Povezane vesti

Kurti odbio svaki mogući kompromis! Očekuje se najvažnije obraćanje predsednika Vučića nakon povratka iz Brisela

Kurir 18.08.2022
U Briselu ni po jednom pitanju nema napretka jer premijer priveremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbija svaki kompromis. - Sa zebnjom isčekujemo naredne dane - kaže izvor Blica iz Brisela. Kako se navodi, tokom večeri, ili sutra u toku… »

Uživo iz Brisela: Završena druga runda razgovora Vučića i Kurtija (foto)

Kurir 18.08.2022
U Briselu je završena druga runda trilateralnog sastanka predstavnika EU predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom lažne države Kosova Aljbinom Kurtijem. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se uživo iz Brisela i poručio… »

Borelj: Danas bez dogovora, ali nastavljamo razgovore

Politika 18.08.2022
BRISEL – Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj izjavio je da delegacije Beograda i Prištine danas nisu postigle dogovor u dijalogu u Briselu, ali da je dogovoren nastavak razgovora narednih dana. Kako je istakao, do 1… »

Posle više od pet sati završen trilateralni sastanak, Vučić se sutra obraća javnosti

Politika 18.08.2022
BRISEL – Posle više od pet sati, u Briselu je završena trilateralni sastanak predstavnika EU sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem. Niz razgovora počeo je jutros, odvojenim sastancima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja i specijalnog… »

Vučić zakazao sastanak sa Srbima sa KiM

Politika 18.08.2022
BRISEL – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11.00 sati u Palati „Srbija”, saznaje Tanjug u srpskoj delegaciji. Na sastanak su pozvani svi… »

Borelj: Danas bez dogovora, nastavljamo razgovore, ne odustajem

Dnevnik 18.08.2022
BRISEL: Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj izjavio je da delegacije Beograda i Prištine danas nisu postigle dogovor u dijalogu u Briselu, ali da je dogovoren nastavak razgovora narednih dana. Kako je istakao, do 1… »

Srbija i Kosovo: Završen prvi deo pregovora Beograda i Prištine u Briselu, bez detalja za javnost

Južne vesti 18.08.2022
European Council Briselski susret Kurtija (sa leve strane stola) i Vučića (sa desne strane stola) u junu 2021. godine Više od godinu dana bilo je potrebno da bi došlo do novog susreta najviših delegacija Srbije i Kosova u Briselu. Četvrti zvanični… »

Vučić iz Brisela zakazao sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije

Telegraf 18.08.2022
Sastanak bi trebalo da se održi u nedelju u 11 sati. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11 sati u Palati "Srbija" u Beogradu, javlja Blic. Na sastanak su… »

Vučić zakazao hitan sastanak iz Brisela sa Srbima sa Kosova: Evo ko je sve pozvan na razgovor u Beogradu

Srbija danas 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11.00 sati u Palati "Srbija". Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa… »

"Danas nismo postigli dogovor" Hitno obraćanje Borelja posle sastanka sa Vučićem i Kurtijem

Srbija danas 18.08.2022
Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj obratio se novinarima nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. Borelj je na početku obraćanja rekao da… »

Vlada Kosova: Dve teme u Briselu – sveobuhvatni sporazum i aktuelna situacija

N1 Info 18.08.2022
Premijer Kosova Aljbin Kurti je u četvrtak u Briselu, tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem predstavio nekoliko poglavlja sa relevantnim elementima koje okvir sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma treba da sadrži, saopšteno… »

Sastanak u Briselu bez dogovora, učesnici bez izjava: Tenzije na Kosovu će rasti ukoliko nema kompromisa

Euronews 18.08.2022
Nije bilo napretka, nije bilo kompromisa. Ovako je šef evropske diplomatije Žozep Borelj ocenio ishod današnjih višesatnih razgovora predsednika Srbije Aleksdanara Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu uz posredovanje predstavnika… »

Igrutinović: Razgovor Vučića i Kurtija potrebniji Briselu i Vašingtonu nego Beogradu i Prištini

Glas Amerike 18.08.2022
BEOGRAD — Posle izostanka dogovora u trećoj rundi razgovora u Briselu, i odlaganja razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija za neki od narednih dana, veliko je pitanje u kom smeru će se stvari razvijati… »

