Повезане вести

Мук у палати кад су земана ово питали: У животу сам само једном затражио опрост, а то је за бомбардовање Југославије 1999!

Мук у палати кад су земана ово питали: У животу сам само једном затражио опрост, а то је за бомбардовање Југославије 1999!

Курир 30.01.2023
* Настојао сам да Чешка отпризна Косово, за НАТО прелете 1999. намерно сам се извинио у Прагу * Београд може да буде посредник у рату у Украјини јер није увео санкције Москви, рекао је чешки председник. БЕОГРАД - Председник Чешке… »
Председник Србије: Драги Милоше, Ваше речи о Косову остале су у срцима наших грађана, показали сте храброст какву нико није…

Председник Србије: Драги Милоше, Ваше речи о Косову остале су у срцима наших грађана, показали сте храброст какву нико није…

Курир 30.01.2023
* Уз гарду, химну и наклон застави председник дочекао Земана, завршени разговори у четири ока * Привилегија је и част за Србију да угости председника Земана * Ни мисице више нигде не помињу мир!, рекао је председник о сарадњи… »
Вучић: Србија истински доживљава Земана као великог пријатеља

Вучић: Србија истински доживљава Земана као великог пријатеља

Дневник 30.01.2023
БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће чешки председник Милош Земан сигурно једног дана добити улицу у Београду, али, каже, то неће бити сада него за неких тридесетак 30 година. Пита Милош када ће улицу да… »
Србија може бити медијатор у сукобу у Украјини, изјавио Земан у Београду

Србија може бити медијатор у сукобу у Украјини, изјавио Земан у Београду

Слободна Европа 30.01.2023
Одлазећи председник Чешке Милош Земан изјавио је у Београду да то што Србија није увела санкције Русији "може да буде предност за улогу медијатора" у рату у Украјини. "Положај неутралности Србије, да не подржава санкције Русији… »
Велики састанак председника Србије и Чешке: Земан и ја сагласни смо и осуђујемо упад Русије у Украјину

Велики састанак председника Србије и Чешке: Земан и ја сагласни смо и осуђујемо упад Русије у Украјину

Телеграф 30.01.2023
Председници Србије и Чешке Александар Вучић и Милош Земан потписали су данас, у Палати Србија, декларацију о јачању културне сарадње и успостављању "Чешког дома" у Београду. Чешки дом ће бити центар чешких агенција у Србији и… »
Како се Земан извинио Србима за бомбардовање Савезне Републике Југославије 1999. године

Како се Земан извинио Србима за бомбардовање Савезне Републике Југославије 1999. године

Политика 30.01.2023
Председник Чешке Милош Земан извинио се пре две године за бомбардовање Савезне Републике Југославије 1999. године. Он је као тадашњи премијер Чешке, у име владе издао сагласност за прелет НАТО авиона. Земан је у мају 2021… »
Вучић и Земан потписали декларацију о јачању културне сарадње

Вучић и Земан потписали декларацију о јачању културне сарадње

Политика 30.01.2023
Председници Србије и Чешке Александар Вучић и Милош Земан потписали су данас, у Палати Србија, декларацију о јачању културне сарадње и успостављању Чешког дома у Београду. Чешки дом ће бити центар чешких агенција у Србији и… »
Земан с Вучићем: Настојао сам да Чешка опозове признање Косова

Земан с Вучићем: Настојао сам да Чешка опозове признање Косова

Ал Јазеера 30.01.2023
Предсједник Чешке Милош Земан борави у Србији, коју је изабрао за опроштајну иноземну посјету на крају другог и посљедњег мандата. С предсједником Србије разговарао је о рату у Украјини, који су обојица још једном оштро… »
Вучић: Зашто се само територијални интегритет Србије не поштује

ИндексОнлине 30.01.2023
БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су се он и чески председник Милош Земан у великој мери сагласили када је у питању рат у Украјини и истакао да Србија поштује територијални интегритет Украјине, али… »
Вучић и Земан у заједничком обраћању: Од Украјине до улице у Београду

Вучић и Земан у заједничком обраћању: Од Украјине до улице у Београду

Данас 30.01.2023
Заједничко обраћање председника Србије и одлазећег Председника Чешке Републике Милоша Земана, протекло је у изјавама пријатељства, које је Александар Вучић започео шалом на енглеском језику – са две стране се никад не… »
Председник Србије: Трговинска размена са Чешком у 2022. години 1,7 милијарди евра! Увећана 3 пута

