Повезане вести

Напад на Салмана Руждија: Оптужени тврди да је прочитао сам пар страница романа Сатански стихови

Напад на Салмана Руждија: Оптужени тврди да је прочитао сам пар страница романа Сатански стихови

Јужне вести 18.08.2022
ЕПА Салман Ружди је тешко повређен у нападу Човек оптужен да је ножем напао Салмана Руждија наводно је рекао да је прочитао само две странице ауторовог контроверзног романа „Сатански стихови", као и да је изненађен што је славни… »
Нападач на Руждија поново се изјаснио да није крив

Нападач на Руждија поново се изјаснио да није крив

РТВ 18.08.2022
ЊУЈОРК - Нападач на писца Салмана Руждија двадесетчетворогодишњи Хади Матар поново се данас изјаснио током саслушања да није крив за покушај убиства и враћен је у притвор без права на кауцију. Он је у петак повредио ножем… »
Позадина напада на Салмана Руждија: Лов на писца дуг 33 године

Позадина напада на Салмана Руждија: Лов на писца дуг 33 године

РТС 18.08.2022
Ако је далеке 1989. интелектуалцима на Западу изгледало да је Хомеинијева фатва бачена на Руждија у потпуном раскораку са временом, данас, тридесет година касније, након судбине коју је доживела редакција француског сатиричног… »
Нападач на Руждија разочаран чињеницом да је славни писац преживео напад

Нападач на Руждија разочаран чињеницом да је славни писац преживео напад

Н1 Инфо 18.08.2022
Оптужени за покушај убиства и напад на англоиндијског писца Салмана Руждија, Хади Матар (24), изјавио је да се изненадио када је сазнао да је Ружди преживео, преноси данас Асошиејтед прес. Не свиђа ми се та особа. Мислим да није… »
Напад на Салмана Руждија: Ооптужени тврди да је прочитао сам пар страница романа Сатански стихови

Напад на Салмана Руждија: Ооптужени тврди да је прочитао сам пар страница романа Сатански стихови

Радио 021 18.08.2022
Хади Матар дао је интервју из затвора након што се изјаснио да није крив рањавање писца Салмана Руждија, који се годинама суочавао са претњама смрћу због контроверзног романа. ЕПА Салман Ружди је тешко повређен у нападу Човек… »
Нападач на Руждија дао интервју за Њујорк пост из затвора: "Прочитао сам неколико страница Сатанских стихова"

Нападач на Руждија дао интервју за Њујорк пост из затвора: "Прочитао сам неколико страница Сатанских стихова"

Еуроневс 18.08.2022
Хади Матар, осумњичени нападач на Салмана Руждија, изјавио је да је био изненађен када је сазнао да је славни писац преживео напад, преноси АП. У интервјуу америчком Њујорк посту из затвора, Матар (24) је рекао да је прочитао… »
Језиве изјаве нападача: Био сам изненађен када сам сазнао да је Ружди преживео

Језиве изјаве нападача: Био сам изненађен када сам сазнао да је Ружди преживео

Нова 18.08.2022
Хади Матар, осумњичени нападач на Салмана Руждија, изјавио је да је био изненађен када је сазнао да је славни писац преживео напад, преноси АП. У интервјуу америчком Њујорк посту из затвора, Матар (24) је рекао да је „прочитао… »
Осумњичени за напад на Руждија дао интервју из затвора, изненађен је што је писац преживео

Осумњичени за напад на Руждија дао интервју из затвора, изненађен је што је писац преживео

РТС 18.08.2022
Хади Матар, мушкарац из Њу Џерзија који је осумњичен да је ножем избо књижевника Салмана Руждија, дао је ексклузиван интервју за Њујорк пост из затвора. Овом листу је рекао да није мислио да ће Ружди преживети напад. "Када… »
"Када сам чуо да је преживео био сам изненађен": Нападач на Руждија дао изјаву из затвора

"Када сам чуо да је преживео био сам изненађен": Нападач на Руждија дао изјаву из затвора

Телеграф 18.08.2022
Књижевник Салман Ружди (75) је прошлог петка избоден ножем у амфитеатру Института "Шатоква", где је требало да одржи предавање. Хади Матар, мушкарац из Њу Џерзија који је осумњичен да је ножем избо књижевника Салмана… »
Једни осуђују, други хвале покушај: Убиства?! Поделе међу либанским шиитима због напада на Руждија, мајка нападача тврди да га…

Једни осуђују, други хвале покушај: Убиства?! Поделе међу либанским шиитима због напада на Руждија, мајка нападача тврди да га…

Блиц 17.08.2022
Напад на прослављеног писца Салмана Руждија оголео је поделе у шиитској муслиманској заједници у Либану. Део шиитске заједнице је осудио напад на писца, али ватрени следбеници либанске сиитске милитантне групе Хезболах коју… »

Вести дана »