Starović: Teško je očekivati bilo kakav napredak

Dnevnik 18.08.2022
BEOGRAD: Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović izjavio je večeras da u dijalogu Beograda i Prištine zapravo nije reč o ličnim kartama ili o registarskim tablicama, već o planu premijera privremenih prištinskih… »

Oko: Pregovori u Briselu, gde je prostor za kompromis

RTS 18.08.2022
Državni sekretar u MSP Nemanja Starović kaže za RTS da u dijalogu Beograda i Prištine zapravo nije reč o ličnim kartama ili o registarskim tablicama, već o planu Aljbina Kurtija da izazove eskalaciju na terenu. Ocenjuje da su okolnosti takve da je… »

Bez dogovora u Briselu, narednih dana nastavak razgovora, obraćanje Vučića sutra

RTV 18.08.2022
BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas posle podne u Briselu razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, saznaje Tanjug. Pošto… »

Priština: U Briselu o opštem sporazumu i akteulnim pitanjima

RTS 18.08.2022
Vlada u Prištini saopštila je da su njen premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Briselu razgovarali o "opštem okviru sporazuma i aktuelnim političkim i bezbednosnim pitanjima". "Premijer Kurti je naglasio da ovaj sporazum… »

Priština: Kurti tražio međusobno priznavanje

RTV 18.08.2022
PRIŠTINA - Vlada privremenih prištinskih institucija objavila je saopštenje nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija uz posredovanje EU u Briselu na kojem je, kako se navodi… »

Nova RUNDA razgovora u Briselu: Vučić popodne ponovo sa Lajčakom i Eskobarom

Blic 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas posle podne u Briselu razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, saznaje Tanjug. Pošto tokom… »

Novi sastanak Vučića, Lajčaka i Eskobara u Briselu

RTS 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je posle podne u Briselu razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, saznaje Tanjug. Pošto tokom današnje… »

Grenel: Kurti odbio svaku ideju koju su SAD predložile

Blic 18.08.2022
Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel podsetio je da je Aljbin Kurti odbio svaku ideju koju su Sjedinjene Američke Države predložile. "Da podsetim, Kurti je odbio svaku ideju koju su Kosovu predložili američki… »

Priština se oglasila nakon sastanka: Vučić-Kurti "Bilo je reči o opštem okviru sporazuma i aktuelnoj situaciji"

Blic 18.08.2022
Vlada privremenih prištinskih institucija objavila je saopštenje nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija uz posredovanje EU u Briselu na kojem je, kako se navodi, bilo reči o dve teme - Opštem okviru… »

Vučić i Kurti bez dogovora, razgovori će se nastaviti

SEEbiz 18.08.2022
BRUXELLES - Čelnici Srbije i Kosova nisu pronašli rješenje na kriznom sastanku u Bruxellesu u četvrtak, ali su se dogovorili da će nastaviti razgovarati u danima koji dolaze ne bi li ublažili napetosti između dviju zemalja, rekao je šef europske… »

"Kurti odbio svaku ideju koju su SAD predložile"

B92 18.08.2022
Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel podsetio je da je Aljbin Kurti odbio svaku ideju koju su SAD predložile. "Da podsetim, Kurti je odbio svaku ideju koju su Kosovu predložili američki predsednici. I demokratski i… »

Vučić nastavio razgovore sa Lajčakom i Eskobarom: Predsednik Srbije u Briselu o najvažnijem pitanju za Srbiju

Kurir 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas posle podne u Briselu razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom. Pošto tokom današnje runde… »

Borelj: Beograd i Priština nisu postigli dogovor

Pravda 18.08.2022
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj izjavio je da delegacije Beograda i Prištine danas nisu postigle dogovor u dijalogu u Briselu, ali da je dogovoren nastavak razgovora narednih dana. Kako je istakao, do 1. septembra, do… »

Borel: Na sastanku Vučića i Kurtija bez sporazuma, sastanci i narednih dana

Radio 021 18.08.2022
Na sastanku Vučić-Kurti danas u Briselu nije došlo do sporazuma oko spora o registarskim tablicama i putnim dokumentima, izjavio je visoki predstavnik EU Žozep Borel. On je naveo da to nije kraj priče i da su oba lidera prihvatila da nastave… »

Ričard Grenel: Kurti odbio svaku ideju koju su SAD predložile, To je činjenica

Kurir 18.08.2022
Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel podsetio je da je Aljbin Kurti odbio svaku ideju koju su Sjedinjene Američke Države predložile. Reminder, @albinkurti has rejected every idea that U.S. Presidents have given… »

Vučić se obratio iz Brisela: Težak dan je za nama, nastaviću da se borim za mir i stabilnost!

