Povezane vesti

Kijev traži od Rusije da plati za žrtve Holodomora

Politika 26.11.2022
KIJEV - Povodom obeležavanja Holodomora u Ukrajini, sećanja na period gladi iz doba S S SR, zvanični Kijev je danas optužio Kremlj da oživljava "genocidnu" taktiku Josifa Staljina tokom zime 1932-33. godine kada su stradali milioni Ukrajinaca, javlja… »

RAT U UKRAJINI Nova razmena zarobljenika, Herson na meti artiljerijskih i raketnih napada

Euronews 26.11.2022
U toku je 276. dan rata u Ukrajini. Vrhovna rada Ukrajine usvojila je juče nacrt rezolucije u kojoj se traži priznavanje Ruske Federacije kao "države-sponzora terorizma" i zahteva se isključenje iz Ujedinjenih nacija. Za to vreme iz Rusije stižu… »

Kijev: Počela evakuacija iz Hersona; nova razmena zarobljenika

RTS 26.11.2022
Rat u Ukrajini - 276. dan. Žestoke borbe na jugu i istoku Ukrajine. Počela evakuacija stanovnika iz Hersona, saopštio je Kijev. Četiri ukrajinske nuklearne elektrane u Ukrajini ponovo su priključene na državnu elektroenergetsku mrežu, potvrdila je… »

Zelenski izjavio da se Ukrajina 'ne može slomiti'

Slobodna Evropa 26.11.2022
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da se Ukrajina "ne može slomiti" ističući borbu svoje zemlje protiv ruske invazije i nakon obeležavanja godišnjice gladi iz sovjetske ere. "Ukrajinci su prošli kroz veoma strašne stvari.. Nekada su… »

U Hersonu poginule 32 osobe od ruskog povlačenja: „Uništavaju grad i ubijaju mirno stanovništvo“, Zelenski: Ne smemo se…

Nova 26.11.2022
Danas je 276. dan rata u Ukrajini. Sva najnovija dešavanja možete pratiti uživo na Nova.rs. Ruske snage završile su povlačenje iz grada Hersona 11. novembra nakon gotovo devetomesečne okupacije. Sada su pozicionirani na istočnoj obali Dnjepra… »

Orban: Glavni izazovi za Evropu - rat u Ukrajini i migranti

RTV 26.11.2022
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je danas da je Evropa suočena sa različitim izazovima, uključujući rat u Ukrajini, rezultirajuću ekonomska kriza i nezakonitu i sve nasilniju migraciju. Komentarišući rat, Orban je rekao da je… »

Orban: Glavni izazovi za Evropu - rat u Ukrajini i migranti

Dnevnik 26.11.2022
BUDIMPEŠTA: Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je da je Evropa suočena s različitim izazovima, uključujući rat u Ukrajini, rezultirajuću ekonomska kriza i nezakonitu i sve nasilniju migraciju. Komentarišući rat, Orban je rekao da je Evropa… »

"Evropa pokušava da zaustavi Rusiju"

B92 26.11.2022
Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je danas da je Evropa suočena sa različitim izazovima. Kako je naveo, pored rata u Ukrajini, suočena je i sa rezultirajućom ekonomskom krizom i nezakonitom i sve nasilnijom migracijom. Komentarišući rat, Orban… »

Orban: Glavni izazovi za Evropu - rat u Ukrajini , ekonomska kriza i nasilna migracija

Euronews 26.11.2022
Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je da je Evropa suočena sa različitim izazovima, uključujući rat u Ukrajini, rezultirajuću ekonomska kriza i nezakonitu i sve nasilniju migraciju. Komentarišući rat, Orban je rekao da je Evropa jedinstvena u… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Nova razmena zarobljenika; Kijev: Počela evakuacija iz Hersona

RTV 26.11.2022
KIJEV - Rat u Ukrajini - 276. dan. Žestoke borbe na jugu i istoku Ukrajine. Počela evakuacija stanovnika iz Hersona, saopštio je Kijev. Četiri ukrajinske nuklearne elektrane u Ukrajini ponovo su priključene na državnu elektroenergetsku mrežu… »

