Povezane vesti

Stop nasilju u školama: 1. decembra nema nastave, prosvetari izlaze na ulicu

N1 Info 29.11.2022
U četvrtak, 1. decembra biće obustavljena nastava u 46 mesta u Srbiji u znak protesta protiv nasilja u školama, najavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković na konferenciji "Stop nasilju u školama" ispred… »

Štrajk prosvetara: Direktori škola prete štrajkačima

Vreme 29.11.2022
Društvo Gotovo da nema regije u kojoj Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine ima članstvo, a da danas nije bilo stravičnih i sramnih pritisaka direktora, kažu iz ovog sindikata, i najavljuju krivične prijave protiv njih. Štrajk će biti… »

Prosvetari pet novopazarskih škola obustavljaju nastavu u četvrtak

Danas 29.11.2022
Nastavnici pet novopazarskih škola obustaviće u četvrtak, 1. decembra, nastavu u znak protesta zbog sve učestalijeg nasilja nad njihovim kolegama, najavio je poverenik Unije sindikata prosvetnih radnika (USPRS) Elvis Divanefendić. Do obustave… »

Bez nastave 1. decembra

Insajder 29.11.2022
Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), Jasna Janković, najavila je danas da će u četvrtak, 1. decembra biti obustavljena nastava u 46 mesta u Srbiji u znak protesta zbog nasilja u školama. Ona je na konferenciji "Stop nasilju u… »

Stop nasilju u školama: 1. decembra nema nastave, prosvetari izlaze na ulicu

Nova 29.11.2022
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), u četvrtak, 1. decembra obustaviće rad, piše u obaveštenju Unije sindikata. Očekuje se da se i ostali sindikati priključe obustavi. Istog dana, s početkom u 12 sati, biće održane konferencije za… »

Diže se prosveta u celoj Srbiji: Objavljene lokacije u 47 gradova gde će nastavnici masovno protestovati

Telegraf 29.11.2022
Štrajkački zahtev je i hitno, a najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), koja je najavila štrajk prosvetara i obustavu rada u… »

Stop nasilju u školama: 1. decembra nema nastave, prosvetari izlaze na ulicu

Novi magazin 29.11.2022
U četvrtak 1. decembra biće obustavljena nastava u 46 mesta u Srbiji u znak protesta protiv nasilja u školama, najavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković na konferenciji "Stop nasilju u školama" ispred… »

Šta bi prosvetni radnici dobili, a šta izgubili ako dobiju status službenog lica?

Danas 29.11.2022
Poslednji u nizu napada na nastavnike, zabeležen u Tehničkoj školi u Trsteniku, gde je učenik izmakao stolicu profesorki nakon čega je pala, pokrenuo je buru nezadovoljstva među prosvetnim radnicima i aktuelizovao stari predlog da se prosvetnim… »

Vesti dana »