca Salmana Ruždija izjasnio se pred sudom da nije kriv za napad i pokušaj ubistva. Branilac Hadija Matara (24) se izjasnio o krivici u ime svog klijenta, a optuženi se na sudu… »

Napadač na Salmana Ruždija optužen za pokušaj ubistva

Danas 13.08.2022
Osumnjičeni za napad na pisca Salmana Ruždija (Rushdi) u američkoj saveznoj državi Njujork, Hadi Matar, optužen je za pokušaj ubistva i ostaje u pritvoru bez određene kaucije, saopšteno je iz kancelarije tužioca u lokalnom okrugu. Matar… »

Vesti dana »