Povezane vesti

Loši ekonomski podaci zacrveneli evropske berze

Bloomberg Adria 17.08.2022
Evropske akcije završile su današnje trgovanje gubitkom, nakon vesti da je inflacija u Velikoj Britaniji dostigla najviši nivo u poslednjih 40 godina, kao i objave neto gubitka nemačke energetske kompanije Uniper od 12 milijardi evra. Indeks Euro… »

Izgubili čak 12,3 milijardi evra u prvom polugodištu, od jeseni trošak prebacuju na kupce

Politika 17.08.2022
FRANKFURT/DIZELDORF – Nemačko komunalno preduzeće Uniper, najveća žrtva evropske energetske krize do sada, izvestilo je o neto gubitku od 12,3 milijarde evra u prvoj polovini 2022. godine, i upozorilo da će negativni poslovni rezultati potrajati do… »

Uniper prijavio gubitak od 12 milijardi evra zbog krize

Bloomberg Adria 17.08.2022
Nemačka energetska kompanija Uniper objavila je neto gubitak od 12 milijardi evra za prvih šest meseci ove godine zbog energetske krize koja je pogodila Evropu zbog problema sa snabdevanjem iz Rusije. Nemačka je prošlog meseca obezbedila 17 milijardi… »

Uniper u ogromnom gubitku zbog visokih cijena plina

SEEbiz 17.08.2022
FRANKFURT - Njemački uvoznik plina Uniper poslovao je u prvoj polovini godine s neto gubitkom od 12,3 milijarde eura budući da je zbog smanjenih isporuka iz Rusije bio prisiljen kupovati plin na fizičkom tržištu po puno višim cijenama. Više od… »

"Nema zlatne sredine": Nemci ili štede na hrani ili kupuju luksuzne marke

Telegraf 17.08.2022
Industriji skupocene robe kriza, očigledno, ne može ništa. Prodaja cveta, a poznate kompanije obaraju nove rekorde. Mnogi ljudi u Nemačkoj trenutno moraju da "stežu kaiš", kao i svuda u svetu, jer je inflacija uzela maha. Ali, to se ne odnosi na sve… »

Uniper izgubio više od 12 milijardi evra usled smanjenja isporuka gasa iz Rusije

Biznis.rs 17.08.2022
Vlada Nemačke dodelila paket pomoći energetskoj kompaniji. Iz kompanije Uniper je saopšteno da je energetska firma izgubila 12,2 milijarde evra, što je jedan od najvećih gubitaka u nemačkoj korporativnoj istoriji i potvrda krize koja potresa… »

I zvanično: Uniper je do sada najveći gubitaš u energetskoj krizi Evrope

Telegraf 17.08.2022
Stari kontinent se sve teže nosi s krizom. Inflacija u Velikoj Britaniji dostigla je novi rekord u julu, od 10,1 posto međugodišnje. Nemačko komunalno predizeće Uniper, najveća žrtva evropske energetske krize do sada, izvestilo je o neto gubitku od… »

Nekima majka, nekima maćeha: Dok mnogi Nemci stežu kaiš, prodaja ove robe beleži rekorde (video)

Blic 17.08.2022
Mnogi u Nemačkoj moraju da stegnu kaiš, ali ne svi. Nije malo onih koji novca imaju dovoljno, uprkos posledica rata u Ukrajini i drastičnog povećanja cena energije i hrane. Industrija luksuzne robe od toga profitira. Zbog dramatičnih poskupljenja sve… »

Alternativa: Nemačka obezbedila novi izvor za bolje snabdevanje gasom, neće da zavise od Rusa

Blic 16.08.2022
Nemačka je danas dobila potvrdu da će veliki uvoznici gasa ove zime održavati u potpunosti punim dva najveća terminala za tečni prirodni gas (LNG), kako bi se smanjila zavisnost od ruskog gasa s obzirom da je Moskva upozorila da bi ionako visoke cene… »

Vesti dana »