Povezane vesti

Šta Rusija ekonomski dobija pripajanjem dela Ukrajine – plodna zemlja, rudnici uglja i nuklearka

Politika 03.10.2022
MOSKVA – Ruski portal Raša tudej objavio je analizu ekonomskih troškova, kao i koristi koje Rusiji donosi pripajanje Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, nakon što je državna Duma ratifikovala danas sporazume… »

Zvaničnica Pentagona: Deluje da je Ukrajina na putu ostvarenja ključnih vojnih ciljeva

Glas Amerike 03.10.2022
Vašington/Kijev — Zvaničnica američkog Pentagona izjavila je da deluje da je Ukrajina na putu da ostvari nekoliko ključnih ciljeva na bojnom polju koje je postavila. Izjavi Selest Volander, koja je visoka zvaničnica Pentagona, prethodile su… »

Norveška šalje vojnike u postrojenja za naftu i plin nakon curenja Sjevernog toka

Slobodna Evropa 03.10.2022
Norveška vojska saopštila je u ponedjeljak 3. oktobra da je poslala vojnike da pomognu u čuvanju velikih kopnenih postrojenja za preradu nafte i plina, što je dio šireg napora za jačanje sigurnosti zbog sumnje da je sabotaža izazvala curenje… »

Šta Rusija ekonomski dobija pripajanjem dela Ukrajine – plodna zemlja, rudnici uglja i nuklearka

Vesti online 03.10.2022
Ruski portal “Raša tudej” objavio je analizu ekonomskih troškova, kao i koristi koje Rusiji donosi pripajanje Donjecke i Luganske narodne republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, nakon što je državna Duma danas ratifikovala sporazume o… »

Rat dan - 222: Snimljeno uništavanje položaja; Nove rakete "brišu" sve pred sobom; Ukrajinci kažu "da"

B92 03.10.2022
Dvesta dvadeset drugi dan rata u Ukrajini. Ruska duma je danas ratifikovala sporazum o pripajanju četiri ukrajinske oblasti Rusiji. Ruske snage jutros su izvele raketni napad na grad Zaporožje i dva sela u Zaporoškoj oblasti, a u tim napadima jedna… »

Ruska duma ratifikovala sporazum o pripajanju ukrajinskih oblasti; IAEA: Direktor nuklearke Zaporožje oslobođen

RTS 03.10.2022
Dvesta dvadeset drugi dan rata u Ukrajini. Ruska duma ratifikovala sporazum o pripajanju četiri ukrajinske oblasti Rusiji. Kijev ponovo odbacuje pripajanje delova Ukrajine i najavljuje nove pobede. Zapad najavljuje nove sankcije i jaču vojnu i… »

Ruska Duma ratifikovala sporazume o pripajanju 4 ukrajinske teritorije

Telegraf 03.10.2022
Ranije je objavljen tekst sporazuma. Državna duma ratifikovala je sporazume o prijemu Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije. Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin u petak je sa regionalnim… »

EU organizuje obuku za 15.000 ukrajinskih vojnika

Politika 03.10.2022
BERLIN – Zemlje članice Evropske unije saglasile su se da u najkraćem mogućem roku organizuju obuku za oko 15.000 ukrajinskih vojnika, objavio je danas nemački magazin Špigl. U izveštaju se navodi da je u prvoj verziji zakona predviđeno da… »

RAT U UKRAJINI Novi prodor ukrajinske vojske kod Hersona, Duma promenila Ustav, zvanično pripojene teritorije

Euronews 03.10.2022
U toku je 222. dan od početka rata u Ukrajini. Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je juče telefonom sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i poručio mu da će raditi sa partnerima iz EU na novim sankcijama Rusiji. Zbog ruske… »

Predstavnica Pentagona: "Ukrajina je na pravom putu"

B92 03.10.2022
Čini se da je Ukrajina na putu da postigne nekoliko ključnih ciljeva na bojnom polju koje je sebi postavila, izjavila je predstavnica Pentagona Selest Valander. Valander, pomoćnica sekretara odbrane za međunarodnu bezbednost u Pentagonu, istakla je… »

Ovako su ukrajinci isterali Ruse! Za nekoliko dana oslobodili ono što je Moskva osvajala mesecima - od Harkova do Limana

Mondo 03.10.2022
Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova objavio je snimak ukrajinske kontraofanzive i kako su hronološki vraćene izgubljene teritorije. Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova objavio… »

Lavrov: Pripajanje teritorija je nastavak ujedinjenja koje je počelo 2014.

