Povezane vesti

Vlada Srbije i poljoprivrednici postigli dogovor o ceni suncokreta

Slobodna Evropa 16.08.2022
Poljoprivrednici, koji već osam dana protestuju širom Srbije, postigli su sa vladom Srbije dogovor o ceni suncokreta, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Kako je potvrđeno RTS-u, prema finalnom dogovoru koji je parafirala Vlada Srbije, konačna… »

Izlazi iz Pančeva ka Beogradu ponovo pod blokadom: Vlada otvorena za dalje pregovore

Telegraf 16.08.2022
Pančevački poljoprivrednici su u zahtevima koje su poslali vladi danas prepodne mejlom zatražili da cena suncokreta ovogodišnjeg roda bude 75. Poljoprivrednici koji protestuju u Pančevu od podne su počeli ponovo da blokiraju saobraćaj na raskrsnici… »

Vlada i poljoprivrednici postigli dogovor o ceni suncokreta

Novi magazin 16.08.2022
Poljoprivrednici, koji već osam dana protestuju širom Srbije, postigli su sa vladom Srbije dogovor o ceni suncokreta, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Kako je potvrđeno RTS-u, prema finalnom dogovoru koji je parafirala vlada Srbije, konačna… »

Poljoprivrednici krenuli traktorima za Beograd - pregovori se nastavljaju! Cena suncokreta i dalje problematična

Mondo 16.08.2022
Poljoprivrednici nastavljaju proteste, 9. dan, a na jučerašnjim pregovorima dogovorili su premije za mleko, ali ne i za suncokret. Poljoprivrednici nastavljaju proteste, 9. dan, a na jučerašnjim pregovorima dogovorili su premije za mleko, ali ne i za… »

Vlada Srbije i poljoprivrednici postigli sporazum: Dogovorena cena suncokreta

Kurir 16.08.2022
Poljoprivrednici koji već osam dana protestuju širom Srbije i Vlada postigli su dogovor kojim bi trebalo da budu okončane blokade, potvrđeno je RTS-u iz Vlade i od predstavnika ratara. Dogovoreno je da prodajna cena suncokreta pri otkupu bude 73… »

VIDEO Gde su u Srbiji i dalje blokade poljoprivrednika

Nova 16.08.2022
Protesti poljoprivrednika danas su nastavljeni u Novom Sadu i kod Lapova, a do sada su nezadovoljni poljoprivredni proizvođači prethodnih dana organizovali protestne skupove u brojnim mestima u Srbiji. Do sada je postignut delimičan dogovor između… »

Poljoprivrednici nastavljaju proteste, iz Šumadije krenuli traktorima za Beograd

Insajder 16.08.2022
Poljoprivrednici iz Šumadije koji četvrti dan traktorima blokiraju brzu saobraćajnicu Kragujevac-Batočina, a od sinoć i ulaz na autoput E 75, formirali su kolonu mehanizacije i u 15.45 časova krenuli za Beograd. Sa Vladom poljoprivrednici su… »

Izlazi iz Pančeva ka Beogradu ponovo pod blokadom

Politika 16.08.2022
Poljoprivrednici koji protestuju u Pančevu od podne su počeli ponovo da blokiraju saobraćaj na raskrsnici obilaznice koja vodi ka Beogradu, tako da se sada na svakih sat vremena vozila propuštaju po 20 minuta kroz blokadu, izjavio je za Tanjug Ivan… »

Kako analitičari gledaju na protest poljoprivrednika i u čemu vide rešenje situacije

Danas 16.08.2022
Agrarni analitičari slažu se u oceni da mere o kojima pregovaraju poljoprivrednici i Vlada Srbije krotkoročnog su karaktera i neće našu poljoprivredu izvući iz decenija zaparloženosti. Subvencionicanje goriva, moratorijum na kredite, premija za… »