Председник Србије: Трговинска размена са Чешком у 2022. години 1,7 милијарди евра! Увећана 3 пута

Курир 30.01.2023
БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је укупна трговинска размена Србије и Чешке у 2022. години била 1,7 милијарди евра и изразио наду да ће у наредној години она прећи две милијарде. Вучић је… »
"Зашто се територијални интегритет Србије не поштује? За нас су Донбас, Запорожје и Херсон делови Украјине"

"Зашто се територијални интегритет Србије не поштује? За нас су Донбас, Запорожје и Херсон делови Украјине"

Телеграф 30.01.2023
Само се ставите у наше ципеле, ниста више од тога", рекао је Вучић и додао да је Србија зато захвална Чешкој и Земану, јер иако је Ческа признала Косово није тамо отворила канцеларију. Председник Србије Александар Вучић рекао је… »
Вучић: Земан показао како велики и храбри људи могу да праве историју

Вучић: Земан показао како велики и храбри људи могу да праве историју

Н1 Инфо 30.01.2023
Председник Србије Александар Вучић рекао је на заједничкој конференцији са председником Чешке Милошем Земаном да је он "показао како велики и храбри људи могу да праве историју". "Срећан сам што сам имао прилику да угостим… »
Вучић и Земан осудили руску агресију у Украјини

Вучић и Земан осудили руску агресију у Украјини

Глас Америке 30.01.2023
Поруком да је због своје изјаве о Косову један од најпопуларнијих европских политичара у Србији председник Србије Александар Вучић дочекао је одлазећег председника Чешке Милоша Земана који је допутовао у дводневну посету Србији… »
Земан: Вучић ми рекао да ће једна улица у Београду носити моје име

Земан: Вучић ми рекао да ће једна улица у Београду носити моје име

Н1 Инфо 30.01.2023
Председник Чешке Милош Земан захвалио се у Београду председнику Србије Александру Вучићу који му је, како је саопштио на конференцији за новинаре, рекао да ће када умре, једна улица у Београду по њему добити име. Он је поручио… »
Вучић: То што је Земан рекао о Косову остало је у срцима наших грађана

Вучић: То што је Земан рекао о Косову остало је у срцима наших грађана

РТС 30.01.2023
Тешко да познајем неког ко има такву популарност у једној земљи као што председник Милош Земан има у Србији, зато што је показао храброст какву нико у Европи није – то што је рекао о Косову српски народ и грађани Србије никада… »
Земан: Настојао сам да Чешка опозове признање Косова (ВИДЕО)

Земан: Настојао сам да Чешка опозове признање Косова (ВИДЕО)

Вести онлине 30.01.2023
Председник Чешке Милош Земан налази се у опроштајној посети Београду. Он се захвалио председнику Србије Александру Вучићу на топлим речима и рекао да је поносан што има највише српских ордена. Земан је додао да је настојао да… »
Земан: Ценим што је Србија осудила руску агресију у Украјини

Земан: Ценим што је Србија осудила руску агресију у Украјини

Данас 30.01.2023
Одлазећи чешки председник Милош Земан изјавио је данас у Београду да цени што је Србија осудила руску агресију у Украјини, јер се не може дозволити да било која земља без разлога нападне свог суседа, подсећајући да је… »

Дневник 30.01.2023
БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су се он и чески председник Милош Земан у великој мери сагласили када је у питању рат у Украјини и истакао да Србија поштује територијални интегритет Украјине, али је… »
Вучић: Трговинска размена са Чешком увећана три пута

Телеграф 30.01.2023
Председник Србије састао се данас са одлазећим председником Чешке, Милошем Земаном. Председник Србије, Александар Вучић, изјавио је данас да је у претходне две године трговинска размена са Чешком увећана три пута, односно да је у… »

РТВ 30.01.2023
БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у претходне две године трговинска размена са Чешком увећана три пута, односно да је у 2022. години била 1,7 милијарди евра, као и да се нада да ће можда већ у… »
Земан: Намерно сам се извинио у Прагу, настојао сам да Чешка опозове признање Косова, Вучић: Сагласни у осуди инвазије

Земан: Намерно сам се извинио у Прагу, настојао сам да Чешка опозове признање Косова, Вучић: Сагласни у осуди инвазије

Еуроневс 30.01.2023
Председник Чешче Милош Земан, који борави у посети Београду, изјавио је данас да је пре две године, намерно у Прагу, рекао да се извињава што је Чешка дала сагласност за прелазак авиона НАТО током бомбардовања Србије. "Рекао… »
Вучић обећао Земану: Када умре, једна улица у Београду ће носити његово име