Kurir 18.08.2022
Predsednik Aleksandar Vučić oglasio se večeras iz Brisela i poručio da jedva čeka da se vrati u Srbiju i da se borba nastavlja. - Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane i celu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali… »

Nema govora o priznanju lažne države Kosovo! Milivojević kategorično o interesu Srbije: Današnji sastanak doneo 2 važne…

Kurir 18.08.2022
Da će se postići dogovor u Briselu sa privremenim prištinskim vlastima na čelu sa Aljbinom Kurtijem nije očekivao niko. Pre polaska u Belgiju predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da odlazi da razgovara, ali da se ne nada nikakvom pomaku niti… »

Borel: Nemamo dogovor, ali to nije kraj priče – nastavak razgovora narednih dana

N1 Info 18.08.2022
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel rekao je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu da danas "nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije… »

Borelj izneo detalje sa sastanka: Nismo postigli sporazum danas, ali to nije kraj procesa

Sputnik 18.08.2022
Šef evropske diplomatije Đuzep Borelj izjavio je da današnji sastanak u Briselu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija nije bio sastanak u normalnoj situaciji, da nije bio iz serije regularnih sastanaka… »

Borel: Danas bez kompromisa Vučić-Kurti, slede sastanci do 1.septembra

Novi magazin 18.08.2022
Na sastanku Vučić-Kurti danas u Briselu nije došlo do sporazuma oko spora o registarskim tablicama i putnim dokumentima za putovanje na i sa Kosova, "ali to nije kraj priče i oba lidera su prihvatili da nastave razgovore idućih dana i ima vremena do… »

Milenković: Da je dijalog propao, Vučić i Kurti bi se obratili oštrom retorikom

N1 Info 18.08.2022
Dušan Milenković iz Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative rekao je za N1 da iz same najave predsednika Srbije da će se obratiti u petak očekuje nastavak komunikacije srpske i kosovke strane sa predstavnicima Evropske unije. "Da je… »

Borrell nakon sastanka s Vučićem i Kurtijem: Nismo postigli dogovor

Al Jazeera 18.08.2022
“Međunarodna zajednica ne želi obnavljanje tenzija u narednom periodu i strane će biti u potpunosti odgovorne za svaku eskalaciju situacije…Oba čelnika su se saglasila da proces treba da se nastavi i da će se razgovori nastaviti narednih dana… »

Bez dogovora u Briselu nakon maratonskih razgovora, Borelj: Nismo uspeli da postignemo kompromis, ali ovo nije kraj

Euronews 18.08.2022
Dijalog Beograda i Prištine dobio je danas u Briselu svoj dugoočekivani nastava, ali je posle maratonskih razgovora i serije susreta predstavnika Beograda, Prištine i EU završen bez dogovora i kompromisa dve strane. Najavljeno je da će razgovori biti… »

"Nema dogovora, ali to nije kraj priče": Borelj se oglasio nakon susreta Vučić - Kurti: Ovo je bio susret iz kriznog…

Blic 18.08.2022
Današnji sastanci nisu bili regularni, rekao sam dvojici lidera da je ovo bio sastanak u modu kriznog menadžmenta, rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borelj nakon sastanaka sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem u Briselu. - Svrha susreta… »

Borelj: Nismo postigli dogovor, ali nastavljamo razgovore

RTS 18.08.2022
Visoki predstavnik za spoljne poslove EU Žozep Borelj rekao je da je tema sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Briselu bila o "odgovornosti oba lidera", kao i da nije bio u pitanju normalan sastanak. Istakao je da na današnjem sastanku nije… »

Prva runda razgovora u Briselu: Vučić hitno u nedelju sa Srbima sa Kosova

Vreme 18.08.2022
Vesti Prva runda nastavka dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu je završena. U toku su odvojeni sastanci sprskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost… »