Politika 03.10.2022
MOSKVA - Prisajedinjenje Donjecke i Luganjske Narodne Republike, kao i regiona Zaporožje i Herson u Rusku Federaciju logičan je nastavak ponovnog ujedinjenja ruskih zemalja koje je počelo 2014. godine povratkom u okrilje Rusije Republike Krim i grada… »

Ruski veleposlanik pozvan u MVEP zbog aneksije ukrajinskog teritorija

SEEbiz 03.10.2022
MOSKVA - Državna tajnica za EU poslove hrvatskog MVEP-a Andreja Metelko-Zgombić pozvala je u ponedjeljak ruskog veleposlanika u Hrvatskoj Andreja Nesterenka kako bi mu izrazila prosvjed zbog "protupravne aneksije" četiri ukrajinske pokrajine - Donecka… »

Šta Rusija ekonomski dobija s pripojenim regionima?

Dnevnik 03.10.2022
MOSKVA: Ruski portal Raša tudej objavio je analizu ekonomskih troškova, kao i koristi koje Rusiji donosi pripajanje Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, nakon što je državna Duma ratifikovala danas sporazume o… »

Evo šta sve Rusija ekonomski dobija s pripojenim regionima

B92 03.10.2022
Ruski RT objavio je analizu troškova, kao i koristi koje Rusiji donosi pripajanje Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti. Građani koji žive na pomenutim teritorijama su velikom većinom glasali za pridruživanje… »

Važan strateški korak: Pobeda ukrajinske vojske u Limanu otvara nove šanse za Kijev

Euronews 03.10.2022
Ubrzo nakon što je ruski predsednik Vladmir Putin objavio aneksiju četiri oblasti koje je Rusija okupirala u Ukrajini, ukrajinska vojska je povratila kontrolu nad istočnim gradićem Limanom koji ima strateški značaj. Povlačenje ruske vojske iz ovog… »

Šta Rusija ekonomski dobija sa pripojenim regionima?

RTV 03.10.2022
MOSKVA - Ruski portal Raša tudej objavio je analizu ekonomskih troškova, kao i koristi koje Rusiji donosi pripajanje Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, nakon što je državna Duma ratifikovala danas sporazume o… »

Brisel sprema 15.000 vojnika?

B92 03.10.2022
Zemlje članice Evropske unije saglasile su se da u najkraćem mogućem roku organizuju obuku za oko 15.000 ukrajinskih vojnika, objavio je nemački magazin Špigl. U izveštaju se navodi da je u prvoj verziji zakona predviđeno da Poljska dobije sredstva… »

Rusija izgubila kontrolu nad sve 4 oblasti! Ukrajinci napravili haos u njenim redovima: "ova zastava pokazuje čije je!"

Mondo 03.10.2022
Kijevske trupe napredovale su u južnoj Hersonskoj provinciji i ostvarile dodatne dobitke na istoku. Kijevske trupe napredovale su u južnoj Hersonskoj provinciji i ostvarile dodatne dobitke na istoku. Rusija više nema potpunu kontrolu nad nijednom od… »

Ruska Duma ratificirala ilegalno pripajanje ukrajinskih oblasti

Al Jazeera 03.10.2022
Donji dom ruskog parlamenta sastao se kako bi odobrio pripajanje četiri ukrajinske oblasti na koje Moskva polaže pravo. Niko u Dumi nije glasao protiv rezolucije. Ovim zakonima oblasti Herson, Donjeck, Lugansk i Zaporožje i formalno su priključene… »

