Povezane vesti

Da li su za Komšića zaista glasali Bošnjaci i koliko je glasova dobio u uporištima HDZ-a BiH

Politika 03.10.2022
Posle reizbora Željka Komšića za člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, pojedini politički predstavnici Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali i zvaničnici iz Hrvatske ponovo su ocenili da je Komšić do pobede došao zahvaljujući glasovima… »

Milanović spreman da podrži neki vid samouprave Hrvata u BiH; Plenković: Ponovo preglasavanje za hrvatskog člana…

RTV 03.10.2022
ZAGREB - Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas nepotpune rezultate Opštih izbora u BiH i ponovio da će, podržati neki oblik samouprave Hrvata u BiH, ako se oni na to odluče. "Dok god je moguće da Hrvatima neko drugi izabere… »

Šef hrvatske diplomatije nezadovoljan reizborom Željka Komšića

Danas 03.10.2022
Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je danas nezadovoljstvo ponovnim izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH, rekavši da on ne može da bude partner Zagreba jer je izabran glasovima… »

Milanović: Podržaću samoupravu Hrvata u BiH, situacija neizdrživa

Danas 03.10.2022
Samo dan nakon izbora u BiH i sinoćne odluke Kristijana Šmita da nametne izmene Izbornog zakona i Ustava u korist HDZ BiH, predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručuje da će podržati neki oblik samouprave Hrvata u BiH, ako se oni na to odluče… »

Milanović ogorčen izborom Komšića za člana Predsedništva BiH: Izabran je glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata

Blic 03.10.2022
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručuje da će podržati neki oblik samouprave Hrvata u BiH, ako se oni na to odluče. - Dok god je moguće da Hrvatima neko drugi izabere člana Predsedništva BiH – to se zove prevara. Međunarodna zajednica ne… »

Milanović: Prevara je što Hrvatima u BiH drugi biraju predstavnike

Danas 02.10.2022
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatima u BiH drugi biraju predstavnike što je, kako je ocenio, veliki pad politike Zagreba i prevara. „Dok je god moguće da Hrvatima neko drugi izabere člana Predsedništva, to se zove… »

Vesti dana »