Povezane vesti

Kijev: Raketirana Zaporoška oblast, Fon der Lajen: EU će pokušati da formira sud protiv Rusije

RTS 30.11.2022
Rat u Ukrajini – 280. dan. Ruske snage izvele su novi raketni napad na Zaporošku oblast, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Oleksandar Staruh. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da će Evropska unija pokušati da… »

Rat - dan 280: Nove vesti sa fronta, oglasio se Kadirov; Počela potraga; Nekontrolisana eskalacija?

B92 30.11.2022
Završen je 279. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Borbe na jugu i istoku zemlje još uvek traju. Nova pomoć Vašingtona Ukrajini za kupovinu struje i mrežnu opremu. Ministri spoljnih poslova članica NATO-a poručuju da će… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Stoltenberg: Pojačaćemo pomoć Kijevu; Medvedev: Ako isporuči PVO sisteme, NATO postaje meta

RTV 30.11.2022
KIJEV, MOSKVA, VAŠINGTON - Rat u Ukrajini ušao je u 280. dan. Nastavljaju se borbe na jugu i istoku zemlje. Nova pomoć Vašingtona Ukrajini za kupovinu struje i mrežnu opremu. Ministri spoljnih poslova članica NATO-a poručuju da će nastaviti da… »

Još jednom, jasno potvrđeno: Kraj, Putin ne može da dobije rat

B92 30.11.2022
Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je večeras da Rusija više ne može da dobije rat na bojnom polju. Govoreći na Bezbednosnoj konferenciji u Berlinu, Šolc je, takođe, rekao da je Nemačka ozbiljno shvatila rusku nukelarnu retoriku, ali da se ne… »

Blinken: Putin neće uspeti da izazove podele u našoj koaliciji

Politika 30.11.2022
BUKUREŠT - Državni sekretar SAD Entoni Blinken poručio je danas u Bukureštu da ruski napadi na ukrajinsku energetiku neće biti uspešni i obećao Ukrajini podršku u njegovoj obnovi i odbrani. „Ruski predsednik Vladimir Putin fokusirao na… »

Stoltenberg: Ukoliko Ukrajina ne ostane suverena i nezavisna ne može u NATO

RTV 30.11.2022
BUKUREŠT - Da bi se ugrožena nacija Ukrajine jednoga dana pridružila NATO savezu, zemlja treba da ostane suverena i nezavisna, rekao je danas generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg, prenosi Agencija Anadolija (AA). "Ukoliko Ukrajina ne može da… »

Stoltenberg: Suverena i nezavisna Ukrajina može u NATO

N1 Info 30.11.2022
Da bi se ugrožena nacija Ukrajine jednoga dana pridružila NATO savezu, zemlja treba da ostane suverena i nezavisna, rekao je generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg, prenosi Agencija Anadolija. „Ukoliko Ukrajina ne može da nastavi kao suverena i… »

Italija: Zaustaviti Ruse na Zapadnom Balkanu

Vesti online 30.11.2022
Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani, koji prisustvuje sastanku šefova diplomatija zemalja NATO u Rumuniji, izjavio je da je potrebno “zaustaviti Ruse” na Zapadnom Balkanu i povećati “evropsko prisustvo”. – Pre svega, treba da… »

Italijanski ministar spoljnih poslova: "Zaustaviti Ruse na Zapadnom Balkanu"

Euronews 30.11.2022
Evropa treba da poveća svoje prirustvo na Zapadnom Balkanu kako bi ograničila uticaj Rusije, izjavio je danas italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani uoči drugog dana sastanaka ministara spoljnih poslova NATO-a u Bukureštu. "Stabilnost na… »

NATO upozoren: Pazite! Na našim automobilima i telefonima...

B92 30.11.2022
Bukurešt -- Ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn, upozorio je da zemlje NATO moraju da paze da ne upadnu u novu stratešku zavisnost, ovaj put od Kine. Aselborn je, pred današnje sesije konferencije ministara spoljnih poslova NATO u… »

Skup ministara spoljnih poslova NATO nastavljen u Bukureštu

N1 Info 30.11.2022
Dvodnevni skup ministara spoljnih poslova članica NATO nastavljen je u Bukureštu novim sastankom Severnoatlantskog saveta (NAC). U fokusu jučerašnjeg, prvog sastanka Severnoatlantskog saveta na skupu, bilo je jačanje podrške Ukrajini u njenoj borbi… »

Ministri NATO u Bukureštu

RTV 30.11.2022
BUKUREŠT - Ministri spoljnih poslova NATO nastavili su danas razgovore na sastanku u Bukureštu, tokom kojih će se sastati sa partnerima iz BiH, Gruzije i Moldavije. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg najavio je ranije da NATO želi tešnje da… »

NATO ne namerava da se zaustavi

B92 30.11.2022
Ministri spoljnih poslova NATO nastavili su danas razgovore na sastanku u Bukureštu, tokom kojih će se sastati sa partnerima iz BiH, Gruzije i Moldavije. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg najavio je ranije da NATO želi tešnje da sarađuje sa… »

Stoltenberg: Pojačaćemo pomoć Kijevu; Medvedev: Ako isporuči pvo sisteme, NATO postaje meta

Telegraf 30.11.2022
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba istakao je da je potrebna brža pomoć. Ministri spoljnih poslova NATO poručili su juče da će saveznici nastviti da podržavaju Ukrajinu, rekao je generalni sekretar vojne alijanse Jens Stoltenberg, a… »

Stoltenberg: NATO šalje Ukrajini dodatnu pomoć u gorivu i agregatima

Danas 29.11.2022
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je večeras u Bukureštu da su šefovi diplomatija članica alijanse odlučili da pošalju Ukrajini dodatnu pomoć u gorivu i agregatima i dodao da će podrška toj zemlji biti dugoročna. Na konferenciji… »

Vesti dana »