Mađarska postigla sporazum s Gaspromom o odlaganju plaćanja

RTV 03.10.2022
BUDIMPEŠTA - Mađarska je saopštila danas da je postigla sporazum s Gaspromom o odlaganju plaćanja isporuka gasa tokom zime, što je potez koji bi mogao da ublaži pritisak na rastući deficit tekućeg računa zemlje i na forintu. Trgovinski deficit… »

Norveška vojska čuva naftna i gasna postrojenja

Politika 03.10.2022
Norveška vojska saopštila je danas da je poslala vojnike da pomognu u čuvanju velikih kopnenih postrojenja za preradu nafte i gasa, što predstavlja deo šireg napora da se pojača bezbednost zbog sumnje da je sabotaža izazvala curenje gasovoda… »

Državna duma ratifikovala sporazume o ulasku četiri oblasti u sastav Rusije

Pravda 03.10.2022
Državna duma je ratifikovala sporazume o ulasku Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije. Navedeni zakon je podneo parlamentu ruski predsednik Vladimir Putin. Rusku Federaciju od danas čini 89… »

EU organizuje obuku za 15.000 ukrajinskih vojnika

Vesti online 03.10.2022
Zemlje članice Evropske unije saglasile su se da u najkraćem mogućem roku organizuju obuku za oko 15.000 ukrajinskih vojnika, objavio je danas nemački magazin Špigl. U izveštaju se navodi da je u prvoj verziji zakona predviđeno da Poljska dobije… »

Mađarska postigla sporazum sa Gaspromom o odlaganju plaćanja isporuka gasa tokom zime

Blic 03.10.2022
Mađarska je saopštila danas da je postigla sporazum s Gaspromom o odlaganju plaćanja isporuka gasa tokom zime, što je potez koji bi mogao da ublaži pritisak na rastući deficit tekućeg računa zemlje i na forintu. Tgovinski deficit Mađarske je ove… »

EU saglasna da obučava oko 15.000 ukrajinskih vojnika

RTV 03.10.2022
BERLIN - Zemlje članice Evropske unije saglasile su se da u najkraćem mogućem roku organizuju obuku za oko 15.000 ukrajinskih vojnika, objavio je danas nemački magazin Špigl. U izveštaju se navodi da je u prvoj verziji zakona predviđeno da Poljska… »

Duma ratifikovala sporazume o ulasku četiri ukrajinske oblasti

Politika 03.10.2022
MOSKVA - Ruska Državna Duma ratifikovala je danas sporazume o pristupanju četiri ukrajinske teritorije Rusiji. Donji dom ruskog parlamenta je jednoglasno usvojio dokumente koji proglašava samoproglašene Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku kao i… »

Ukrajinska kontraofanziva: Prodor duž Djepra

Vreme 03.10.2022
Rat u Ukrajini Kontraofanziva ukrajinskih trupa odvija se nesmanjenom žestinom. Ako se kao tačno ispostavi napredovanje duž Djepra, nekoliko hiljada ruskih vojnika bi moglo da se nađe u klopci. Na bojnom polju ni mobilizacija u Rusiji, ni aneksija… »

Brisel hoće da obučava: 15.000 ukrajinskih vojnika Štab bi mogao da bude u Poljskoj, a centri za obuku u ostalim zemljama EU

Blic 03.10.2022
Zemlje članice Evropske unije saglasile su se da u najkraćem mogućem roku organizuju obuku za oko 15.000 ukrajinskih vojnika, objavio je danas nemački magazin Špigl. U izveštaju se navodi da je u prvoj verziji zakona predviđeno da Poljska dobije… »

Državna Duma ratifikovala sporazume o prijemu četiri ukrajinska regiona u sastav Rusije

Radio sto plus 03.10.2022
Nacrte zakona o ratifikaciji Državnoj Dumi je podneo predsednik Rusije. Granice teritorija DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti odredjene su granicama na dan njihovog formiranja i na dan prijema u Rusku Federaciju, prema sporazumima o prijemu novih… »

