Povezane vesti

Tragedija u Vršcu najpotresniji slučaj porodičnog nasilja

Politika 06.10.2022
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je danas da je poslednje ubistvo u Vršcu, u kojem je otac ubio dvogodišnju ćerku, jedan je od najpotresnijih slučajeva u istoriji porodičnog nasilja i istakla da ta tragedija na… »

Ova scena na sahrani devojčice iz Vršca slomila je i najtvrđa srca: Pored sanduka beli meda, a besni građani cepali umrlice…

Kurir 06.10.2022
Devojčica (2) iz Vršca koju je svirepo ubio otac Marko B. sahranjena je danas na groblju u tom gradu. Veliki broj okupljenih ćutke je stajao ispred kapele na vršačkom groblju i čekao da uđe i izjavi saučešće majci i članovima familije ubijene… »

Ko je nasilniku sa merom psihijatrijskog lečenja dao da viđa dete nasamo: Ubistvo u Vršcu upozorava na sistemski problem

Euronews 06.10.2022
Pokrajinski sekreatarijat za socijalnu politiku pokrenuo je nadzor nad radom Centra za socijalni rad u Vršcu nakon tragedije u kojoj je Marko B. ubio svoju dvogodišnju ćerku, a zatim se obesio. U Osnovnom sudu u Vršcu za Euronews Srbija kažu da je… »

Sahranjena devojčica koju je ubio otac u Vršcu: Tužna povorka je ispratila na večni počinak, neutešnoj majci pozlilo na…

Blic 06.10.2022
Devojčica (2) koju je otac Marko B. ubio u Vršcu, a potom izvršio samoubistvo, sahranjena je danas na lokalnom groblju. Njena majka Suzana u suzama je ispratila ćerku, a kada su kovčeg sa telom devojčice spustili u raku, nesrećnoj ženi je pozlilo… »

Potresne scene na groblju u Vršcu: Majku ne mogu da razdvoje od kovčega u kojem je ubijena devojčica

Blic 06.10.2022
Na groblju u Vršcu danas je sahranjena devojčica (2) koju je pre dva dana ubio otac Marko B. Porodica i prijatelji njene porodice okupili su se prvo u kapeli kako bi izjavili saučešće i ispratili na večni počinak nedužno ubijeno dete. Kako kaže… »

U Vršcu za sutra najavljen protest ispred Centra za socijalni rad

Danas 06.10.2022
Nekoliko udruženja građana sutra će u Vršcu protestovati ispred Centra za socijalni rad nakon što je otac, koji je osuđivana zbog nasilja, ubio svoje dvogodišnje dete, a potom izvršio samoubistvo. Aktivistkinja Zorana Crnojević izjavila je za… »

Tuga božija u Vršcu: Sahranjena devojčica (2) koju je ubio otac, nema ko nije plakao dok su mali beli sanduk spuštali u…

Kurir 06.10.2022
Devojčica (2) iz Vršca koju je svirepo ubio otac Marko B. sahranjena je danas na groblju u tom gradu. Okupljeni su nemo stajali ispred kapele i čekali da izjave saučešće. Pored belog sanduka nalazio se jedan plišani meda. Niko nije bio ravnodušan… »

Potresna scena na sahrani devojčice iz Vršca Očajna majka pala u nesvest: Ne vodite me, neću, ostavite me sa mojim detetom…

Kurir 06.10.2022
Majka devojčice (2) iz Vršca koju je ubio pomahnitali otac pala je u nesvest malo nakon sahrane svog deteta i odvezena je sa groblja vozilom Hitne pomoći! Nesrećna žena je nekoliko minuta bila bez svesti, a kad je došla sebi vikala je da neće da… »

Sahranjena malena Petra (2) iz Vršca koju je ubio otac

Telegraf 06.10.2022
Opelo su održali sveštenik i sedam arhiđakona nakon čega će tužna povorka krenuti ka njenoj večnoj kući. Danas na groblju u Vršcu veliki broj prijatelja i članova porodice okupio se kako bi ispratili devojčicu (2) koju je zverski ubio otac… »

Skandalozne poruke podrške ocu monstrumu iz Vršca: "Ne razumem zašto nju nije završio, već jedno dete izgubi život zbog…

Blic 06.10.2022
Vest da je Marko B. udavio svoje dvogodišnje dete, a nakon toga izvršio samoubistvo, potresla je celokupnu srpsku javnost. Neko ko treba da čuva svoje dete, da ga uči da vozi bicikl, da ga nosi na ramenima, da se igra sa njime, lišio je nedužno… »

Nakon užasnog primera porodičnog nasilja vršački Centar za socijalni rad pod nadzorom Pokrajine

RTV 06.10.2022
NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova obaveštava javnost da je odmah po saznanju o ubistvu maloletne P.B. i samoubistvu njenog oca M.B. koje se dogodilo 4. oktobra 2022. godine u Vršcu preduzeo sve… »