Borelj o sastanku sa Kurtijem i Vučićem:  Nema dogovora, ali nećemo odustati

Vreme 18.08.2022
Dijalog Beograda i Prištine Do kompromisa se u četvrtak nakon pet sati razgovora nije došlo. Razgovori će biti nastavljeni narednih dana. Sastanak je više bio krizni menadžment nego redovan susret u okviru Dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i… »

Borelj nakon pregovora: "Sada nije vreme za podizanje tenzija"

B92 18.08.2022
Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj obratio se novinarima nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem iAljbinom Kurtijem. Borelj je na početku obraćanja rekao da današnji sastanak nije bio regularan, već je sazvan… »

Napeti pregovori u Briselu: Aljbin Kurti odbija sve, predsednik Vučić najavio za petak najvažnije obraćanje javnosti

Kurir 18.08.2022
Da će se postići dogovor u Briselu sa privremenim prištinskim vlastima na čelu sa Aljbinom Kurtijem, nije očekivao niko! Pre polaska u Belgiju predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da odlazi da razgovara, ali da se ne nada nikakvom pomaku… »

Napeti pregovori u Briselu: Aljbin Kurti odbija sve, predsednik Vučić najavio za petak najvažnije obraćanje javnosti

Mondo 18.08.2022
Da će se postići dogovor u Briselu sa privremenim prištinskim vlastima na čelu sa Aljbinom Kurtijem, nije očekivao niko! Da će se postići dogovor u Briselu sa privremenim prištinskim vlastima na čelu sa Aljbinom Kurtijem, nije očekivao niko! Pre… »

Borelj: Nemamo dogovor, ali nije kraj priče – nastavak razgovora narednih dana

Nova 18.08.2022
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijom u Briselu da danas "na nesreću, nije postignut dogovor, ali to… »

Borelj nakon sastanka sa Vučićem i kurtijem: Nismo došli do dogovora, ali to nije kraj priče – nastavak razgovora…

Kurir 18.08.2022
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj rekao je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijom u Briselu da danas "nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije… »

Borelj posle sastanka sa Vučićem i Kurtijem: Danas bez dogovora, nastavljamo razgovore, ne odustajem

Telegraf 18.08.2022
Danas su u Briselu održane dve runde dijaloga između Beograda i Prištine. Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost izjavio je da delegacije Beograda i Prištine danas nisu postigle dogovor u dijalogu u Briselu, ali da je dogovoren… »

Završen razgovor Vučića i Kurtija: I dalje ostaju u Briselu

Al Jazeera 18.08.2022
U Briselu je završen drugi krug razgovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, u kojem učestvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti. Dvojica čelnika održala su više zajedničkih i odvojenih razgovora s… »

Šta se krije iza Vučićeve najave sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosmeta?

Danas 18.08.2022
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sa najavom sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosmeta, a iz Brisela, potvrđuje činjenicu da je jedan veliki spin majstor, koji bombastičnim i teatralnim nastupima i najavama ume uspešno da skrene pažnju sa… »

Završena druga runda dijaloga Beograd-Priština, očekuje se obraćanje Borelja

Danas 18.08.2022
Drugi runda dijaloga lidera Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija uz posredovanje EU završena je danas u Briselu. Očekuje se obraćanje visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja koje je najavljeno za 15.45… »

Završeni razgovori, Vučić ostaje još neko vreme u Briselu, sutra se obraća javnosti

Sputnik 18.08.2022
Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da se delegacija Srbije u Briselu na pregovorima sa Prištinom borila za mir, za stabilnost i za kompromisna rešenja i da će se predsednik Aleksandar Vučić sutra obratiti… »

Zavetnici: Vlast da zatraži hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog situacije na Kosovu i Metohiji

Danas 18.08.2022
Srpska stranka Zavetnici pozvala je danas državno rukovodstvo da povodom aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji zatraži hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN. Zavetnici su u saopštenju povodom današnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića… »

Petković: Vučić ostaje neko vreme u Briselu, sutra se obraća javnosti

Danas 18.08.2022
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da se niko neće obraćati iz srpske delegacije danas u Briselu. „Važno da smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja i zbog toga predsednik Aleksandar Vučić… »

