Повезане вести

Преминуо Чарлс Симић

Преминуо Чарлс Симић

Н1 Инфо 10.01.2023
Амерички песник, есејиста и преводилац српског порекла Чарлс Симић, кога сматрају једним од највећих светских песника, преминуо је у 85. години. Чарлс Симић био је један од најзначајнијих савремених светских песника и есејиста… »
Преминуо чувени амерички песник српског порекла Чарлс Симић

Преминуо чувени амерички песник српског порекла Чарлс Симић

Политика 10.01.2023
ВАШИНГТОН – Амерички песник српског порекла Чарлс Симић, преминуо је у 85.години, потврдио је његов издавач, преноси АП. Један од најзначајнијих савремених светских песника и есејиста, рођен је као Душан Симић 1938. године у… »
Био је одушевљен Србијом и домаћим песницима! Чувени песник морао је да напусти Београд, али никада није заборавио како…

Био је одушевљен Србијом и домаћим песницима! Чувени песник морао је да напусти Београд, али никада није заборавио како…

Курир 10.01.2023
Амерички песник, есејиста и преводилац српског порекла Чарлс Симић, кога сматрају једним од највећих светских песника, п реминуо је у понедељак у 85. години у свом дому у Њу Хемпширу у САД. Тужну вест на друштвеним мрежама… »
Остаће у низу вољених писаца целог света – наш Чарлс Симић

Остаће у низу вољених писаца целог света – наш Чарлс Симић

РТС 10.01.2023
Његово име остаје на корицама књига, у историји значајнијих светских награда, на преводима дела наших великана и тамо где му је било најдраже: у низу вољених писаца читавог света. Био је увек наш Чарлс Симић. Амерички песник… »
„И онда-пуф! Ја сам отишао једном заувек“: Овако је говорио Чарлс Симић

„И онда-пуф! Ја сам отишао једном заувек“: Овако је говорио Чарлс Симић

Нова 10.01.2023
Он је један од најмудријих песника његове генерације и један од најбољих, написао је Питер Стит, дописник "Џорџија ревије" о великом писцу Чарлсу Симићу који је преминуо јуче у 85. години. Чарлс Симић је рођен у Београду… »
Одрастао у окупираном Београду, па му се преко ноћи све променило: Ово је био живот јединог Србина који је добио Пулицера!

Одрастао у окупираном Београду, па му се преко ноћи све променило: Ово је био живот јединог Србина који је добио Пулицера!

Курир 10.01.2023
Једини Србин који је добио Пулицерову награду за поезију био је чувени Чарлс Душан Симић, који је синоћ прминуо у свом дому у Њу Хемпширу у САД-у. Тужну вест је на друштвеним мрежама поселио његов пријатељ, књижевник и… »
Преминуо песник Чарлс Симић

Преминуо песник Чарлс Симић

Радио 021 10.01.2023
Амерички песник српског порекла Чарлс Симић је преминуо у 84. години, објавио је Њујорк тајмс. Симић је преминуо у установи у коју је био смештен јер је боловао од деменције, рекао је његов пријатељ и уредник Данијел Халперн… »

Вести дана »