Evropska unija saglasna da obučava oko 15.000 ukrajinskih vojnika

Insajder 03.10.2022
Zemlje članice Evropske unije saglasile su se da u najkraćem mogućem roku organizuju obuku za oko 15.000 ukrajinskih vojnika, objavio je danas nemački magazin Špigl. U izveštaju se navodi da je u prvoj verziji zakona predviđeno da Poljska dobije… »

Ukrajinska kriza iz dana i dan: Ruska Duma usvojila amandmane na Ustav o prijemu teritorija

RTV 03.10.2022
BEOGRAD - Dvesta dvadeset drugi dan rata u Ukrajini. Ruska Državna duma usvojila je danas jednoglasno amandmane na Ustav o prijemu samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR, LNR) kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije… »

Ruska Državna duma ratifikovala sporazume o prijemu četiri ukrajinska regiona

Insajder 03.10.2022
Ruska Državna duma danas je ratifikovala sporazume o prijemu četiri ukrajinska regiona u sastav Ruske Federacije: Donjecke (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR), Hersonske i Zaporoške oblasti. Nacrte zakona o ratifikaciji Državnoj Dumi je podneo… »

Ruska Državna duma usvojila ustavne amandmane o prijemu teritorija

RTV 03.10.2022
MOSKVA - Ruska Državna duma usvojila je danas jednoglasno amandmane na Ustav o prijemu samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR, LNR) kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije. Prema usvojenim amandmanima, stanovnici novih… »

Državna Duma ratifikovala sporazume o prijemu četiri ukrajinska regiona u sastav Rusije

Novi magazin 03.10.2022
Ruska Državna duma danas je ratifikovala sporazume o prijemu četiri ukrajinska regiona u sastav Ruske Federacije: Donjecke (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR), Hersonske i Zaporoške oblasti. Nacrte zakona o ratifikaciji Državnoj Dumi je podneo… »

Ruska duma ratifikovala sporazume o prijemu ukrajinskih regiona u sastav Rusije

N1 Info 03.10.2022
Ruska Državna duma je ratifikovala sporazume o prijemu četiri ukrajinska regiona u sastav Ruske Federacije: Donjecke (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR), Hersonske i Zaporoške oblasti. Nacrte zakona o ratifikaciji Državnoj dumi je podneo… »

Norveška vojska čuva naftna i gasna postrojenja

Vesti online 03.10.2022
Norveška vojska saopštila je danas da je poslala vojnike da pomognu u čuvanju velikih kopnenih postrojenja za preradu nafte i gasa, što predstavlja deo šireg napora da se pojača bezbednost zbog sumnje da je sabotaža izazvala curenje gasovoda… »

Švedska salje podmornicu u Baltičko more zbog gasovoda: Curenje izgleda nije prestalo

Telegraf 03.10.2022
Uočeno manje curenje na jednom od gasovoda. Švedska je poslala podmorsko plovilo koje može da roni u područje Baltičkog mora gde su oštećeni gasovodi Severni tok 1 i 2 , što je dovelo do curenja gasa, saopštila je švedska mornarica. Kapetan… »

Švedske vlasti: Curenje kod Severnog toka 2 i danas vidljivo

Novi magazin 03.10.2022
Švedska obalska straža je danas saopštila da je prestalo "ključanje" izazvano curenjem gasa iznad oštećenog gasovoda Severni tok 1, ali ne i Severni tok 2. Švedske vlasti: Curenje kod Severnog toka 2 i danas vidljivo PolitikaVestiSvet Autori : AJA… »

Ruska Državna Duma jednoglasno odobrila aneksiju ukrajinskih regiona

Danas 03.10.2022
Donji dom ruskog parlamenta Državna Duma odobrila je zakone o pridruživanju četiri ukrajinska regiona Rusiji. Nijedan zakonodavac u donjem domu Parlamenta nije glasao protiv predloga zakona ruskog predsednika Vladimira Putina i ustavnih promena za… »

