Повезане вести

Именован нови британски министар финансија

Именован нови британски министар финансија

Политика 14.10.2022
ЛОНДОН – Бивши шеф дипломатије Џереми Хант именован је за новог министра финансија Велике Британије, саопштено је из кабинета премијерке Лиз Трас, након што је Кваси Квартенг поднео оставку на ту функцију, извештава Ројтерс… »
Лиз Трас отпустила министра финансија, одустала од смањења пореза корпорацијама

Лиз Трас отпустила министра финансија, одустала од смањења пореза корпорацијама

Глас Америке 14.10.2022
ЛОНДОН — Британска премијерка Лиз Трас отпустила је министра финансија и променила курс када је реч о планираном великом смањењу пореза за корпорације, док настоји да остане на власти после неколико недеља потреса на… »
Лиз Трас купује време, ближи ли јој се крај у Даунинг стриту

Лиз Трас купује време, ближи ли јој се крај у Даунинг стриту

РТС 14.10.2022
Лиз Трас, 37. дана на премијерској функцији, отпустила је министра финансија и укинула делове економског пакета у, како медији наводе, очајничком покушају да остане на власти. Да ли је премијерка дигла руке од радикалних мера и… »
Лиз Трас сменила министра финансија, одустаје од обећаног смањења пореза

Лиз Трас сменила министра финансија, одустаје од обећаног смањења пореза

Н1 Инфо 14.10.2022
Британска премијерка Лиз Трас сменила је министра финансија и најавила одустајање од обећаног великог смањења пореза, у покушају да остане на челу владе после вишенедељних превирања на финансијским тржиштима. На конференцији… »
Лиз Трас сменила министра финансија и најавила заокрет од обећаног смањења пореза

Лиз Трас сменила министра финансија и најавила заокрет од обећаног смањења пореза

Данас 14.10.2022
Британска премијерка Лиз Трас (Лиз Трусс) сменила је данас министра финансија и најавила заокрет од обећаног великог смањења пореза, у покушају да остане на челу владе после вишенедељних превирања на финансијским тржиштима… »
Лиз Трас – борба за ваздух и полукружно скретање у пуној брзини

Лиз Трас – борба за ваздух и полукружно скретање у пуној брзини

РТС 14.10.2022
Британска премијерка Лиз Трас "отпустила" је министра финансија Квасија Квартенга и укинула делове економског пакета у, како медији наводе, "очајничком покушају" да остане на власти и "преживи" политичка превирања у земљи. На… »
Фунта пала након смене министра финансија Велике Британије

Фунта пала након смене министра финансија Велике Британије

Каматица 14.10.2022
Фунта и ФТСЕ нагло су пали након што је Кваси Квартенг, министар финансија, смењен са функције због тржишних превирања изазваних његовим смањењем буџетапреноси британски Експресс. Како је известила новинска агенција АФП… »
Џереми Хант именован за новог британског министра финансија

Џереми Хант именован за новог британског министра финансија

Еуроневс 14.10.2022
Бивши шеф дипломатије Џереми Хант именован је за новог министра финансија Велике Британије, саопштено је из кабинета премијерке Лиз Трас, након што је Кваси Квартенг поднео оставку на ту функцију, извештава Ројтерс. Квартенг је… »
Оставка министра финансија Велике Британије: Тражили сте и одлазим

Оставка министра финансија Велике Британије: Тражили сте и одлазим

РТС 14.10.2022
Британска премијерка Лиз Трас отпустила је у петак министра финансија Квасија Квартенга, мало пре него што се очекује да ће укинути делове њиховог економског пакета у покушају да преживи политичка превирања која захватају… »
Британски министар финансија поднео оставку: "Тражили сте да одступим са функције, прихватио сам"

Британски министар финансија поднео оставку: "Тражили сте да одступим са функције, прихватио сам"

Еуроневс 14.10.2022
Британски министар финансија Кваси Квартенг саопштио је данас да је поднео оставку након што је то од њега затражила премијерка Лиз Трас. "Тражили сте од мене да одступим с функције као ваш министар финансија. Прихватио сам"… »
Британски министар финансија дао оставку на захтев Лиз Трас: "Тражили сте од мене да ОДСТУПИМ, прихватио сам"

Британски министар финансија дао оставку на захтев Лиз Трас: "Тражили сте од мене да ОДСТУПИМ, прихватио сам"

Блиц 14.10.2022
Британски министар финансија Кваси Квартенг саопштио је данас да је поднео оставку након што је то од њега затражила премијерка Лиз Трас. "Тражили сте од мене да ОДСТУПИМ као ваш министар финансија. Прихватио сам", навео је… »

Вести дана »