Повезане вести

Видео

Видео

Слободна Европа 05.10.2022
Високи представник у БиХ Цхристиан Сцхмидт је прије три дана донио одлуку о мјерама које имају за циљ побољшати функционалност ентитета Федерације Босне и Херцеговине и осигурати благовремену проведбу резултата избора одржаних… »
Сцхмидт се нада да је отворио пут БиХ према ЕУ

Сцхмидт се нада да је отворио пут БиХ према ЕУ

Високи представник Цхристиан Сцхмидт изјавио је у сриједу, 5. октобра, да се нада да је наметнутим одлукама у Федерацији БиХ донекле отворио пут Босни и Херцеговини до статуса кандидата за чланство у Европској унији (ЕУ), можда и… »
Сцхмидт разговарао с Вучићем о 'недодирљивости интегритета БиХ'

Сцхмидт разговарао с Вучићем о 'недодирљивости интегритета БиХ'

Циљ ми је да послове и задатке обављам који произилазе из Дејтонског уговора и да покренем ствари и да водим рачуна о томе да се негдје не оскрнави дух самог споразума. Дакле, одлуке које доносим су моје одлуке и види се да их… »
Шмит разговарао са Вучићем и председником Аустрије, детаљи непознати

Шмит разговарао са Вучићем и председником Аустрије, детаљи непознати

РТВ 05.10.2022
САРАЈЕВО - Високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит изјавио је да је данас разговарао с председником Србије Александром Вучићем, известила је бијељинска БН телевизија. "Данас сам разговарао с председником Србије и… »
Шмит се састао са Вучићем, али није открио детаље разговора

Шмит се састао са Вучићем, али није открио детаље разговора

Данас 05.10.2022
Високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит изјавио је да је данас разговарао с председником Србије Александром Вучићем, известила је бијељинска БН телевизија. „Данас сам разговарао с председником Србије и… »
Сцхмидт о својим одлукама: Морају се провести све пресуде

Сцхмидт о својим одлукама: Морају се провести све пресуде

Ал Јазеера 05.10.2022
Високи представник у БиХ, Цхристиан Сцхмидт, дао је рок до петка предсједнику и потпредсједницима Федерације БиХ да направе нови приједлог за избор судија Уставног суда, а Дом народа потом да се састане и потврди га. Додао је да… »

Вести дана »