Povezane vesti
Nakon robota za čuvanje ovaca, uskoro i robot za obavljanje poljoprivrednih poslova
Jugmedia 14.11.2022
Firma „Koming“ iz Niša, na dobrom je putu da, nakon što je napravila robota za čuvanje ovaca, izrađuju i robote Agar koji će moći da obavljaju skoro sve poslove u poljoprivredi, počev od oranja, preko sadnje, prskanja, navodnjavanja, sve do branja… »
Nišlije izrađuju robote “hobotnice” za poljoprivredu – moći će da ore, sadi, prska, bere
Niške vesti 14.11.2022
Ono po čemu će se robot napravljen u Nišu razlikovati od drugih je ne samo to što će moći da obavlja različite poslove, već će moći da se koristi i na veoma strmim terenima. Nikola Velčev, jedan od uče rekao je da Agar bez problema savladava nagibe do 40… »
Vesti dana »
Šta je traženo i nađeno u zgradi Rektorata? Tintor i Stevanović za Euronews Srbija o akciji UKP-a
Euronews pre 2 satajoš 35 povezanih
„Maskirani batinaši iz crnog džipa jurili su me dok nisam upao u Timok, a onda me tukli i slomili mi kosti“: Stravično iskustvo studenta Lazara tokom izbornog dana u Boru
Cenzolovka pre 3 satajoš 8 povezanih
AMSS upozorava: Promenljivo vreme otežava vožnju, kamioni čekaju i do šest sati na granici
Newsmax Balkans pre 6 satijoš 35 povezanih
'Ovo je za celo čovečanstvo': Prva misija sa posadom ka Mesecu posle više od 50 godina
BBC News pre 3 satajoš 53 povezane
Orban: Jedini put da se izbegne energetska kriza u Evropi i svetu ─ ukidanje sankcija Rusiji
Sputnik pre 35 minutajoš 62 povezane