Povezane vesti

Kurti: Intervenisali bismo pre Nove godine da nisu uklonili barikade

Kurti: Intervenisali bismo pre Nove godine da nisu uklonili barikade

N1 Info 06.01.2023
Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da bi Kosovska policija interevenisala da barikade nisu bile uklonjene pre Nove godine. Iznosi tvrdnju da „velika većina“ Srba prihvata nezavisnost Kosova, a dok su oni koji to ne misle „na platnom spisku… »
"Razmena teritorija je propala kao projekat": Kurti tvrdi da je francusko-nemački predlog "omeo Beograd", smislio šta bi…

"Razmena teritorija je propala kao projekat": Kurti tvrdi da je francusko-nemački predlog "omeo Beograd", smislio šta bi…

Blic 06.01.2023
Evropski predlog sporazuma sa Beogradom uključuje univerzalne koncepte koji sporazum čine stabilnim, ali Beograd ne šalje signale da je spreman da ga prihvati, izjavio je danas premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti. U intervjuu za… »
Kurti: Srbija za godinu dana sklopila tri veoma važna sporazuma sa Rusijom

Kurti: Srbija za godinu dana sklopila tri veoma važna sporazuma sa Rusijom

Danas 06.01.2023
Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je u danas objavljenom intervjuu za Glas Amerike da se ne plaši da bi tenzije na severu mogle da dovedu do obnove sukoba Kosova i Srbije, već da je oprezan. „Ne plašim se. Zabrinut sam, oprezan sam, zabrinut sam… »
Kurti: Intervenisali bismo pre Nove godine da nisu uklonili barikade, većina Srba prihvata nezavisnost

Kurti: Intervenisali bismo pre Nove godine da nisu uklonili barikade, većina Srba prihvata nezavisnost

Danas 06.01.2023
Evropski predlog sporazuma sa Beogradom uključuje univerzalne koncepte koji sporazum čine održivim, smatra kosovski premijer, ali i kaže da srpska strana nije davala znake da je spremna da ga prihvati. U intervjuu za Glas Amerike govorio je i o… »

Vesti dana »