Veliki višak suncokreta, pred srpskim poljoprivrednicima teška sezona

Bloomberg Adria 16.08.2022
Poljoprivrednici širom Srbije osam dana protestuju zbog cena svojih proizvoda i ekonomske politike zemlje prema agraru. Ove godine kombinacija činilaca je uticala da farmeri u više država zahtevaju više cene svojih proizvoda. Početkom rata u… »

Poljoprivrednici iz Šumadije krenuli traktorima za Beograd, Vlada očekuje nastavak pregovora

RTS 16.08.2022
Poljoprivrednici su na jučerašnjim razgovorima sa Vladom postigli dogovor o premijama za mleko, ali i dalje nije dogovorena cena suncokreta. Nastavljene su blokade puteva u Novom Sadu, Subotici, Somboru, Pančevu. Poljoprivrednici iz Šumadije krenuli… »

Protest poljoprivrednika u Novom Sadu: Odblokiran Varadinski most, blokada bulevara je u toku

Danas 16.08.2022
Varadinski most je odblokiran, ali je blokada novosadskog Bulevara Mihajla Pupina i dalje u toku. U pitanju je portest poljoprivrednika koji, uz blokade, traje već osam dana. Za sada je blokiran Bulevar Mihajla Pupina, u delu između ulica Jovana… »

Vlada Srbije otvorena za dalje pregovore sa poljoprivrednicima

Blic 16.08.2022
Pregovori Vlade Srbije sa poljorivrednicima traju, a predstavnici vlade su i danas tu za finalizaciju dogovora, rečeno je Tanjugu u vladi. Prema informacijama Tanjuga, u vladi ponavljaju da je čitav tim na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i danas u… »

Nastavljene blokade poljoprivrednika u Novom Sadu, Pančevu i Somboru, i dalje bez dogovora sa Vladom

Euronews 16.08.2022
Pregovori Vlade Srbije sa poljoprivrednicima i dalje traju, a za to vreme, nastavljene su blokade u Pančevu, Somboru i Novom Sadu. U Pančevu su ponovo od podne poljoprivrednici blokirali saobraćaj na raskrsnici obilaznice koja vodi ka Beogradu, tako da… »

Poljoprivrednici iz Glušaca kod Šapca: Ako ne bude dogovora, u petak opet blokiramo raskrsnicu

Danas 16.08.2022
Poljoprivrednici iz sela Glušci kod Šapca, koji su u toku jučerašnjeg dana traktorima, na dva sata, blokirali raskrsnicu u centru sela i državni put Sremska Mitrovica – Pavlovića most, rekli su za Danas da u toku današnjeg dana neće izlaziti na… »

Izlazi iz Pančeva ka Beogradu ponovo pod blokadom

Blic 16.08.2022
Poljoprivrednici koji protestuju u Pančevu od podne su počeli ponovo da blokiraju saobraćaj na raskrsnici obilaznice koja vodi ka Beogradu, tako da se sada na svakih sat vremena vozila propuštaju po 20 minuta kroz blokadu, izjavio je za Tanjug Ivan… »

Vlada Srbije otvorena za dalje pregovore

Dnevnik 16.08.2022
Pregovori Vlade Srbije sa poljorivrednicima traju, a predstavnici vlade su i danas tu za finalizaciju dogovora, rečeno je Tan‌jugu u vladi. Prema informacijama Tan‌juga, u vladi ponavljaju da je čitav tim na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i… »

Poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahteva i blokada puteva

Biznis.rs 16.08.2022
još uvek bez dogovora. Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović izjavio je u utorak da će blokade saobraćajnica traktorima trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok se ne ispune njihovi zahtevi… »

Vrata vlade Srbije širom otvorena za poljoprivrednike: Očekuje se nastavak pregovora

Kurir 16.08.2022
Pregovori Vlade Srbije sa poljorivrednicima traju, a predstavnici vlade su i danas tu za finalizaciju dogovora, rečeno je u vladi, a Novosti prenose pisanje Tanjuga. Ponavljaju da je čitav tim na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i danas u Vladi, te da… »