Švedske vlasti: Curenje kod Severnog toka 2 i danas vidljivo

Danas 03.10.2022
Švedska obalska straža je danas saopštila da je prestalo „ključanje“ izazvano curenjem gasa iznad oštećenog gasovoda Severni tok 1, ali ne i Severni tok 2. Tokom preleta u ponedeljak ujutru oko 06.00 GMT, „najveće curenje više nije bilo… »

Švedske vlasti: Curenje kod Severnog toka 2 i danas vidljivo

N1 Info 03.10.2022
Švedska obalska straža je saopštila da je prestalo "ključanje" izazvano curenjem gasa iznad oštećenog gasovoda Severni tok 1, ali ne i Severni tok 2. Tokom preleta u ponedeljak ujutru oko 06.00 GMT, "najveće curenje više nije bilo vidljivo, ali… »

Švedske vlasti: Curenje gasa kod Severnog toka 2 i danas vidljivo

Insajder 03.10.2022
Švedska obalska straža je danas saopštila da je prestalo „ključanje" izazvano curenjem gasa iznad oštećenog gasovoda Severni tok 1, ali ne i Severni tok 2. Tokom preleta u ponedeljak ujutru oko 06.00 GMT, „najveće curenje više nije bilo… »

Ukrajina i Rusija: Ruska Duma usvojila odluku o aneksiji četiri okupirane ukrajinske oblasti, Ukrajinci nastavljaju ofanzivu…

Danas 03.10.2022
Ruska Duma, niži dom parlamenta, usvojio je anonimnim glasanjem odluku o aneksiji okupiranih ukrajinskih oblasti Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja posle organizovanih referenduma u tim oblastima, koji nisu međunarodno priznati. Očekuje se da… »

Duma ratifikovala sporazume o pripajanju Rusiji: Ovo je tekst dokumenta

B92 03.10.2022
Državna duma je ratifikovala sporazume o ulasku Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije. Granice DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti, povezane sa teritorijom stranih država, državne su… »

Duma ratifikovala sporazume o ulasku četiri oblasti u sastav Rusije

Dnevnik 03.10.2022
MOSKVA: Ruska Državna Duma ratifikovala je danas sporazume o pristupanju četiri teritorije Rusiji. Donji dom ruskog parlamenta je jednoglasno usvojio dokumente koji proglašava samoproglašene Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku kao i Hersonsku i… »

Ukrajina i Rusija: Ukrajinci nastavljaju ofanzivu na istoku i jugu, čečenski lider bi da šalje sinove tinejdžere u rat

Danas 03.10.2022
Dok se čeka da ruski parlament potvrdu međunarodno nepriznate sporazume o pripajanju okupiranih ukrajinskih oblasti, nastavljaju se borbe na istoku i jugu Ukrajine, u oblastima koje je ruski predsednik proglasio za „rusku teritoriju“. Oprečne su… »

Ruska Duma ratifikovala sporazume o aneksiji ukrajinskih teritorija

Blic 03.10.2022
Ruska državna duma (Donji dom parlamenta) ratifikovala je sporazume o prijemu Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije. Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin u petak je sa regionalnim liderima… »

Norveška: Vojnici čuvaju postrojenja za preradu nafte i gasa nakon moguće sabotaže severnog toka

Blic 03.10.2022
Norveška vojska saopštila je danas da je poslala vojnike da pomognu u čuvanju velikih kopnenih postrojenja za preradu nafte i gasa, što predstavlja deo šireg napora da se pojača bezbednost zbog sumnje da je sabotaža izazvala curenje gasovoda… »

Ruska duma usvojila putinov predlog o aneksiji: 4 ukrajinske regije sada zvanično u sastavu Rusije!