SAZNAJEMO Napeto u Briselu: Vučić i Kurti ne mogu da se dogovore

Nova 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastali su se danas u Briselu uz posredovanje predstavnika Evropske unije Žozepa Borelja i Miroslavom Lajčakom. Diplomatski izvori Nova.rs iz Brisela navode da pregovori dveju strana… »

Niko se iz srpske delegacije danas neće obraćati Petković uživo iz Brisela: Borili smo se za mir, predsednik se obraća…

Kurir 18.08.2022
Biće to jedno od najznačajnijih obraćanja predsednika javnosti, naglasio je on. BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se uživo iz Brisela i poručio da se niko iz srpske delegacije danas neće obraćati a da će se predsednik… »

Petković: Vučić ostaje u Briselu, obratiće se javnosti u petak

RTS 18.08.2022
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je u Briselu, posle druge runde razgovora Beograda i Prištine, da predsednik Aleksandar Vučić ostaje u Briselu. kao i da će se sutra obratiti javnosti. "Biće to jedno od njegovih najznačajnijih… »

Petković: Vučić ostaje u Briselu, u petak se obraća javnosti

N1 Info 18.08.2022
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da se niko neće obraćati iz srpske delegacije danas u Briselu. „Važno da smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja i zbog toga predsednik Aleksandar Vučić… »

"Sa zebnjom čekamo naredne dane": Blic saznaje: Nema napretka u dijalogu, Kurti sve odbija

Blic 18.08.2022
U Briselu ni po jednom pitanju nema napretka, jer prištinski premijer Aljbin Kurti odbija svaki kompromisl, saznaje "Blic". - Sa zebnjom isčekujemo naredne dane - kaže izvor "Blica" iz Brisela. Kako navodi, tokom večeri, ili sutra u toku dana… »

Petković: Bez izjava Vučića u Briselu, predsednik se obraća sutra

RTV 18.08.2022
BRISEL - Nakon završenog trilateralnog sastanka u Briselu, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je novinarima da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće obraćati, već će sutra obratiti javnosti. "Mislili smo da je… »

Vučić i Kurti, druga runda: Završeni razgovori, Petković: Predsednik Srbije ostaje u Briselu (video)

Blic 18.08.2022
Politički lideri Beograda i Prištine Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti ponovo su za istim stolom u Briselu, uz posredovanje evropskih zvaničnika Đuzepa Borelja i Miroslava Lajčaka. Ovo je prvi put da se najviši politički predstavnici ponovo sastaju… »

Priština traži neralno: Stručnjaci o situaciji na KiM! Kurti se preračunao, Americi ne odgovara sukob, problem je na drugom…

Kurir 18.08.2022
Danas se u Briselu održava nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou posle više od godinu dana. Pre sastanka sa Aljbinom Kurtijem, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa generalnim sekretarom NATO Jensom… »

Posle više od pet sati završen trilateralni sastanak

Pravda 18.08.2022
Posle više od pet sati, u Briselu je završena trilateralni sastanak predstavnika EU sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem. Niz razgovora počeo je jutros, odvojenim sastancima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja i specijalnog izaslanika EU… »

„U petak jedno od najvažnijih Vučićevih obraćanja naciji“

Nova 18.08.2022
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da se niko neće obraćati iz srpske delegacije danas u Briselu. „Važno da smo se borili za mir, za stabilnost, za kompromisna rešenja i zbog toga predsednik Aleksandar Vučić… »

Petković: Predsednik Vučić će se obratiti javnosti u petak popodne ili uveče

Danas 18.08.2022
Delegacija Srbije se na današnjim pregovorima sa predstavnicima Kosova u Briselu borila za mir i stabilnost, uz nadu da je moguće postići kompromisna rešenja, izjavio je vršilac dužnosti Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković… »

"Niko se iz srpske delegacije danas neće obraćati" Petković uživo iz Brisela: Vučićevo obraćanje sutra jedno od…

Srbija danas 18.08.2022
Poslednja informacija iz Brisela. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se uživo iz Brisela i poručio da se niko iz srpske delegacije danas neće obraćati a da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić naciji obratiti sutra po povratku… »

Vučić iz Brisela zakazao sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije, u nedelju

RTV 18.08.2022
BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11.00 sati u Palati "Srbija", saznaje Tanjug u srpskoj delegaciji. Na sastanak su pozvani svi… »