Nasilje je izbor, a ne bolest Stručnjaci pozivaju na oduzimanje licence onome ko je dodelio starateljstvo monstrumu iz Vršca

Kurir 06.10.2022
Vesna Stanojević koordinatorka Sigurne kuće i sociološkinja Jelena Riznić gostovale su u "Puslu Srbije" na Kurir televiziji istakle su da glas žena mora da se čuje, da ženama mora da se više veruje i da glavni problem za nasilje nad ženama i… »

Tuga preplavila Vršac: Majka ćerku Petru (2) ispraća na večni počinak u belom kovčegu

Telegraf 06.10.2022
Majka Suzana tog utorka dobila je poruku od Marka da će "ubiti dete, pa sebe" Petra Budimirović (2) biće sahranjena u 16 časova na groblju u Vršcu. U smrt ju je odveo otac Marko, a zatim presudio sebi. Od utorka kada se zločin dogodio građani… »

Brankica Janković: Ubistvo devojčice upalilo crveni alarm, treba pokrenuti pitanje odgovornosti

Danas 06.10.2022
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da poslednje ubistvo u Vršcu, u kojem je otac ubio dvogodišnju ćerku, na najsuroviji način ukazuje na razmere problema sa kojim se suočavamo te da je krajnje vreme da svi nadležni… »

"Majka je stalno imala podlive na licu": Komšije ubice deteta u Vršcu otkrivaju jezive detalje koji su prethodili zločinu…

Blic 06.10.2022
"Juče sam srela ženu, kaže da je njen sin išao sa devojčicom u vrtić. Dečak plače, traži drugaricu, a nje nema... Majka ne zna da mu objasni da je više neće videti", kaže za "Blic" komšinica Marka B. koji je pre dva dana ubio svoju… »

Ko je doneo odluku da otac osuđen za nasilje dobije starateljstvo: Telegraf u Centru za socijalni rad u Vršcu

Telegraf 06.10.2022
Sedam dana pre zločina Marko Budimirović osuđen je zbog nasilja u porodici uslovno na godinu dana sa rokom provere od tri godine. Marko Budimirović (35) iz Vršca u utorak je, prema rečima rođaka, uzeo slobodan dan kako bi bio sa ćerkom Petrom, a… »

"Blic" saznaje: Inspekcija pokrajinskog sekretarijata češlja papire Centra za socijalni rad u Vršcu koji je postupao u…

Blic 06.10.2022
Inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku trenutno se nalazi u Centru za socijalni rad u Vršcu gde pregleda dokumentaciju u slučaju maloletne devojčice (2) koju je ubio otac Marko B, saznaje "Blic". Prema informacijama koje… »

Malena je pre ubistva vozila bicikl, Suzana ovo nije zaslužila: Prijatelji i komšije devojčice (3) koju je udavio otac van…

Kurir 06.10.2022
U Vršcu će danas biti sahranjena malena Petra B. (3), koju je u utorak oko 14 sati u stanu u Ulici Vojnički trg ubio otac Marko B., pa izvršio samoubistvo. Ubijenu devojčicu čitav grad oplakuje, a komšije i prijatelji i dalje ne mogu da veruju da… »

Započeli smo nadzor u Centru za socijalni rad u Vršcu: Pokrajinski sekretarijat povodom ubistva deteta

Telegraf 06.10.2022
Pokrajinski sekretarijat će utvrditi da li su preduzete sve aktivnosti u vršenju javnih ovlašćenja u konkretnom slučaju. Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu obaveštava javnost da je odmah… »

Mihajlović o porodičnom nasilju u Vršcu: Postoje propusti u centrima za socijalni rad

Danas 06.10.2022
Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas da se na slučaju porodičnog nasilja u Vršcu vide „propusti“ u radu centara za socijalni rad. Ona je kazala da je „obaveza države“ da… »

Devojčicu udavio otac nasilnik: Ko dodeljuje decu psihopatama i zašto? VIDEO

B92 06.10.2022
M.B koji je u Vršcu ubio dvogodišnju ćerku, pa potom sebe, prema navodima medija bio je prijavljivan za nasilje u porodici. On i majka ubijene devojčice bili su u fazi razvoda, a mediji takođe pišu da je Centar za socijalni rad dozvolio da otac… »

Mihajlović o porodičnom nasilju u Vršcu: Postoje propusti u centrima za socijalni rad

Beta video 06.10.2022
BEOGRAD - Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas da se na slučaju porodičnog nasilja u Vršcu vide ``propusti`` u radu centara za socijalni rad. Beta/MRE… »

Mihajlović: Na slučaju iz Vršca vide se propusti u radu centara za socijalni rad

N1 Info 06.10.2022
Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je da se na slučaju porodičnog nasilja u Vršcu vide "propusti" u radu centara za socijalni rad. Ona je kazala da je „obaveza države“ da javnost sazna da… »