N1 Studio Live (16.8.2022)

N1 Info 16.08.2022
Posle više od godinu dana, u četvrak bi za isti sto trebalo da sednu Aleksandar Vučič i Aljbin Kurti. U Briselu bi trebalo da budu već sutra, za kada je zakazan razgovor sa generalnim sekretarom NATO. Od sastanka Vučića i Kurtija očekuje se da… »

Odblokiran Varadinski most, traktori samo na delu Bulevara Mihajla Pupina

Radio 021 16.08.2022
Danas oko 15 časova odblokiran je i Varadinski most, nakon što je nekoliko sati bilo nemoguće doći sa bulevara na most, odnosno sa mosta na bulevar. Ratari trenutno blokiraju deo Bulevara Mihajla pupina od Ulice Jovana Đorđevića do Skupštine… »

Poljoprivrednici nastavili blokade saobraćajnica u Novom Sadu

Politika 16.08.2022
NOVI SAD - Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina. Predstavnik nezadovoljnih poljoprivrednika na pregovorima sa… »

Poljoprivrednici: Blokade će trajati ili dok mi ne odustanemo ili dok oni ne ispune naše zahteve

Beta 16.08.2022
Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović izjavio je danas da će blokade saobraćajnica traktorima trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok se ne ispune njihovi zahtevi. Adamović je za Betu rekao da su… »

Poljoprivrednici: Blokade će trajati ili dok mi ne odustanemo ili dok oni ne ispune naše zahteve

Danas 16.08.2022
Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović izjavio je danas da će blokade saobraćajnica traktorima trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok se ne ispune njihovi zahtevi. Adamović je za Betu rekao da su… »

Izlazi iz Pančeva ka Beogradu ponovo pod blokadom

Dnevnik 16.08.2022
PANČEVO: Poljoprivrednici koji protestuju u Pančevu od podne su počeli ponovo da blokiraju saobraćaj na raskrsnici obilaznice koja vodi ka Beogradu, tako da se sada na svakih sat vremena vozila propuštaju po 20 minuta kroz blokadu, izjavio je za… »

U Novom Sadu nastavljena blokada, u Pančevu uklonjena

Blic 16.08.2022
Poljoproivrednici koji protestuju u Pančevu otvorili su za saobraćaj novi put ka Beogradu, ali se nisu razišli, već su parkirali traktore pored puta u očekivanju nastavka sastanka u Vladi Srbije i dogovora o ceni suncokreta, izjavio je danas za… »

VIDEO Ratari: Država kaže da smo preambiciozni, možda nismo ako blokiramo Rumenačku i Partizansku

Radio 021 16.08.2022
Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje traktorima blokiraju Varadinski most i deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada. Predstavnik poljoprivrednika na pregovorima Mileta Slankamenac kaže da je vrlo jasno šta ratari traže i… »

Radikalizacija blokade: Zbog dva i po dinara

Vreme 16.08.2022
Vesti Nakon jučerašnjeg devetočasovnog sastanka u Vladi Srbije, poljoprivrednici danas radikalizovali blokadu . Ispunjeni su svi njihovi zahtevi osim cene suncokreta. Nakon jučerašnjeg sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, koji je trajao devet sati… »

Centar Novog Sada i dalje blokiran, ratari pozivaju Vučića da se uključi u pregovore

Danas 16.08.2022
Poljoprivrednik Mileta Slankamenac kaže da zemljoradnici ovaj osmi dan protesta čekaju da vlada cenu suncokreta podigne sa 70,5 dinara na 73, pa da se razilaze kućama. Na komentar premijerke da poljoprivrednici traže previše i imaju preambiciozan… »

Vučević: Nije lepa slika kad blokirate mostove pa igrate fudbal i pečete roštilj

N1 Info 16.08.2022
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da nikad nije bio protiv bilo kakvog protesta, ali moli poljoprivrednike koji blokiraju saobraćaj da "ne remete život Novosađana". Kako kaže, raduje ga činjenica da se u pregovorima s Vladom Srbije… »