Vučić za nedelju zakazao sastanak sa Srbima na Kosovu

Radio 021 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Vučić je sazvao sastanak iz Brisela, gde danas razgovara sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u okviru dijaloga kojim posreduje EU… »

Euronews Srbija saznaje: Vučić zakazao sastanak sa Srbima sa KiM u nedelju

Euronews 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakao je iz Brisela sastanak sa Srbim sa KiM koji će se održati u nedelju u 11 časova u Palati "Srbija" u Beogradu, saznaje reporter Euronews Srbija u Briselu. Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni… »

Vučić u nedelju u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Novi magazin 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, preneli su mediji. Navodi se da je Vučić sazvao sastanak iz Brisela, gde danas razgovara sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u… »

Vučić u nedelju u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Danas 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, preneli su mediji. Navodi se da je Vučić sazvao sastanak iz Brisela, gde danas razgovara sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u… »

„Novosti“: Vučić zakazao sastanak sa Srbima sa KiM u nedelju - signal za loše vesti iz Brisela

Sputnik 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11 sati u Palati "Srbija" u Beogradu. "Novosti" pišu da su na sastanak pozvani svi politički i institucionalni… »

Vučić posle sastanka sa Kurtijem zakazao sastanak sa Srbima na Kosovu

Vesti online 18.08.2022
U Briselu je završena prva runda takozvanog trilateralnog susreta premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Evropske unije (EU) u okviru dijaloga na najvišem političkom nivou. Posle toga, Vučić je iz… »

Vučić iz Brisela zakazao sastanak sa Srbima sa Kosova

N1 Info 18.08.2022
Aleksandar Vučić je iz Brisela zakazao sastanak sa Srbima sa Kosova, koji će biti održan u nedelju u Palati "Srbija" u Beogradu, potvrđeno je za N1. Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa Kosova, zvaničnici… »

Vučić zakazao sastanak sa Srbima na Kosovu

Nova 18.08.2022
Kako je potvrđeno za Nova.rs, Aleksandar Vučić je iz Brisela zakazao sastanak sa Srbima na Kosovu i Metohiji koji će se održati u nedelju u Palati "Srbija" u Beogradu. Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa… »

Vučić sazvao hitan sastanak! Nakon razgovora sa Kurtijem u Briselu, pozvani svi predstavnici sa Kosova i Metohije!

Mondo 18.08.2022
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zakazao je hitan sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije nakon sastanka u Briselu sa premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem! Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zakazao je hitan sastanak sa… »

Čović očekuje smanjivanje tenzija, ne vidi rešenje u Briselu

RTV 18.08.2022
BEOGRAD - Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović rekao je danas da ne vidi rešenje u dijalogu o Kosovu i Metohiji u Briselu. On je istakao da se stalno isto priča, a sporazumi ne sprovode, ali očekuje da se napravi pomeranje i… »

Čović: Očekujem smanjivanje tenzija izazvanih provokativnom akcijom Kurtija oko tablica

RTS 18.08.2022
Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović rekao je za RTS da ne vidi rešenje u Briselu, stalno se, kaže, isto priča, a sporazumi se ne sprovode. Očekujem da se napravi pomeranje i smanjivanje tenzija koje su izazvane provokativnom… »

Paljokaj: Očekuje se dogovor o izbegavanju eskalacije situacije na severu 1. septembra

Telegraf 18.08.2022
Paljokaj je u Interaktivu KTV-a rekao da će se u Briselu razgovarati i o okviru sveobuhvatnog sporazuma. Na današnjem sastanku premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu očekuje se postizanje dogovora o… »

Nova runda pregovora: Vučić i Kurti za pregovaračkim stolom

B92 18.08.2022
Nakon više od godinu dana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou biće održana danas u Briselu. Predsednik Vučić će se najpre sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog… »

Srbija i Kosovo: Nova runda pregovora Beograda i Prištine u Briselu

Radio 021 18.08.2022
Predsednik Srbije i premijer Kosova susreću se uz posredništvo izaslanika EU Miroslava Lajčaka, ali su i teme sastanka zvanično - nepoznanica. European Council Briselski susret Kurtija (sa leve strane stola) i Vučića (sa desne strane stola) u junu… »

