Povezane vesti

U Šapcu najavljen jednočasovni štrajk upozorenja u školama (SPISAK)

Danas 30.11.2022
Učenici 13 osnovnih i srednjih škola šabačkog kraja, u četvrtak 1. decembra, neće imati prvi čas, zbog štrajka upozorenja, najavili su predstavnici Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“. Njihovi zahtevi odnose se na… »

Nastavnici pred Ministarstvom prosvete Srbije: Vidimo se ubrzo na novom protestu

Politika 30.11.2022
Predajom zahteva Ministarstvu prosvete Srbije završen je današnji protest prosvetnih radnika u Beogradu pod nazivom „Za dostojanstvo profesije”, uz poruku „Vidimo se ubrzo na novom protestu”. Od vlasti su tražene izmene propisa radi bolje… »

Gde će danas biti obustavljena nastava? Najavljen veliki protest prosvetnih radnika: Evo u kojim gradovima pojedine škole…

Blic 30.11.2022
Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvali su sve nastavnike i ostale sindikate da im se tokom 1. decembra u 12 sati pridruže u akciji pod nazivom "Stop nasilju u školama", a nakon niza incidenata u obrazovnim ustanovama, kao i u… »

Protesti podrške prosvetnim radnicima zbog nasilja nad njima u školama! U 47 gradova u Srbiji sutra tačno u podne izlaze na…

Kurir 30.11.2022
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) najavila je protest prosvetara i obustavu rada danas u 12 časova u 47 gradova u Srbiji zbog nasilja nad prosvetnim radnicima u školama. Unija je na svom sajtu objavila spisak gradova s mestom okupljanja… »

Prosvetari najavljuju štrajk upozorenja – zbog nasilja i poniženja

N1 Info 30.11.2022
Predajom zahteva Ministarstvu prosvete u Beogradu je završen protest prosvetnih radnika pod naslovom "Za dostojanstvo profesije", u organizaciji Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije. Prosvetari su na završnici skupa… »

Nastavnici pred Ministarstvom prosvete: Vidimo se ubrzo na novom protestu

N1 Info 30.11.2022
Protest prosvetnih radnika pod nazivom "Za dostojanstvo profesije" završen je u Beogradu predajom zahteva Ministarstvu prosvete Srbije uz poruku: "Vidimo se ubrzo na novom protestu". Od vlasti su tražene izmene propisa radi bolje zaštite prosvetnih… »

U Boru najavljena totalna obustava nastave u svim školama, u Zaječaru će samo tri škole imati skraćene časove

Danas 30.11.2022
Dok će se sve borske škole priključiti štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i 1. decembra obustaviti nastavu i održati protest pod nazivom „Stop nasilju u školama“ sa početkom u 12 sati na platou Doma kulture, u Zaječaru, za sada… »

Pokret SRCE podržao za sutra najavljeni protest prosvetnih radnika

Danas 30.11.2022
Pokret na čijem je čelu Zdravko Ponoš, pozvao je Ministarstvo prosvete da preduzme „hitne mere za smanjenje nasilja u školama“ posle sve učestalijih slučajeva vršnjačkog i nasilja djaka nad nastavnicima. „Protest prosvetnih radnika koji će… »

Sutra je veliko okupljanje prosvetara, a Ružić poručuje: Problem nasilja se ne rešava strajkom

Telegraf 30.11.2022
Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije organizovali su danas protest prosvetnih radnika odakle su zatražili oštar obračun sa nasiljem u školama. Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da se problem nasilja i… »

„Sve ste nam uzeli, dostojanstvo ne damo“: Prosvetari predali zahteve posle protesta zbog nasilja nad nastavnicima

Danas 30.11.2022
– Ne možemo i nećemo da ćutimo i da dozvolimo da deca napadaju i ponižavaju nastavnike, profesore i učitelje. Ako su nam sve uzeli, dostojanstvo ne mogu. Dostojastvo ne damo – poručila je Valentina Ilić, predsednica Sindikata obrazovanja… »

Prosvetni sindikati na protestu zatražili zaštitu nastavnika

Dnevnik 30.11.2022
BEOGRAD: Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije predali su danas svoje zahteve skupštinskom Odboru za obrazovanje, predsedniku i Vladi Srbije i Ministarstvu prosvete kojima traže izmenu zakonske regulative o zaštiti prosvetnih… »