Vučević o blokadama: Razgovarajte sa vladom, ne remetite život Novosađana

Novi magazin 16.08.2022
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zamolio je danas poljoprivrednike koji blokiraju saobraćaj u tom gradu, protestujući zbog otkupne cene suncokreta, da "ne remete život Novosađana", već da odgovore pronađu u razgovoru sa Vladom Srbije… »

Vučević o blokadama: Razgovarajte sa vladom, ne remetite život Novosađana

Danas 16.08.2022
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zamolio je danas poljoprivrednike koji blokiraju saobraćaj u tom gradu, protestujući zbog otkupne cene suncokreta, da „ne remete život Novosađana“, već da odgovore pronađu u razgovoru sa Vladom Srbije… »

Vučević o blokadama: Jesu li Novosađani krivi za sušu i cenu suncokreta? Razgovarajte s vladom, nemojte da kažnjavate…

Kurir 16.08.2022
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prokomentarisao je proteste poljoprivrednika u Novom Sadu, koji su na više od nedelju dana zatvorili važne saobraćajnice u gradu, ali i blokirali mostove. On je istakao da nikada nije bio protiv bilo kog… »

Vučević: Nisam protiv protesta, ali da se ne remeti život

Dnevnik 16.08.2022
NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je poljoprivrednike da ne dozvole da zbog protesta trpe građani Novog Sada. Nikada nisam bio protiv protesta ako se tako ne remeti život građana. Raduje me činjenica da je Vlada Srbije na… »

Vučević: Nisam protiv protesta ,ali da se ne remeti život

Insajder 16.08.2022
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je poljoprivrednike da ne dozvole da zbog protesta trpe građani Novog Sada. "Nikada nisam bio protiv protesta ako se tako ne remeti život građana. Raduje me činjenica da je Vlada Srbije na pragu… »

Gradonačelnik Novog Sada ne razume zašto su juče blokirana dva mosta

Nova 16.08.2022
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je poljoprivrednike da ne dozvole da zbog protesta trpe građani Novog Sada. „Nikada nisam bio protiv protesta ako se tako ne remeti život građana. Raduje me činjenica da je Vlada Srbije na pragu… »

Kragujevački poljoprivrednici na sat vremena blokirali stari put za Beograd u Desimirovcu, blokada u Batočini i dalje traje

Danas 16.08.2022
Poljoprivrednci iz Šumadije i okoline Kragujevca i dalje protestuju i ne odustaju od blokada različitih putnih pravaca na više punktova, poput Desimirovca i Batočine. Poljoprivrednci iz šumadijskih sela Desimirovca, Lužnica, Krčmara i Cerovca i… »

Poljoprivrednici i dalje u protestu: Zatvoren Bulevar Mihajla Pupina

Dnevnik 16.08.2022
NOVI SAD: U Novom Sadu je u toku blokada saobaćaja na Bulevaru Mihajla Pupina, na deonoci puta ka Varadinskom mostu, koju trakorima već nedelju dana drže poljoprivrednici. Posle jučerašnjih celodnevnih pregovora u Vladi Srbije poljoprivrednici su… »

Poljoprivrednici nastavili blokade saobraćajnica u Novom Sadu: Čeka se dogovor o otkupnoj ceni suncokreta

Kurir 16.08.2022
Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina od Varadinskog mosta do Skupštine grada odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina. Predstavnik nezadovoljnih poljoprivrednika na pregovorima sa… »

Vučević o blokadama: Zašto ovo radite, šta su vam krivi Novosađani? Nisu oni odgovorni za sušu

Radio 021 16.08.2022
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da nikad nije bio protiv bilo kakvog protesta, ali moli poljoprivrednike koji blokiraju saobraćaj da "ne remete život Novosađana". Kako kaže, raduje ga činjenica da se u pregovorima s Vladom Srbije… »