Zelenski: "Ne smemo da se slomimo"

B92 26.11.2022
Na dan kada se seća žrtava Holodomora, Ukrajina se bori protiv ruskih napada sa velikim prekidima struje izazvanim vazdušnim udarima. Ukrajina je optužila Kremlj da je oživeo Staljinovu genocidnu taktiku u znak sećanja na glad iz sovjetskog doba… »

Jermak o obeležavanju Holodomora: Rusija će platiti Ukrajini i za žrtve Staljinove "Velike gladi"

Euronews 26.11.2022
Povodom obeležavanja Holodomora u Ukrajini, sećanja na period gladi iz doba SSSR, zvanični Kijev je danas optužio Kremlj da oživljava ''genocidnu'' taktiku Josifa Staljina tokom zime 1932-33. godine kada su stradali milioni Ukrajinaca, javlja… »

Devet ruskih vojnika vratilo se iz ukrajinskog zarobljeništva: Emotivan susret s porodicama, pružena im neophodna pomoć…

Kurir 26.11.2022
Devetorica ruskih vojnika vratilo se iz ukrajinskog zarobljeništva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. "Kao rezultat pregovaračkog procesa, devetorica ruskih vojnika koji su bili u životnoj opasnosti vraćeno je sa teritorije pod kontrolom… »

U razmeni zarobljenika oslobođeno devet ruskih vojnika

Politika 26.11.2022
MOSKVA - Devet ruskih ratnih zarobljenika oslobođeno je danas u okviru dogovorene razmene zarobljenika sa Ukrajinom, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na informacije iz ministarstva odbrane Ruske Federacije. „Kao rezultat pregovora… »

VIDEO Raskrinkana velika Putinova farsa: Isplivali dokazi da je sastanak sa majkama ruskih vojnika insceniran

Nova 26.11.2022
Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se u petak sa majkama palih ruskih vojnika i rekao im da saoseća sa njihovim bolom. Međutim, sada su na Tviteru pojavile informacije koje ukazuju na to da je sastanak zapravo velika farsa ruskog predsednika… »

Ključna tačka na jugu: Ovo je mesto sa kog Ukrajinci mogu da zadaju konačan udarac Rusima

Nova 26.11.2022
Vojska ruskog lidera Vladimira Putina pretrpela je još jedan težak poraz - ukrajinske trupe povratile su Kinburn poluostrvo, nekada popularnu turističku destinaciju koja od početka ruske invazije ima važnu stratešku ulogu. Sa njega ukrajinske snage… »

Zelenski posetio oštećenu četvorospratnicu u Višgorodu

Politika 26.11.2022
VIŠGOROD - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je grad Višgorod, severno od Kijeva, kako bi video četvorospratnicu koja je oštećena u ruskom raketnom napadu, preneo je „Gardijan”. Ukrajinski predsednik je, takođe, posetio jedan od… »

Šef kabineta Zelenskog: Rusi će platiti za sve žrtve „velike gladi“ 1932-33 i odgovarati za današnje zločine

Danas 26.11.2022
Rusija će platiti za glad u Ukrajini tokom sovjetske ere kada su milioni Ukrajinaca stradali tokom zime 1932-33 i za svoje postupke u sadašnjem ratu u Ukrajini, rekao je šef kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. U Ukrajini se danas… »

Definitivna pobeda Ukrajine?

B92 26.11.2022
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je grad Višgorod, severno od Kijeva, kako bi video četvorospratnicu koja je oštećena u ruskom raketnom napadu. Ukrajinski predsednik je, takođe, posetio jedan od brojnih centara za vanredne situacije… »

"Rusi će platiti i odgovarati za sve žrtve, i one iz 1932. i ove sada"

B92 26.11.2022
"Rusi će platiti za sve žrtve Holodomora i odgovarati za sadašnje zločine“, napisao je Jermak na Telegramu, preneo je Rojters. Šef administracije ukrajinskog predsednika Andrij Jermak izjavio je danas da će Rusija odgovarati za glad iz sovjetskog… »

