Povezane vesti

Otvorene pretnje! Analitičari: Odbijanje plana za Kosovo vodi Srbiju u izolaciju

Kurir 25.01.2023
Snaga francusko-nemačkog predloga za Kosovo leži u činjenici da su ga sve zemlje EU prihvatile, čak i onih pet koje ne priznaju kosovsku nezavisnost, a ozbiljnost situacije u koju je Srbija stavljena ogleda se u jasnim pretnjama ukoliko taj plan ne… »

Investicije su srce Srbije

Vreme 25.01.2023
Kosovski čvor Na polovini jedanaeste godine na vlasti, Vučić je priznao da ekonomski uspesi kojima se hvali svakoga dana preko medija mogu u trenutku da nestanu ako budemo nastavili da zatežemo oko Kosova. Inače, predsednik Srbije i njegov režim do… »

Opozicija traži na uvid plan, i sednicu, Vučić kaže da žele predstavu

N1 Info 25.01.2023
Sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji počeće 2. februara. Nakon obraćanja građanima na konferenciji na kojoj je najavio da će na konsultacije pozvati sve političke stranke, poslanici opozicije tražili su skupštinsku sednicu jer, kako… »

Miroslav Lajčak u „diplomatskoj ofanzivi“: Izvestio predstavnike zemalja koje ne priznaju Kosovo o dijalogu

Danas 25.01.2023
Nakon što je Srbiji, odnosno njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, predstavljen francusko-nemački plan, koji je podržalo pet zemalja članica EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav… »

Siniša Ljepojević: Da li je država privatno vlasništvo, a Kosovo privatni posao?

Danas 25.01.2023
Pritisci na Srbiju oko Kosova pretvoreni su u lične ucene, izjavio je FoNetu novinar Siniša Ljepojević, koji smatra da je Zapadu „strašno važno“ da Beograd prizna nezavisnost Prištine da bi se legalizovalo bombarodvanje 1999. godine i pod tim… »

Milan St. Protić o francusko-nemačkom planu: Na Srbiji je da traži da dobije članstvo u EU, a da zauzvrat Kosovo uđe u UN

Danas 25.01.2023
Istoričar Milan St. Protić rekao je gostujući na N1 da Srbija treba da pokuša i traži od EU članstvo za davanje stolice u UN Kosovu. St. Protić kaže da za Srbiju članstvo u evropskom tržištu nije dovoljno atraktivno i da bi bolje bilo da se… »

Novinar Frankfurter algemajne cajtunga: Nepotpisivanje sporazuma neće biti kraj sveta za Srbiju

Danas 25.01.2023
Novinar lista Frankfurter algemajne cajtung Mihael Martens ocenjuje za N1 da u slučaju da Srbija pristane na novi evropski predlog za Kosovo i potpiše sporazum ne bi imala neki progres u članstvu u EU, kao ni Kosovo, „jer mi znamo da je taj proces… »

Aleksandra Jerkov: Ponuda koja se ne odbija

Kurir 25.01.2023
Predsednik Aleksandar Vučić je u svom obraćanju naciji rekao nekoliko veoma značajnih i velikih stvari. Konačno je javnost saznala šta je sadržaj čuvenog nemačko-francuskog predloga za Kosovo. U petak, prilikom sastanka Vučića i „velike… »

Nemački novinar: I da potpiše sporazum o Kosovu, Srbija neće ući u EU

N1 Info 25.01.2023
Novinar lista Frankfurter algemajne cajtung Mihael Martens ocenjuje za N1 da u slučaju da Srbija pristane na novi evropski predlog za Kosovo i potpiše sporazum ne bi imala neki progres u članstvu u EU, kao ni Kosovo, "jer mi znamo da je taj proces… »

Da li je Srbija prihvatanjem francusko-nemačkog predloga zaboravila crvene linije? (VIDEO)

Insajder 25.01.2023
Posle obraćanja predsednika Srbije i pet dana otkako je takozvana "velika petorka" posetila Beograd, neke stvari u vezi sa rešenjem statusa Kosova i Metohije su jasnije, ali je mnogo toga i dalje nepoznanica. Predsednik Srbije tvrdi da predlog više… »

Srbija se ne predaje

Vesti online 25.01.2023
Pritisci Zapada u nastojanju da zatvori kosovsko pitanje dosegli su nivo pretnje izolacijom, povlačenjem investicija i vraćanjem viza za EU. Predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju naciji poručio je da uprkos tome razgovori moraju da se nastave, a… »

Razgovor koji je promenio sve, pa i Vučića: Kako je predsednik Srbije odjednom prihvatio predlog o Kosovu

Nova 25.01.2023
Situacija sa Kosovom dodatno se ubrzala poslednjih nedelja, a sve se „zakuvalo“ nakon dugo najavljivanog sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa petorkom – predstavnicima SAD i EU koji su prema rečima predsednika pred Srbiju postavili ozbiljan… »

Analitičari za VOA: Vučić prihvatio francusko-nemački predlog, traži način kako to da predstavi javnosti

Danas 25.01.2023
Osim što je bilo dramatično, kao i većina ranijih obraćanja srpskoj javnosti, poslednji medijski nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića u ponedeljak uveče doneo je i nešto novo. Sagovornici Glasa Amerike ocenjuju da je da je Vučić – kako… »

Kako bi izgledala Srbija bez evropske podrške?

Danas 25.01.2023
„Ukidanje bezviznog režima meni bi značilo da je rejting zemlje u padu i da se udaljavamo od Evropske unije“, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Beograđanin Vladimir Tripić. Da je pred Srbiju bila stavljena mogućnost ukidanja bezviznog… »

Da li je vlast dužna da raspiše referendum ako potpiše evropski predlog za rešenje kosovskog pitanja?

Danas 25.01.2023
Ako bi se raspisivao ikakav referendum u vezi sa Kosovom, u trenutnoj situaciji mogla bi se imati u vidu dva moguća scenarija – kaže za Danas Vesna Rakić Vodinelić, profesorka prava. Kako dodaje, u slučaju da dođe do potpisivanja takozvanog… »

Novinar „Frankurter Algemajne Cajtungs”: Ne vidim ozbiljnu motivaciju ni za Vučića ni za Kurtija da naprave korak napred

Danas 24.01.2023
Ne postoji motivacija, ali ni nagrade za Beograd i Prištinu ako postignu dogovor oko Kosova, rekao je Mihael Martens, novinar „Frankurter Algemajne Cajtungs” u emisiji „Među nama“. „Mislim da ceo taj nemačko-francuski predlog nije baš… »

Pet ključnih poruka o Kosovu: Vučić u obraćanju otkrio koordinate EU predloga: Znamo šta se od nas traži i čime nam se…

Blic 24.01.2023
Evropski plan je osnov za pregovore Beograda i Prištine i prihvatile su ga sve zemlje članice EU pa čak i pet država koje ne priznaju nezavisnost Kosova. Ako ne prihvatimo dijalog na osnovu tog dokumenta Zapad nam preti, pre svega, povlačenjem… »

Ko će se iz opozicije odazvati Vučićevom pozivu na razgovor o evropskom planu, a ko ne?

Danas 24.01.2023
Parlamentarna opozicija podeljena je po pitanju odlaska u Predsedništvo Srbije na konsultacije, koje je predsednik države Aleksandar Vučić najavio tokom sinoćnog obraćanja javnosti, kako bi predstavnike poslaničkih grupa upoznao sa detaljima… »

Vesti dana »