Повезане вести

Почиње скрининг на рано откривање рака плућа

Почиње скрининг на рано откривање рака плућа

Политика 18.11.2022
Статистика показује да сваког дана, просечно, оболи скоро 20 нових пацијената, док 13 изгуби битку са овом опаком болешћу. Од свих земаља западног Балкана Србија је прва држава која је увела скрининг програм на рано откривање… »
Смртоносна болест највише коси Србе, први смо у Европи: Др Стојановић објаснио - проблем су симптоми, сви дођу прекасно!

Смртоносна болест највише коси Србе, први смо у Европи: Др Стојановић објаснио - проблем су симптоми, сви дођу прекасно!

Мондо 18.11.2022
Србија заузима прво место у Европи по смртности од рака плућа, а лекари истичу да је највећи проблем што се пацијенти касно јављају. Србија заузима прво место у Европи по смртности од рака плућа, а лекари истичу да је највећи… »
"Била сам као леш, поздравила сам се са животом" Ова смртоносна болест највише коси Србе - први смо у Европи, а ево шта је…

"Била сам као леш, поздравила сам се са животом" Ова смртоносна болест највише коси Србе - први смо у Европи, а ево шта је…

Ало 18.11.2022
Подаци говоре да годишње оболи око 7.000 Срба, а умре 5.000, а доктор Горан Стојановић истиче да је стварност још гора. Карцином плућа је најчешћи и најсмртоноснији карцином у свету и у Србији. Податак који додатно забрињава… »
Удружење Пуним плућима: Након Војводине, превентивни прегледи на карцином плућа од наредне године и у Београду

Удружење Пуним плућима: Након Војводине, превентивни прегледи на карцином плућа од наредне године и у Београду

Еуроневс 18.11.2022
Програм за рано откривање карцинома плућа заживео је у Војводини, а од наредне године почиње да се спроводи и у Београду, као пилот пројекат, са тенденцијом ширења на целу земљу, саопштило је Удружење за борбу против рака… »

Вести дана »