Povezane vesti

Preminuo legendarni Dejvid Krozbi

Preminuo legendarni Dejvid Krozbi

Dojče vele 20.01.2023
Dejvid Krosbi američki rok veteran, preminuo je u 82. godini posle duge bolesti - saopštila je njegova supruga magazinu „Variety“. Dejvid Krozbi je bio jedan od najuticajnijih rok pevača i tekstopisaca 60-ih i 70-ih godina i jedan od osnivača… »
Preminuo američki roker Dejvid Krozbi

Preminuo američki roker Dejvid Krozbi

N1 Info 20.01.2023
Američki rocker Dejvid krozbi, koosnivač sastava The Byrds i Crosby, Stills, Nash&Young, umro je u 81. godini, pišu američki mediji. Časopis Variety je prvi izvestio o smrti muzičara koji je ostavio dubok trag u rok i folk muzici u 1960-im i… »
Preminuo Dejvid Krozbi

Preminuo Dejvid Krozbi

RTS 20.01.2023
Rok legenda u pravom smislu te reči, američki muzičar neukrotivog karaktera spojio je rok šezdesetih sa današnjom muzikom. Dejvid Krozbi osnovao je dva velika benda, Ptice (The Byrds) i supergrupu Krozbi, Stils i Neš sa Stivenom Stilsom i Grejemom… »
Preminuo muzičar Dejvid Krozbi

Preminuo muzičar Dejvid Krozbi

Danas 20.01.2023
Dejvid Krosbi, suosnivač i Birdsa i Krosbija, Stilsa i Neša, umro je u 82. David Van Cortlandt Krozbi rođen je 14. avgust 1941. je bio američki pevač, gitarista i tekstopisac. Pored solo karijere, bio je jedan od osnivača i bendova Birds i Crosbi… »
Preminuo američki rocker David Crosby

Preminuo američki rocker David Crosby

Slobodna Evropa 20.01.2023
Poznati američki rocker David Crosby preminuo je u 81. godini, potvrdio je njegov predstavnik. Ovaj pjevač i tekstopisac bio je jedan od osnivača dvaju najvećih bendova 1960-ih godina: The Byrds i Crosby, Stills i Nash. U karijeri je postigao rijedak… »

Vesti dana »