Povezane vesti

Presuda lideru 'Čuvara zakletve' uvod za suđenja krajnje desnih pokreta u SAD

Slobodna Evropa 30.11.2022
Osuđujuća presuda osnivaču ekstremno desničarske milicije Čuvari zakletve (Oath Keepers) za planiranje pobune istakla je na ozbiljnost i intenzitet napora sledbenika bivšeg predsednika Donalda Trampa (Trump) da preokrenu ishod izbora 2020. godine… »

Desničar proglašen krivim za napad na Kongres

Politika 30.11.2022
VAŠINGTON – Vođa američke ultradesničarske organizacije „Čuvari zakletve”, Stjuart Rouds, nakon dvomesečnog suđenja, proglašen je krivim za kovanje zavere i ulogu u napadu na zgradu Kongresa 6. januara 2021. godine. Tužioci su saopštili da… »

Osuđen vođa desničarske organizacije odgovorne za napad na zgradu Kongresa

Euronews 30.11.2022
Vođa američke ultradesničarske organizacije "Čuvari zakletve", Stjuart Rouds, nakon dvomesečnog suđenja, proglašen je krivim za kovanje zavere i ulogu u napadu na zgradu Kongresa 6. januara 2021, prenosi BBC. Tužioci su saopštili da je on je… »

Osnivač "Čuvara zakletve" osuđen za kovanje zavere i podsticanje pobune zbog upada u Kongres

Glas Amerike 30.11.2022
VAŠINGTON - Stjuart Rouds, osnivač desničarske militantne grupe "Čuvari zakletve", osuđen je krivično delo kovanja zavere i podsticanja pobune zbog upada u Kongres 6. januara i pokušaja da se poništi poraz tadašnjeg predsednika Donalda Trampa na… »

Napad na zgradu Kongresa: Vođa desničarske organizacije „Čuvari zakletve“ osuđen zbog upada

Danas 30.11.2022
Vođa američke ultradesničarske organizacije „Čuvari zakletve“, Stjuart Rouds, nakon dvomesečnog suđenja, proglašen je krivim za kovanje zavere i ulogu u napadu na zgradu Kongresa 6. januara 2021. Sud u Vašingtonu osudio je Stjuarta Roudsa i… »

SAD: Osnivač ultradesničarske grupe proglašen krivim za pobunu tokom napada na Kapitol

Insajder 30.11.2022
Osnivač ultradesničarske grupe "Čuvari zakletve" Stjuart Rouds (Stewart Rhodes) osuđen je za organizovanje zavere kako bi se poništila pobeda demokrate Džoa Bajdena (Joe Biden) na predsedničkim izborima u SAD. Porota u Vašingtonu sinoć je Roudsa… »

Napad na Capitol: Osuđen osnivač desničarske organizacije Čuvari zakletve

Al Jazeera 30.11.2022
Izrečena je prva presuda u najznačajnijem od brojnih suđenja proizašlih iz smrtonosne pobune na Capitolu 6. januara 2021. Stewarta Rhodesa, osnivača krajnje desne organizacije Čuvari zakletve (Oath Keepers), porota je osudila za urotu u svrhu… »

Osnivač ultradesničarske grupe proglašen krivim za pobunu tokom napada na Kapitol

Novi magazin 30.11.2022
Osnivač ultradesničarske grupe "Čuvari zakletve" Stjuart Rouds (Stewart Rhodes) osuđen je za organizovanje zavere kako bi se poništila pobeda demokrate Džoa Bajdena (Joe Biden) na predsedničkim izborima u SAD. Porota u Vašingtonu sinoć je Roudsa… »

Vođa desničarske organizacije osuđen zbog upada u američki Kongres

RTS 30.11.2022
Vođa američke ultradesničarske organizacije "Čuvari zakletve", Stjuart Rouds, nakon dvomesečnog suđenja, proglašen je krivim za kovanje zavere i ulogu u napadu na zgradu Kongresa 6. januara 2021. Sud u Vašingtonu osudio je Stjuarta Roudsa i… »

Osuđen vođa desničarske organizacije odgovorne za napad na zgradu Kongresa

Blic 30.11.2022
Vođa ultradesničarske organizacije "Čuvari zakletve" Stjuart Rouds proglašen je krivim zbog kovanja zavere i uloge u napadu na zgradu Kongresa 6. januara 2021, nakon dvomesečnog suđenja. Tužioci su saopštili da je on je planirao oružanu pobunu… »

Američki desničar osuđen za kovanje zavere kako bi se osujetila pobeda Bajdena

N1 Info 30.11.2022
Osnivač ultradesničarske grupe "Čuvari zakletve" Stjuart Rouds osuđen je za organizovanje zavere kako bi se poništila pobeda demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD. Porota u Vašingtonu sinoć je Roudsa proglasila krivim za… »

Napad na Kapitol: Osuđen osnivač krajnje desnih Čuvara zakletve

SEEbiz 30.11.2022
WASHINGTON - Stewarta Rhodesa, osnivača krajnje desne organizacije Čuvari zakletve (Oath Keepers), porota je u utorak osudila za urotu u svrhu poticanja pobune zbog prošlogodišnjeg napada na američki Kapitol u neuspjelom pokušaju poništavanja… »

Osuđen vođa organizacije odgovorne za napad na zgradu Kongresa SAD: Evo sa kolikom kaznom zatvora se suočavaju on i…

Kurir 30.11.2022
Vođa ultradesničarske organizacije "Čuvari zakletve" Stjuart Rouds proglašen je krivim zbog kovanja zavere i uloge u napadu na zgradu Kongresa 6. januara 2021, da spreči predsednika SAD Džoa Bajdena da preuzme dužnost nakon izbora 2020. Sudija ga… »

Osuđen vođa desničarske organizacije odgovorne za napad na zgradu Kongresa

Telegraf 30.11.2022
Tužioci su saopštili da je on je planirao oružanu pobunu. Vođa ultradesničarske organizacije "Čuvari zakletve" Stjuart Rouds proglašen je krivim zbog kovanja zavere i uloge u napadu na zgradu Kongresa 6. januara 2021, nakon dvomesečnog suđenja… »

Vesti dana »