Povezane vesti

Šta posle kazne za Srbiju oko nabavke nafte preko Jadrana? Vučić: "Šokirani smo dvostrukim standardima"

Telegraf 06.10.2022
Iz Ministarstva su naveli da je najbitnije to da će tržište nafte i domaća rafinerija imati normalno snabdevanje i da neće biti prekida u isporuci goriva. Ministarastvu rudarstva i energetike od ranije je poznato da posle 1. novembra ove godine neće… »

"Srbija nije ni računala na rusku naftu od 1. novembra": Ovo su moguće alternative za uvoz

Telegraf 06.10.2022
„Mi nismo uopšte računali na rusku naftu i od prvog trenutka smo računali da od 1. novembra nemamo rusku naftu i to je to“, ponovila je ministarka. Ministarka rudartstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je pred početak konferencije o… »

Sankcije EU na rusku naftu možda će pogoditi i Srbiju, vlast za to krivi Hrvatsku

Glas Amerike 06.10.2022
BEOGRAD - Osmi paket sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog agresije na Ukrajinu stupio je na snagu u četvrtak. Nove mere EU podrazumevaju dodatna ograničenja u trgovini čelikom i tehnološkim proizvodima, kao i ograničavanje cena za pomorski transport… »

Putniković: Srbija neće imati problem u snabdevanju naftom

Insajder 06.10.2022
Urednica portala Energetika Balkana Jelica Putniković izjavila je danas da Srbija neće imati problema u snabdevanju sirovom naftom po stupanju šestog paketa sankcija EU 1. novembra, od kada naša zemlja više neće moći da uvozi sirovu naftu iz… »

RTS: EU odlaže odluku o izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte

Novi magazin 06.10.2022
Evropska unija je odložila odluku o mogućem izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte i vratiće se ovom pitanju pre nego što zabrana stupi na snagu 1. decembra, prenela je RTS izjavu neimenovanog evropskog zvaničnika u Briselu koji je… »

Novi udar na Srbiju: Evo kada će EU odlučivati o zabrani izvoza ruske nafte u našu zemlju

Pravda 06.10.2022
Savet EU u Briselu danas je odlučio da uvede novi, osmi paket ekonomskih i individualnih sankcija Rusiji, a kako je izvor iz Evropske komisije rekao za Tanjug, na sastancima ambasadora EU bilo je vrlo malo reči o snabdevanju Zapadnog Balkana naftom… »

Brisel o uvozu ruske nafte na Zapadni Balkan u decembru; usvojen novi paket sankcija Rusiji

RTS 06.10.2022
Evropska unija je odložila odluku o mogućem izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte i vratiće se ovom pitanju pre nego što zabrana stupi na snagu 1. decembra, izjavio je u Briselu evropski zvaničnik uključen u pripremu sankcija… »

EU odložila odluku o mogućem izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte

Radio 021 06.10.2022
Evropska unija je odložila odluku o mogućem izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte, javio je RTS. EU će se vratiti ovom pitanju pre nego što zabrana stupi na snagu 1. decembra, izjavio je u Briselu evropski zvaničnik, uključen u… »

Žensko preduzetništvo snaga srpske ekonomije

Biznis.rs 06.10.2022
najveći broj žena osniva svoje biznise jer nisu imale mogućnost da se zaposle. Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je u četvrtak da je žensko preduzetništvo važno ne samo… »

EU odložila odluku o mogućem izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte

Danas 06.10.2022
Evropska unija je odložila odluku o mogućem izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte i vratiće se ovom pitanju pre nego što zabrana stupi na snagu 1. decembra, izjavio je u Briselu evropski zvaničnik, uključen u pripremu sankcija prema… »

RTS: EU odložila odluku o zabrani uvoza ruske nafte na Balkan

Insajder 06.10.2022
Evropska unija je odložila odluku o mogućem izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte i vratiće se ovom pitanju pre nego što zabrana stupi na snagu, javlja RTS pozivajući se na izjavu neimenovanog evropskog zvaničnika u Briselu, koji je… »

Mihajlović: Žensko preduzetništvo je snaga srpske ekonomije

Danas 06.10.2022
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je žensko preduzetništvo važno ne samo za rodnu ravnopravnost, već za privredni razvoj države. Ona je na konferenciji… »

Mihajlović: Od prvog novembra NIS će uvoziti samo naftu koja nije ruska

Danas 06.10.2022
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Naftna industrija Srbije (NIS) od 1. novembra uvoziti samo nerusku naftu, i to 80 odsto, dok će 20 odsto biti srpska nafta. „Naftna industrija Srbije se mesecima… »

Putniković: Srbija neće imati problem u snabdevanju naftom

Dnevnik 06.10.2022
BEOGRAD: Urednica portala Energetika Balkana Jelica Putniković izjavila je danas da Srbija neće imati problema u snabdevanju sirovom naftom po stupanju šestog paketa sankcija EU 1. novembra, od kada naša zemlja više neće moći da uvozi sirovu naftu… »

Mihajlović o uvođenju sankcija na rusku naftu: NIS se mesecima priprema da uvozi "nerusku" naftu