Prosvetari traže obračun sa nasiljen u školama: Protestna šetnja u Beogradu

Kurir 30.11.2022
Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije organizovali su protest prosvetnih radnika na Trgu Nikole Pašića u Beogradu odakle su zatražili oštar obračun sa nasiljem u školama. Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina… »

Deo prosvetara već izašao na ulice: Okupili se u centru Beograda, sutra štrajk u celoj zemlji

Telegraf 30.11.2022
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) najavila štrajk prosvetara i obustavu rada u četvrtak, 1. decembra. Jedan deo prosvetara, u sklopu Sindikata radnika u prosveti Srbije, izašao je danas u protestnu šetnju pod sloganom "Za dostojanstvo… »

Nasilje u školama izvelo prosvetne radnike na ulicu: Traže izmene zakona i zaštitu, ali i plate veće za 25 odsto

Euronews 30.11.2022
Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije organizovali su danas u Beogradu protest "Za dostojanstvo profesije", zbog sve učestalijeg nasilja nad nastavnicima u školama. Oni traže izmenu zakonske regulative kako bi se bolje… »

Protest prosvetara u Beogradu: Tražimo oštar obračun sa nasiljem u školama

RTS 30.11.2022
Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije organizovali su protest prosvetnih radnika na Trgu Nikole Pašića u Beogradu odakle su zatražili oštar obračun sa nasiljem u školama. Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina… »

Protest u Beogradu: Prosvjetni radnici zahtijevaju zaštitu od nasilja u školama

Al Jazeera 30.11.2022
Pod sloganom “Za dostojanstvo profesije”, Sindikat obrazovanja i Sindikat radnika u prosvjeti Srbije i Forum srednjih stručnih škola, organiziraju protest u centru Beograda. Povod je posljednji slučaj nasilja učenika nad prosvjetnim radnicima… »

Prosvetari na protestu traže hitan obračun sa nasiljem u školama

RTV 30.11.2022
BEOGRAD - Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije organizovali su danas protest prosvetnih radnika na Trgu Nikole Pašića u Beogradu odakle su zatražili oštar obračun sa nasiljem u školama. Predsednica Sindikata obrazovanja… »

Kragujevac: U četvrtak protest protiv nasilja u školama

Pressek 30.11.2022
Kragujevački prosvetni radnici protestovaće sutra, 1. decembra, u podne na Đačkom trgu, a u većini kragujevačkih osnovnih i srednjih škola neće biti nastave. Skup pod nazivom „Stop nasilju u školama“, koji organizuje Unija sindikata… »

Protest nastavnika u centru Beograda

Nedeljnik 30.11.2022
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC (Beta) – Protest pod nazivom “Za dostojanstvo profesije”, u ogranizaciji Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije, počeo je danas oko 12.30 u centru grada, na Trgu Nikole Pašića. Sindikati traže da… »

Škole u Kragujevcu sutra neće raditi: Prosvetari se pridružuju masovnom protestu „Stop nasilju u školama“

Danas 30.11.2022
Na Đačkom trgu u Kragujevcu sutra, u 12 časova biće organizovan skup pod nazivom Stop nasilju u školama, odlučeno je na sastanku Unije prosvetnih radnika Kragujevca. Na taj način kragujevački prosvetni radnici se pridružuju masovnom protestu koji… »

Protest „Za dostojanstvo profesije“ povodom nasilja nad nastavnicima

Insajder 30.11.2022
U Beogradu je počeo protest "Za dostojanstvo profesije" koji organizuju Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije povodom nasilja nad nastavnicima. Prosvetni radnici okupili su se na Trgu Nikole Pašića zbog odsustva reakcije… »

Prosvetari sa juga Srbije sutra se pridružuju protestu

Jugmedia 30.11.2022
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), koja je najavila štrajk prosvetara i obustavu rada u četvrtak, 1. decembra, objavila je i konačan spisak lokacija na kojima će biti protestnih okupljanja, piše Telegraf. Oni će se održati u više… »

Izmaknuta stolica

Danas 30.11.2022
Odavno se nije desilo da se prosvetni radnici oko nečega ujedine kao što ih je ujedinilo nasilje koje je pretrpela njihova koleginica iz Trstenika. U izmaknutoj stolici zbog koje je nastavnica završila na podu učionice mnogi su se pronašli… »

Vesti dana »