Povezane vesti
Schmidt se nada da je otvorio put BiH prema EU
Slobodna Evropa 05.10.2022
Visoki predstavnik Christian Schmidt izjavio je u srijedu, 5. oktobra, da se nada da je nametnutim odlukama u Federaciji BiH donekle otvorio put Bosni i Hercegovini do statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU), možda i do kraja 2022. godine… »
Video
Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt je prije tri dana donio odluku o mjerama koje imaju za cilj poboljšati funkcionalnost entiteta Federacije Bosne i Hercegovine i osigurati blagovremenu provedbu rezultata izbora održanih 2. oktobra 2022. godine… »
Schmidt razgovarao s Vučićem o 'nedodirljivosti integriteta BiH'
Cilj mi je da poslove i zadatke obavljam koji proizilaze iz Dejtonskog ugovora i da pokrenem stvari i da vodim računa o tome da se negdje ne oskrnavi duh samog sporazuma. Dakle, odluke koje donosim su moje odluke i vidi se da ih ja donosim iz ove… »
Šmit razgovarao sa Vučićem i predsednikom Austrije, detalji nepoznati
RTV 05.10.2022
SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit izjavio je da je danas razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izvestila je bijeljinska BN televizija. "Danas sam razgovarao s predsednikom Srbije i predsednikom Austrije… »
Šmit se sastao sa Vučićem, ali nije otkrio detalje razgovora
Danas 05.10.2022
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit izjavio je da je danas razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izvestila je bijeljinska BN televizija. „Danas sam razgovarao s predsednikom Srbije i predsednikom Austrije. Imam… »
Schmidt o svojim odlukama: Moraju se provesti sve presude
Al Jazeera 05.10.2022
Visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, dao je rok do petka predsjedniku i potpredsjednicima Federacije BiH da naprave novi prijedlog za izbor sudija Ustavnog suda, a Dom naroda potom da se sastane i potvrdi ga. Dodao je da se nada da je nametanjem… »
Vesti dana »
‘Smrzli smo se, ali idemo do kraja’: Studenti peške iz Inđije, na biciklima iz Beograda ka Novom Sadu
Južne vesti pre 37 minutajoš 39 povezanih
Studentkinja: Stavila sam pauzu na svoj život – da bih uradila nešto veće od toga
Novi magazin pre 55 minutajoš 20 povezanih
Na dan bojkota niže cene najavio još jedan veliki trgovački lanac u Hrvatskoj
Sputnik pre 2 satajoš 15 povezanih
Studenti u blokadi nastavili put ka Novom Sadu: Policija obezbeđuje trasu kretanja
Kurir pre 2 satajoš 10 povezanih