U Ukrajini se obnavlja snabdevanje strujom i vodom

Dnevnik 26.11.2022
KIJEV: Ukrajinske nadležne službe danas nastoje da obnove snabdevanje strujom i vodom nakon nedavnih ruskih vojnih udara koji su izazvali velika oštećenja na infrastrukturnim objektima. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da šest… »

Zelenski posetio granatiran grad i poručio: "definitivno ćemo pobediti"

Blic 26.11.2022
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je grad Višgorod, severno od Kijeva, kako bi video četvorospratnicu koja je oštećena u ruskom raketnom napadu, preneo je "Gardijan". Ukrajinski predsednik je, takođe, posetio jedan od brojnih centara za… »

Velika opasnost od granatiranja: Krenuo prvi voz sa Ukrajincima koji se evakuišu iz Hersona

Blic 26.11.2022
Iz Hersona je krenuo voz za Hmeljnicki sa prvih 100 stanovnika Hersona koji su se odazvali pozivu vlade na evakuaciju zbog problema nastalih usled oštećenja infrastrukture. Među njima je 26 dece, sedam nepokretnih pacijenata i šest osoba sa… »

Zelenskij javno kritizirao Vitalija Klička

SEEbiz 26.11.2022
KIJEV - U rijetkom javnom neslaganju ukrajinskih čelnika, predsjednik Volodimir Zelenski u petak je kritizirao gradonačelnika Kijeva da nije obavio dobar posao organizirajući skloništa za pomoć građanima koji su zbog ruskih napada ostali bez struje… »

Zelenski se obratio javnosti: Šest miliona Ukrajinaca nema struju! Kijev, Odesaka, Vinička, Dnjepropetrovska oblast

Kurir 26.11.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je više od šest miliona domaćinstava u zemlji i dalje pogođeno nestankom struje, dva dana nakon što su ruske snage ciljano gađale ključnu energetsku infrastrukturu u Ukrajini. "Od večeras… »

Zelenski: Više od šest miliona Ukrajinaca bez struje

Danas 26.11.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je više od šest miliona domaćinstava u zemlji i dalje pogođeno nestankom struje, dva dana nakon što su ruske snage ciljano gađale ključnu energetsku infrastrukturu u Ukrajini. „Od večeras… »

Zelenski: Više od šest miliona Ukrajinaca bez struje

N1 Info 26.11.2022
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je više od šest miliona domaćinstava u zemlji i dalje pogođeno nestankom struje, dva dana nakon što su ruske snage ciljano gađale ključnu energetsku infrastrukturu u Ukrajini. „Od večeras… »

Počela evakuacija iz Hersona

RTV 26.11.2022
HERSON - Iz Hersona je krenuo voz za Hmeljnicki sa prvih 100 stanovnika Hersona koji su se odazvali pozivu vlade na evakuaciju zbog problema nastalih usled oštećenja infrastrukture. Među njima je 26 dece, sedam nepokretnih pacijenata i šest osoba sa… »

Počela evakuacija Hersona: Ukrajina prebacuje stanovništvo na zapad

Pravda 26.11.2022
Iz Hersona je krenuo voz za Hmeljnicki sa prvih 100 stanovnika Hersona koji su se odazvali pozivu vlade na evakuaciju zbog problema nastalih usled oštećenja infrastrukture. Među njima je 26 dece, sedam nepokretnih pacijenata i šest osoba sa… »

Zelenski najavio pobedu

B92 26.11.2022
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se na svom Telegram profilu i poslao jasnu poruku. "Ukrajinci su prošli kroz veoma strašne stvari. I pored svega, zadržali su sposobnost nepokoravanja i svoju ljubav prema slobodi. Nekada su hteli da nas… »

Počela evakuacija iz Hersona: Među prvih 100 stanovnika, i 26 dece

Telegraf 26.11.2022
Načelnik Hersonske regionalne državne uprave Jaroslav Januševič pozvao je na evakuaciju građana iz Hersona u druge delove Ukrajine, zbog, kako je naveo, velike opasnosti od granatiranja ruskih snaga. Iz Hersona je krenuo voz za Hmeljnicki sa prvih… »

Vesti dana »