Kontrola Zaštitnika građana zbog ubistva deteta u Vršcu

Dnevnik 06.10.2022
BEOGRAD: Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih izveštja da je u Vršcu otac ubio svoje maloletno dete, a potom izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za… »

Zaštitnik građana kontroliše Pokrajinu i MUP, nadzor nad Centrom za socijalni rad u Vršcu

Radio 021 06.10.2022
Zaštitnik građana dao je rok od 15 dana pokrajinskoj inspekciji za socijalnu politiku za nadzor nad radom Centra za socijalni rad u Vršcu. Povod inicijative Zaštitnika građana je informacija da je u Vršcu otac ubio svoje maloletno dete, a potom… »

Pokrajina povodom ubistva deteta: U toku nadzor u Centru za socijalni rad u Vršcu

Radio 021 06.10.2022
Nadzor u Centru za socijalni rad u Vršcu je u toku, navode za 021.rs u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Kako navode, postupak je pokrenut odmah po saznanju o ubistvu maloletne devojčice i samoubistvu… »

Z. Mihajlović: Tragedija u Vršcu je propust Centra za socijalni rad

RTV 06.10.2022
BEOGRAD - Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je potrebno sprovesti nadzor, istragu i kontrolu rada institucija u vezi sa tragedijom u Vršcu, kada je otac ubio ćerku i… »

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu rada nadležnih službi zbog ubistva deteta u Vršcu

Euronews 06.10.2022
Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i MUP-a Srbije zbog ubistva deteta u Vršcu. Kako je saopštio Zaštitnik… »

Zbog ubistva deteta (2) u Vršcu reagovao Zaštitnik građana: Pokrenut postupak kontrole zakonitosti Centra za socijalni rad i…

Blic 06.10.2022
Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija da je u Vršcu otac ubio svoje maloletno dete a potom izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za… »

Ombudsman pokrenuo kontrolu institucija zbog ubistva deteta u Vršcu

N1 Info 06.10.2022
Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) povodom slučaja porodičnog nasilja u Vršcu u… »

Zaštitnik građana reagovao na ubistvo devojčice u Vršcu: Pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad i MUP

Mondo 06.10.2022
Ombudsman je pokrenuo postupak protiv centra za socijalni rad i MUP zbog ubistva devojčice (2) i samobustva njenog oca u Vršcu. Ombudsman je pokrenuo postupak protiv centra za socijalni rad i MUP zbog ubistva devojčice (2) i samobustva njenog oca u… »

Pokrenut nadzor nad centrom za socijalni rad zbog ubistva devojčice u Vršcu! Utvrđuje se da li je bilo propusta u radu…

Kurir 06.10.2022
Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu obaveštava javnost da je odmah po saznanju o ubistvu maloletne P.B. i samoubistvu njenog oca M.B. koje se dogodilo 4. oktobra 2022. godine u Vršcu preduzeo… »

Postoje propusti u centrima za socijalni rad i ovo nije prvi put: Zorana Mihalović o tragediji u Vršcu

Telegraf 06.10.2022
Mihajlović je izjavila žaljenne zbog tragedije, kao i saučešće porodici. Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je da je potrebno sprovesti nadzor, istragu i kontrolu rada… »

Ombudsman kontroliše rad Pokrajinskog sekretarijata i MUP zbog porodičnog nasilja u Vršcu

Danas 06.10.2022
Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) povodom slučaja porodičnog nasilja u Vršcu u… »

Zaštitnik građana proverava rad MUP-a i Centra za socijalni rad zbog ubistva deteta u Vršcu

RTS 06.10.2022
Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija da je u Vršcu otac ubio svoje maloletno dete a potom izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za… »

Ombudsman traži kontrolu Centra za socijalni rad u Vršcu zbog ubistva deteta: I od MUP-a traži 2 stvari

Telegraf 06.10.2022
Povodom medijskih navoda da je majka ubijenog deteta više puta prijavljivala oca deteta za porodično nasilje, Zaštitnik građana traži od MUP-a Srbije da ga u istom roku obavesti o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, posebno… »

Bez reakcije Centra za socijalni rad i Pokrajinskog sekretarijata o zločinu u Vršcu

Radio 021 06.10.2022
Iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i Centra za socijalni rad u Vršcu i dalje nema reakcija na zločin u tom gradu, kada je otac ubio dvogodišnju ćerku, a potom se obesio. Iz ovih ustanova se ne oglašavaju i ne odgovaraju na pitanja… »

Kontrola zaštitnika građana zbog ubistva deteta u Vršcu

RTV 06.10.2022
BEOGRAD - Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija da je u Vršcu otac ubio svoje maloletno dete a potom izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata… »

Ministarstvo za brigu o porodici o nasilju u Vršcu: Pokrajinski sekretarijat istražuje da li je bilo propusta u radu centra…

Danas 06.10.2022
Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da u slučaju stravičnog porodičnog nasilja, koje se dogodilo u Vršcu, nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac, u oblasti porodično-pravne… »

Vesti dana »