Повезане вести
Добитница Нинове награде Даница Вукићевић за роман „Унутрашње море”
РТС 23.01.2023
Даница Вукићевић добитница је овогодишње Нинове награде за роман „Унутрашње море”. Одлуку о додели награде донео је жири у саставу: Теофил Панчић (председник), Марија Ненезић, Милена Ђорђијевић, Жарка Свирчев и Горан Коруновић… »
Нинова награда Даници Вукићевић
Политика 23.01.2023
Награђена ауторка је рекла да се књига „Унутрашње море” није десила одједном, али да је за њу била извор чисте радости и да представља холограм њене душе. Даница Вукићевић, ауторка књиге „Унутрашње море” (у издању… »
„Оженио сам се црнком која има младеж с длаком“: Одломак из НИН-овог романа године
Нова 23.01.2023
То што сам добитница НИН-ове награде у раду неће вероватно ништа променити, али у животу и перцепцији сигурно хоће. Коначно ће ме људи знати, али не верујем да ће ме разумети - била је реакција нове добитнице НИН-ове награде… »
Нинова награда чини да се осећам као лепа брена: Даница Вукићевић открила због чега је била скептична и разлог уласка у такси…
Курир 23.01.2023
Песникиња и књижевница Даница Вукићевић, ауторка романа "Унутрашње море" у издању "Нојзаца", добитница је Нинове награде за најбољи роман године написан на српском језику, објављен у 2022. години, саопштили су јуче чланови… »
Даница Вукићевић добитница НИН-ове награде
Политика 23.01.2023
НИН-ову награду за најбољи роман године добила је Даница Вукићевић за „Унутрашње море”, објавио је данас жири. Теофил Панчић, Марија Ненезић, Милена Ђорђијевић, Жарка Свичев и Горан Коруновић донели су већином гласова одлуку о… »
Ко је добитница нинове награде за најбољи роман? Пише и прозу: Даница Вукићевић освојила је бројна признања за свој рад
Курир 23.01.2023
Књижевница и песникиња Даница Вукићевић, овогодишња је добитница Н инове награде за најбољи роман написан на српском језику у 2022. години за роман "Унутрашње море". Књижевница, рођена у Ваљеву, годинама уназад живи и ради… »
Радикалан, инвентиван: Како је НИН-ов жири оценио роман првенац Данице Вукићевић
Н1 Инфо 23.01.2023
Даница Вукићевић овогодишња је добитница најпрестижнијег домаћег књижевног признања, НИН-ове награде, са романом "Унутрашње море", у издању Нојзаца. Чланови жирија су у образложењима одлуке навели да се ради о инвентивном… »
Шта је све жири рекао о Даници Вукићевић, добитници НИН-ове награде?
Данас 23.01.2023
– Веома сам узбуђена и веома сам захвална члановима жирија који су гласали за мене јер су показали колико су паметни а онима који нису гласали за мене сам такође захвална јер су указали на ове друге људе – рекла је Даница… »
Додељена НИН-ова награда
Вести онлине 23.01.2023
Добитница НИН-ове награде за роман године је Даница Вукиц́евиц́ за роман “Унутрашње море”. Одлуку о награди донео је жири у саставу: Теофил Панчиц́ (председник), Марија Ненезиц́, Милена Ђорђијевиц́, Жарка Свирчев и Горан… »
Даница Вукићевић: Коначно ће ме људи знати због НИН-ове награде, али не верујем да ће ме разумети ВИДЕО
Нова 23.01.2023
Све у мом животу је непрестано истраживање и уживам у томе. Читав концепт ове књиге се заснива на задовољству и на радости. И иначе све што радим, радим из радости. Не бих никада писала да не уживам у томе, рекла је… »
Добитница НИН-ове награде Вукићевић: "Унутрашње море" је холограм моје личности
Дневник 23.01.2023
БЕОГРАД: НИН-ову награду за најбољи роман 2022. године на српском језику добила је Даница Вукићевић за "Унутрашње море", у издању Нојзаца, објавио је данас жири. "Озбиљно пратим нашу књижевну продукцију и избор мог романа… »
Роман који не даје душу за кикирики: Зашто је „Унутрашње море“ добило НИН-ову награду
Нова 23.01.2023
Овогодишња добитница НИН-ове награде за најбољи роман 2022. године је Даница Вукићевић за роман "Унутрашње море", објављено је данас на конференцији у хотелу "Москва", јер је посреди инвентивна књига. Лауреата 69. НИН-ове… »
Књижевност, Србија и НИН-ова награда: „Унутрашње море“ Данице Вукићевић најбољи роман 2022.
Данас 23.01.2023
Награда београдског недељника НИН за најбољи роман 2022. године припала је Даница Вукићевић за „Унутрашње море“, одлучио је петочлани жири. Вукићевић је у конкуренцији од шесторо аутора који су ушли у најужи избор, постала 69… »
„Сада ће бити велика фрка“: Прва изјава Данице Вукићевић, тек седме жене добитнице НИН-ове награде
Нова 23.01.2023
Захваљујем се онима који су гласали за мене, али и онима који нису гласали за мене, била је прва реакција нове лауреаткиње НИН-ове награде Данице Вукићевић, која је награђена за роман "Унутрашње море". Списатељица Даница… »
Даница Вукићевић добитница НИН-ове награде
Нова 23.01.2023
Лауреат НИН-ове награде за 2022. годину је Даница Вукићевић за роман "Унутрашње море", одлучио је жири нашег најугледнијег књижевног признања. Од шест наслова колико се нашло у финалу за НИН-ову награду стручни жири, како је… »
Даница Вукићевић добитница НИН-ове награде за роман године
Инсајдер 23.01.2023
Даница Вукићевић добитница је овогодишње НИН-ове награде за роман "Унутрашње море". Роман "Унутрашње море", објавила је издавачка кућа "Футура публикације". Одлуку о додели награде донео је жири у саставу: Теофил Панчић… »
Ко је Даница Вукићевић и у чему се ради у њеном роману "Унутрашње море", за који је добила НИН-ову награду
Телеграф 23.01.2023
Поред песама, пише прозу, есеје и књижевну критику. Даница Вукићевић добитница је НИН-ове награде за најбољи роман за 2022. годину, саопштио је жири. Позната књижевница је ово признање добила за своје дело "Унутрашње море"… »
Вести дана »
Валић Недељковић: Непотпуни избор Савета РЕМ-а је пропуст који није смео да се догоди
Данас пре 2 сатајош 1 повезана