Poljoprivrednici nastavili blokade saobraćajnica u Novom Sadu

Beta 16.08.2022
Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina. Predstavnik nezadovoljnih poljoprivrednika na pregovorima sa… »

Poljoprivrednici nastavili blokade saobraćajnica u Novom Sadu

Novi magazin 16.08.2022
Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina. Predstavnik nezadovoljnih poljoprivrednika na pregovorima sa… »

„Sve stoji zbog dva i po dinara“: Nastavljene blokade u Novom Sadu

Danas 16.08.2022
Poljoprivrednici u Novom Sadu i dalje pod blokadom drže deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, odnosno do raskrsnice Ulice Modene i Žarka Zrenjanina. Ulaskom u osmi dan protesta čini se da su bliži postizanju dogovora… »

Osmi dan blokada u Novom Sadu: „Sve stoji zbog dva i po dinara“

N1 Info 16.08.2022
Poljoprivrednici osmi dan u Novom Sadu drže pod blokadom deo Bulevara Mihajla Pupina. Oni za sada ne najavljuju širenje blokade. Predstavnik poljoprivrednika upregovorima sa Vladom Mileta Slankamenac u ponedeljak uveče je za 021.rs potvrdio da je plan… »

Saglasnost oko premija za mleko, bez dogovora o ceni suncokreta

Biznis.rs 16.08.2022
Epilog sastanka nezadovoljnih poljoprivrednika i predstavnika Vlade Srbije. Ni devet sati razgovora u Vladi Srbije nije bilo dovoljno da se postigne dogovor o otkupnoj ceni suncokreta, ali je postignuta visoka saglasnost o premijama za mleko, kaže… »

Postignut dogovor sa poljoprivrednicima o ceni mleka, ipak nastavak blokada

RTV 16.08.2022
BEOGRAD - Na sastanku u vladi poljorpivrednici su dogovorili da cena mleka za sve kvartale bude 15 dinara po litru, rekli su predstavnici poljoprivrednika novinarima ispred Vlade Srbije. Poljoprivrednici su poručili da je kod cene suncokreta ostalo da se… »

Nastavljena blokada Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu, Adamović ocenio pregovore kao “mlaćenje prazne slame”

Danas 16.08.2022
Blokada Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu nastavlja se i večeras. Nakon što je postignut delimičan dogovor predstavnika poljoprivrednika i Vlade, blokada u Novom Sadu se nastavlja. Za sada je blokran deo Bulevara Mihajla Pupina, u delu između… »

Pančevo: Prohodna oba puta za Beograd, sutra novi sastanak poljoprivrednika

Danas 15.08.2022
Oba puta za Beograd su prohodna do daljeg, rekao nam je večeras Jovan Jovanov, koji je u ime ovdašnjih poljoprivrednika bio i na pregovorima u Vladi Srbije. Kako prenosi 013.Info nakon završetka pregovora u Vladi Srbije, pančevački poljoprivredinici… »

Srbija, poljoprivreda i protesti: Traktori i dalje blokiraju Novi Sad, sastanak u Vladi trajao ceo dan, a doneo male pomake

Danas 15.08.2022
Predstavnici poljoprivrednika, koji već nedelju dana protestuju nezadovoljni uslovima za rad, ni posle devetočasovnog sastanka u Vladi Srbije nisu došli do dogovora. Posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić saopštili su da je postignut dogovor o… »

Delimičan dogovor poljoprivrednika i premijerke, blokade ostaju dok se ne razmotri dogovoreno

Danas 15.08.2022
Poljoprivrednici su na sastanku sa premijerkom Srbije dogovorili danas da premija za mleko bude 15 dinara, dok cena suncokreta i goriva nije rešena. Blokade će se nastaviti i traktori će ostati pored puteva, dok pregovarači ne budu preneli svojim… »

Vesti dana »