Mondo 03.10.2022
Državna duma Rusije ratifikovala je sporazum o pristupanju DNR, LNR, Zaporožja i Hersona u sastav Rusije. Državna duma Rusije ratifikovala je sporazum o pristupanju DNR, LNR, Zaporožja i Hersona u sastav Rusije. Komitet Državne dume za državnu… »

Odlučeno! Državna Duma ratifikovala sporazume o prijemu 4 ukrajinske oblasti u sastav Rusije

Kurir 03.10.2022
Ruska Državna duma (donji dom ruskog zakonodavnog tela) na plenarnoj sednici ratifikovala je sporazume o prijemu Donjecke i Luganske republike, Zaporožja i Hersona u sastav Ruske Federacije. Ruski predsednik Vladimir Putin je u petak u Kremlju govorio o… »

Norveški vojnici čuvaju postrojenja za preradu nafte i gasa

Dnevnik 03.10.2022
OSLO: Norveška vojska saopštila je danas da je poslala vojnike da pomognu u čuvanju velikih kopnenih postrojenja za preradu nafte i gasa, što predstavlja deo šireg napora da se pojača bezbednost zbog sumnje da je sabotaža izazvala curenje gasovoda… »

Norveška poslala vojsku

B92 03.10.2022
Norveška vojska saopštila je danas da je poslala vojnike da pomognu u čuvanju velikih kopnenih postrojenja za preradu nafte i gasa. To predstavlja deo šireg napora da se pojača bezbednost zbog sumnje da je sabotaža izazvala curenje gasovoda Severni… »

"Korišćeno 500 kilograma TNT na 4 mesta": Sve više se sumnja da je za sabotažu gasovoda kriva Moskva: "Imaju motiv…

Blic 03.10.2022
Danska i Švedska tvrde da su curenja iz teško oštećenog gasovoda Severni tok u Baltičkom moru uzrokovala stotine kilograma TNT-a. U zajedničkom izveštaju predatom u petak Bezbednosnom savetu Ujedinjenih nacija navodi se da su eksplozije bile… »

Norveški vojnici čuvaju postrojenja za preradu nafte i gasa, najavljena i pomoć Velike Britanije, Nemačke i Francuske

Euronews 03.10.2022
Norveška vojska saopštila je da je poslala vojnike da pomognu u čuvanju velikih kopnenih postrojenja za preradu nafte i gasa, što predstavlja deo šireg napora da se pojača bezbednost zbog sumnje da je sabotaža izazvala curenje gasovoda Severni tok… »

Objavljena dokumenta: Šta piše o sporazumu o aneksiji četiri ukrajinske teritorije

Telegraf 03.10.2022
Do 1. januara 2026. godine, "sva četiri nova subjekta imaju tranzicioni period za rešavanje pitanja vojne obaveze i služenja vojnog roka" Objavljeni su sporazumi sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom, kao i oblastima Herson i Zaporožje o… »

Stabilan pritisak u Severnom toku 1, gas više ne curi

Telegraf 03.10.2022
Gas više ne curi. Danska agencija za energetiku saopštila je da je kompanija Nord strim AG obavestila da je postignut stabilan pritisak u oštećenom gasovodu Severni tok 1 i da to ukazuje da je curenje prirodnog gasa zaustavljeno. Prošle nedelje… »

Ponovo Zaporožje

B92 03.10.2022
Ruske snage jutros su izvele raketni napad na grad Zaporožje i dva sela u Zaporoškoj oblasti. U tim napadima jedna osoba je povređena, saopštila je regionalna vojna uprava. Navodi se da je ispaljeno desetak projektila S-300 i da su pogođeni… »

Ukrajina: Raketirano Zaporožje, jedna osoba povređena

RTV 03.10.2022
ZAPOROŽJE - Ruske snage jutros su izvele raketni napad na grad Zaporožje i dva sela u Zaporoškoj oblasti, a u tim napadima jedna osoba je povređena, saopštila je regionalna vojna uprava. Navodi se da je ispaljeno desetak projektila S-300 i da su… »

„Beograd nikad neće vratiti kontrolu nad Kosovom, Dodiku potreban presedan“: Portal Vzglyad o tome ko podržava nove…

Danas 02.10.2022
Predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak sporazum sa liderima DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti. Sada će naš savez imati još četiri subjekta. NATO je već saopštio da ne priznaje promene granice u Evropi. Ima li šanse da nove granice… »

Vesti dana »