Samo želimo da se poštuje Briselski sporazum! Drecun: Interesanta je izjava ambasadora Hila, pripremali su se dugo za…

Kurir 18.08.2022
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije da Srbija samo želi da se poštuje Briselski sporazum. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih… »

Nastavak dijaloga u Briselu na najvišem nivou: Evo sa kim se sve Vučić danas sastaje

Blic 18.08.2022
U Briselu će danas biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, na najvišem nivou, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se, najpre, sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom… »

Sve što treba znati pred susret Kurti-Vučić

Slobodna Evropa 18.08.2022
Naredna runda dijaloga između Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou biće održana u četvrtak 18. avgusta u Briselu. Kako je ranije najavio portparol Evropske unije (EU) Peter Stano, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova… »

Lajčak uoči današnjeg sastanka: Postavljate mnogo pitanja

B92 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti sastaće se danas u Briselu na novoj rundi dijaloga. Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da od današnjeg sastanka sa premijerom Kosova… »

Vučić i Kurti oči u oči: Danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU

Srbija danas 18.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastaju se danas u Briselu u novoj rundi dijaloga o normalizaciji odnosa, uz posredovanje EU, posle više od godinu dana. Sastanak počinje u 10.30, a… »

Vučić i Kurti danas za pregovaračkim stolom: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine posle godinu dana

Telegraf 18.08.2022
S obzirom na izjave koje su stizale prethodnih dana, stavovi Beograda i Prištine biće veoma suprotstavljeni. Nakon više od godinu dana nova rund a dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou biće održana danas u Briselu. Predsednik Vučić će… »

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine, Vučić i Kurti za pregovaračkim stolom

RTS 18.08.2022
Nakon više od godinu dana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou biće održana danas u Briselu. Predsednik Vučić će se najpre sastati sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog… »

Lajčak iz Brisela: Sutra očekujem dogovor

Blic 17.08.2022
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da od sutrašnjeg sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem očekuje dogovor, ali ne i konačni. - Sastao sam se sa… »

Uoči sutrašnjeg sastanka u Briselu, šefica UNMIK-a poziva na konstruktivno angažovanje u procesu dijaloga

Danas 17.08.2022
Uoči sastanka na visokom nivou između Beograda i Prištine u Briselu, specijalna predstavnica generalnog sekretara i šefica UNMIK-a Karolin Ziade poziva sve strane da se konstruktivno angažuju i podrže integritet procesa dijaloga uz podršku EU… »

Sutra u Briselu nastavak pregovora: Vučić: Naporan dan, a sutra još teži (video)

Blic 17.08.2022
U Briselu će sutra biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, na najvišem nivou, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se, najpre, sastati sa šefom evropske diplomatije Đuzepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom… »

"Makar trajalo sedam dana, ne odustajemo" EU: i SAD upozorili Vučića i Kurtija da će razgovori trajati dok se ne nađe…

Blic 17.08.2022
Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije su u Briselu upozorili predsedednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Prištine Aljbina Kurtija da će razgovori trajati koliko god bude potrebno da se nadje nekakvo rešenje, saznaje… »

Predsednik Srbije i sa Gabrijelom Eskobarom u Briselu: Vučić poručio da Srbija kao odgovorna država nastavlja da održava…

Danas 17.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaro je danas u Briselu uoči sutrašnje nove runde dijaloga Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom. „U izuzetno otvorenom razgovoru sa zamenikom pomoćnika… »

Vučić: Petorka i NATO vide nasilje u barikadama, a ne da se pravno i suštinski to čini Srbima

Danas 17.08.2022
Srpski predsednik je naveo da će pet zemalja, „Kvinta, to uvek da podrži i uvek će (vlasti u Prištini) da imaju ledja i mi se nalazimo u veoma teškom pitanju, da budem sasvim otvoren“. Pet ključnih zemalja angažovanih oko Kosova i NATO „vide… »

Vučić u Briselu razgovarao i sa Lajčakom: Naglasio da Srbija insistira na sprovođenju potpisanih sporazuma

Danas 17.08.2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Jedna od tema sastanka u zgradi Misije Srbije u Briselu je priprema za sutrašnju novu rundu dijaloga… »

Vesti dana »