Повезане вести

Министарство културе: Курти ставовима о Високим Дечанима покушава да присвоји српско културно наслеђе

Министарство културе: Курти ставовима о Високим Дечанима покушава да присвоји српско културно наслеђе

Политика 09.10.2022
Министарство културе и информисања Србије оценило је данас да косовски премијер Аљбин Курти ставовима о манастиру Високи Дечани покушава да присвоји српско културно наслеђе. То министарство је у саопштењу истакло да Приштина… »
Нови предлози и стари захтеви – за Србију дијалог и даље једина прихватљива понуда

Нови предлози и стари захтеви – за Србију дијалог и даље једина прихватљива понуда

РТС 09.10.2022
Дан пошто је председник Александар Вучић говорио о предлогу Француске и Немачке за Косово, који подразумева за Србију неприхватљиву ствар - чланство Приштине у УН, у Приштини се говори о још једном које је, наводно, на столу… »
Министарство културе: Курти поново присваја Високе Дечане

Министарство културе: Курти поново присваја Високе Дечане

Н1 Инфо 09.10.2022
Министарство културе и информисања оценило је у саопштењу да Приштина наставља са бескрупулозним дезинформисањем јавности и злоупотребама у фабриковању непостојеће државности и културног идентитета, а повод је, како су… »
Курти оптимиста по питању договора са Београдом: Узајамно признање у центру

Курти оптимиста по питању договора са Београдом: Узајамно признање у центру

Н1 Инфо 09.10.2022
Премијер Косова Аљбин Курти изјавио је да је оптимиста када је у питању договор у склопу дијалога Београда и Приштине, јер сада постоји нови приступ који је на дневном реду Брисела и истакао да "узајамно признање није више на… »
Курти оптимистичан око постизања коначног споразума са Србијом, након 'новог приступа' дијалогу

Курти оптимистичан око постизања коначног споразума са Србијом, након 'новог приступа' дијалогу

Слободна Европа 09.10.2022
Премијер Косова Аљбин (Албин) Курти изјавио је у недељу да је оптимистичн по питању постизања правно обавезујућег споразума са Србијом, односно да се нада да ц́е он бити постигнут у наредних неколико месеци. Курти је на… »
Курти: Оптимиста сам кад је реч о споразуму Београда и Приштине

Инсајдер 09.10.2022
Косовски премијер Аљбин Курти, изјавио је да је оптимиста када је реч о споразуму Београда и Приштине и тврди да је прва тема на састанку у Бриселу 18. августа био општи оквирни споразума. Курти је, на семинару Парламентарне… »
"Можемо до решења за Косово у месецима пред нама": Курти о дијалогу Београда и Приштине: "Централни део биће међусобно…

"Можемо до решења за Косово у месецима пред нама": Курти о дијалогу Београда и Приштине: "Централни део биће међусобно…

Блиц 09.10.2022
Косовски премијер Аљбин Курти рекао је да је оптимиста да ц́е споразум Косова и Србије бити постигнут након новог приступа који је креиран у Бриселу, преноси Коха. На 102. Роуз-Рот семинару Парламентарне скупштине НАТО, Курти је… »

Телеграф 09.10.2022
На питање о земљишту манастира Високи Дечани, које, и поред одлуке уставног суда у Приштини, већ шест година није уписано у катастар као власништво манастира, Курти је рекао да верује да ће то питање бити решено, наводећи да… »

Еуроневс 09.10.2022
Премијер привремених приштинских институција Аллбин Курти, изјавио је да је оптимиста када је реч о споразуму Београда и Приштине и тврди да је прва тема на састанку у Бриселу 18. августа био општи оквирни споразум. Курти је, на… »

Вести дана »