Radio 021 06.10.2022
Ministarka rudartstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su se Srbija i Naftna kompanija Srbije (NIS) pripremili da uvoze naftu koja nije ruska. "Svejedno da li je trebalo da Srbija osmim paketom sankcija EU prema Rusiji bude izuzeta iz… »

Mihajlović: Žensko preduzetništvo je snaga srpske ekonomije

N1 Info 06.10.2022
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je žensko preduzetništvo važno ne samo za rodnu ravnopravnost, već za privredni razvoj države. Ona je na konferenciji “Žensko… »

Ministarstvo kaže da će biti nafte uprkos sankcijama

Kamatica 06.10.2022
To je saopšteno Tanjugu iz resornog ministarstva na molbu za komentar na medijske natpise o tome kako su pojedine članice EU tražile da Srbija ne bude izuzeta iz šestog paketa sankcija Rusiji. Iz Ministarstva su naveli da je najbitnije to da će… »

Mihajlović: Spremni smo da uvozimo naftu koja nije iz Rusije

Biznis.rs 06.10.2022
znalo se još od maja šta čeka srbiju. Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je u četvrtak da su se Srbija i Naftna industrija Srbije (NIS) pripremili da uvoze naftu koja nije ruska. „Svejedno da li je trebalo da Srbija osmim… »

Mihajlović: Svejedno nam je da li smo izuzeti iz osmog paketa sankcija, pripremili smo se

RTS 06.10.2022
Ministarka rudartstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je izjavila da je svejedno da li je Srbija trebalo osmim paketom sankcija EU prema Rusiji da bude izuzeta iz zabrane uvoza ruske nafte i da li je neko to onemogućio, jer su se naša zemlja i… »

Od 1. novembra nema više ruske nafte za Srbiju

Radio 021 06.10.2022
Šesti paket sankcija Evropske unije podrazumeva i prekid snabdevanja naftom preko Jadranskog naftovoda, a iz Ministarstva energetike kažu da će biti nafte bez obzira na sankcije. Iz resornog ministarstva su rekli da im je od ranije poznato da posle 1… »

Mihajlovic: Srbija je spremna da uvozi nerusku naftu

IndeksOnline 06.10.2022
BEOGRAD – Ministarka rudartstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas pred početak konferencije o ženskom preduzetništvu u Privrednoj komori Srbije da je svejedno da li je Srbija trebalo osmim paketom sankcija EU prema Rusiji da bude… »

Snabdevanje naftom neće biti prekinuto uprkos sankcijama EU

RTK 06.10.2022
Iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije su naveli da je najbitnije to da će tržište nafte i domaća rafinerija imati normalno snabdevanje i da neće biti prekida u isporuci goriva. Ministarastvu rudarstva i energetike od ranije je poznato da… »

Mihajlović: Srbija je spremna da uvozi nerusku naftu

Dnevnik 06.10.2022
BEOGRAD: Ministarka rudartstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas pred početak konferencije o ženskom preduzetništvu u Privrednoj komori Srbije da je svejedno da li je Srbija trebalo osmim paketom sankcija EU prema Rusiji da bude izuzeta… »

Snabdevanje naftom neće biti prekinuto uprkos sankcijama EU

Politika 06.10.2022
Ministarastvu rudarstva i energetike od ranije je poznato da posle 1. novembra ove godine neće biti moguće snabdevanje ruskom naftom i zato će se domaća rafinerija i naftne kompanije, nakon tog datuma, snabdevati sa slobodnog tržišta, rečeno je… »

Srbiji uvedene sankcije na rusku naftu

Vranje news 06.10.2022
Vranje/Beograd - Države Evropske unije glasale su za osmi paket sankcija Rusiji koje podrazumevaju ograničavanje cena ruske nafte koje izvoze treće zemlje. Nakon usvajanja ove odluke, Srbija neće moći da uvozi naftu iz Rusije preko JANAF-a, čime su… »

Ministarstvo: Biće nafte uprkos sankcijama EU

Sputnik 06.10.2022
Ministarstvu rudarstva i energetike od ranije je poznato da posle 1. novembra ove godine neće biti moguće snabdevanje ruskom naftom i zato će se domaća rafinerija i naftne kompanije, nakon tog datuma, snabdevati sa slobodnog tržišta. To je… »

Snabdevanje naftom neće biti prekinuto uprkos sankcija EU

Dnevnik 06.10.2022
BEOGRAD: Ministarastvu rudarstva i energetike od ranije je poznato da posle 1. novemba ove godine neće biti moguće snabdevanje ruskom naftom i zato će se domaća rafinerija i naftne kompanije, nakon tog datuma, snabdevati sa slobodnog tržišta… »

Snabdevanje naftom nece biti prekinuto uprkos sankcija EU

SEEbiz 06.10.2022
BEOGRAD – Ministarastvu rudarstva i energetike od ranije je poznato da posle 1. novembar ove godine neće biti moguće snabdevanje ruskom naftom i zato će se domaća rafinerija i naftne kompanije, nakon tog datuma, snabdevati sa slobodnog tržišta… »

Vesti dana »