Вучић обећао Земану: Када умре, једна улица у Београду ће носити његово име

Радио 021 30.01.2023
Председник Чешке Милош Земан захвалио се председнику Србије Александру Вучићу који му је, како је саопштио на конференцији за медије, рекао да ће када умре, једна улица у Београду по њему добити име. "Хвала на слави којом сте ме… »
Вучић дочекао Земана испред Палате Србија

Вучић дочекао Земана испред Палате Србија

Н1 Инфо 30.01.2023
Председник Александар Вучић дочекао је испред Палате Србија председника Чешке Милоша Земана, после чега је уследио билатерални сусрет. Пленарни састанак две делегације је завршен, а у току су обраћања двојице председника… »
Земан: Нисмо повукли признање, али никада нисмо отворили амбасаду

Земан: Нисмо повукли признање, али никада нисмо отворили амбасаду

Дневник 30.01.2023
БЕОГРАД: Председник Чешке Милош Земан изјавио је данас да је настојао да његова земља повуче признање Косова, што није успело, али је подсетио да ни он, ни његов претходник нису дали сагласност да Чешка има амбасадора у… »
Земан: Београд може да буде посредник у рату у Украјини јер није увео санкције Москви

Земан: Београд може да буде посредник у рату у Украјини јер није увео санкције Москви

Инсајдер 30.01.2023
Председник Чешке Милош Земан изјавио је данас у Београду да то што Србија није увела санкције Русији "може да буде предност за улогу медијатора" у рату. "Положај неутралности Србије, да не подржава санкције Русији може да буде на… »
Свечани дочек за председника Чешке, Вучић: Сусрет са Земаном историјски и посебан за нашу земљу

Свечани дочек за председника Чешке, Вучић: Сусрет са Земаном историјски и посебан за нашу земљу

РТС 30.01.2023
Председник Александар Вучић свечано је дочекао председника Чешке Милоша Земана испред Палате "Србија", уз интонирање химни двеју земаља, црвени тепих и гарду Војске Србије. Вучић је рекао да је са Земаном разменио мишљења о… »
Састали се председници Србије и Чешке

Састали се председници Србије и Чешке

Бета 30.01.2023
Председници Србије и Чешке Александар Вучић и Милош Земан састали су се данас у Београду. Вучић је свечано дочекао председника Чешке испред Палате Србија, уз интонирање химни две земље, црвени тепих и гарду Војске Србије. Након… »
Вучиц́ свечано дочекао Земана испред Палате „Србија“ /фото/

Вучиц́ свечано дочекао Земана испред Палате „Србија“ /фото/

Спутник 30.01.2023
Председник Александар Вучиц́ свечано је данас дочекао испред Палате Србија председника Чешке Милоша Земана, уз интонирање химни две земље, црвени тепих и гарду Војске Србије. Након тога уследиц́е сусрет Вучиц́а и Земана лицем у… »
Вучић свечано дочекао председника Чешке Милоша Земана испред Палате Србија

Вучић свечано дочекао председника Чешке Милоша Земана испред Палате Србија

Еуроневс 30.01.2023
Председник Александар Вучић свечано је дочекао испред Палате Србија председника Чешке Милоша Земана, уз интонирање химни две земље, црвени тепих и гарду Војске Србије. Након тога уследице тет-а-тет сусрет Вучића и Земана, али и… »
Вучић свечано дочекао председника Чешке Земана испред Палате Србија

Вучић свечано дочекао председника Чешке Земана испред Палате Србија

Телеграф 30.01.2023
Председник Александар Вучић свечано је данас дочекао испред Палате Србија председника Чешке Милоша Земана, уз интонирање химни две земље, црвени тепих и гарду Војске Србије. Након тога уследице тет-а-тет сусрет Вучића и Земана… »
Вучић данас са председником Чешке Земаном

Вучић данас са председником Чешке Земаном

Данас 30.01.2023
Одлазећи председник Чешке Милош Земан борави у званичној посети Србији, а за данас је планиран разговор са председником Србије Александром Вучићем и отварање реновираног Чешког дома. Како је најављено из кабинета председника… »
Земан допутовао у опроштајну посету Београду

Земан допутовао у опроштајну посету Београду

Данас 29.01.2023
Председник Чешке Милош Земан допутовао је данас поподне у опроштајну посету Србији на крају свог другог председничког мандата током које ће са српским председником свечано отворити реновирани Чешки дом у Београду. Земана је на… »

Вести дана »