Povezane vesti

Zelenski: Bahmut je naša tvrđava, držaćemo ga dok budemo mogli

Politika 03.02.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da će se Kijev boriti da zadrži grad Bahmut koliko god može, i pozvao Zapad da isporuči oružje dugog dometa kako bi pomogao da se ruske snage potisnu iz Donbasa. „Niko neće dati Bahmut… »

"Ništa neće spasiti nemce od ruske srdžbe" Miletić: Ni svemirski brodovi im neće pomoći! 10 godina se Rusija pripremala…

Kurir 03.02.2023
U toku je 345. je dan rata u Ukrajini. Evropska unija planira novi paket sankcija Moskvi do godišnjice ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, izjavila je juče u Kijevu predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. Šef ruske diplomatije Sergej… »

Nemačka zvanično odobrila slanje leoparda 1 u Ukrajinu: Kijevu će biti poslato 88 tenkova, ali postoji problem sa municijom

Kurir 03.02.2023
Nemačka vlada je potvrdila da je Nemačka odobrila transfer tenkova Leopard 1 Ukrajini, prenosi RIA Novosti. „Potvrđujem“, rekao je novinarima Stefen Hebestrajt, portparol nemačke vlade, odgovarajući na pitanje. Istovremeno, on je odbio da iznese… »

Ukrajina dobila podršku EU, ali bez obećanja o ubrzanom prijemu

Glas Amerike 03.02.2023
KIJEV -Evropska unija ponudila je snažnu podršku Ukrajini na samitu u Kijevu, održanom uz zvuk sirena za upozorenje na vazdušne napade, ali nije postavila "konkretan vremenski rok" za njen prijem u evropski blok. Predsednik Volodimir Zelenski se nadao… »

EU kaže da je Ukrajina napravila 'znatne napore' prema članstvu

Slobodna Evropa 03.02.2023
Ukrajina je uložila "znatne napore" u napretku prema članstvu, ali Kijev treba da provede više reformi, stoji u izjavi objavljenoj nakon samita u Kijevu. "EU je priznaje značajne napore koje je Ukrajina pokazala posljednjih mjeseci", stoji u… »

Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine; EU najavila 10 paket sankcija Moskvi

RTS 03.02.2023
Rat u Ukrajini – 345. dan. Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine. Nastavlja se napredovanje ruske vojske ka Ugljedaru i Artjomovsku, tvrdi Moskva. Zelenski sa liderima EU u Kijevu. Zemlje EU prihvatile predlog Evropske komisije da ograniče cene… »

RAT U UKRAJINI Samit u Kijevu: Fon der Lajen posle sastanka sa Zelenskim najavile nove sankcije Rusiji

Euronews 03.02.2023
Danas je 345. dan rata u Ukrajini. Ukrajinski ministar odbran Aleksej Reznikov saopštio je juče da je Ukrajina spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije, sa izuzetkom… »

Postignut dogovor u EU: Određene granične cene ruskih naftnih derivata

Sputnik 03.02.2023
Stalni predstavnici Evropske unije dogovorili su granične cene ruskih naftnih derivata koje će pokušati da uvedu zajedno sa državama G7 od 5. februara. Kako navodi agencija Rojters, pozivajući se na diplomatske izvore, dogovorena granična cena… »

Ukrajinsko tužilaštvo pokrenulo krivični postupak protiv šefa Wagnera

Al Jazeera 03.02.2023
Putinov saveznik Prigožin predvodi hiljade plaćenika u ratu protiv Ukrajine, uključujući bivše osuđenike. Glavni državni tužitelj Ukrajine pokreće krivični postupak protiv ruskog šefa i osnivača plaćeničke grupe Wagner Jevgenija Prigožina… »

Zemlje EU dogovorile gornju granicu cena naftnih derivata iz Rusije

Euronews 03.02.2023
Zemlje EU postigle su dogovor o uvođenju gornje granice cena naftnih derivata iz Rusije na 100 dolara po barelu, prenosi Rojters. Zemlje EU će "plafon" cena pokušati da sprovedu u delo zajedno sa zemljama G7 od 5. februara. Kako je preneo Rojters… »

EU prelomila: Prihvaćen predlog da se ograniče cene ruskih naftnih derivata

Nova 03.02.2023
Zemlje EU su prihvatile predlog Evropske komisije da se ograniče cene ruskih naftnih derivata, preneo je danas Rojters. Evropske diplomate saopštile su da su gornje granice cena koje su dogovorili ambasadori 27 zemalja EU 100 dolara po barelu za premium… »

EU: ograničila cene ruskih naftnih derivata

Blic 03.02.2023
Zemlje EU postigle su dogovor o uvođenju gornje granice cena naftnih derivata iz Rusije na 100 dolara po barelu, prenosi Rojters. Zemlje EU postigle su dogovor o plafonu cena ruskih naftnih derivata, koji će pokušati da postave zajedno sa zemljama G7… »

EU donela odluku: Ograničena cena ruskih naftnih derivata

B92 03.02.2023
Zemlje EU su prihvatile predlog Evropske komisije da se ograniče cene ruskih naftnih derivata, preneo je danas Rojters. Evropske diplomate saopštile su da su gornje granice cena koje su dogovorili ambasadori 27 zemalja EU 100 dolara po barelu za premium… »

EU ograničila cene ruskih naftnih derivata

Dnevnik 03.02.2023
BRISEL: Zemlje EU su prihvatile predlog Evropske komisije da se ograniče cene ruskih naftnih derivata, preneo je danas Rojters. Evropske diplomate saopštile su da su gornje granice cena koje su dogovorili ambasadori 27 zemalja EU 100 dolara po barelu za… »

Uzbuna: Napašće?

B92 03.02.2023
Sirene za vazdušni napad začule se se drugi put danas u Kijevu, kao i širom Ukrajine, u vreme kada su visoki evropski zvaničnici bili u poseti toj zemlji. Prvo takvo upozorenje u ukrajinskoj prestonici dogodilo se danas ujutro, preneo je Rojters. Kako… »

Zelenski: Bahmut je naša tvrđava, držaćemo ga dok budemo mogli

RTV 03.02.2023
KIJEV - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da ce se Kijev boriti da zadrži grad Bahmut koliko god može, i pozvao Zapad da isporuči oružje dugog dometa kako bi pomogao da se ruske snage potisnu iz Donbasa. "Niko neće dati… »

Zelenski: Bahmut je naša tvrđava, držaćemo ga dok budemo mogli

Dnevnik 03.02.2023
KIJEV: Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da će se Kijev boriti da zadrži grad Bahmut koliko god može, i pozvao Zapad da isporuči oružje dugog dometa kako bi pomogao da se ruske snage potisnu iz Donbasa. "Niko neće dati… »

Sirene odjekuju kijevom: Drugi put se oglasila uzbuna u vreme dok su zvaničnici EU u poseti

Blic 03.02.2023
Sirene za vazdušni napad začule se se drugi put danas u Kijevu, kao i širom Ukrajine, u vreme kada su visoki evropski zvaničnici bili u poseti toj zemlji. Prvo takvo upozorenje u ukrajinskoj prestonici dogodilo se danas ujutro, preneo je Rojters. Kako… »

Samit: EU-Ukrajina Fon der Lajen danas sa Zelenskim: "Vidimo da je tempo sankcija malo usporen, to bi trebalo rešiti"

Blic 03.02.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj sastaće se danas u Kijevu, na samitu Ukrajina-EU, sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kako bi razgovarali o novom… »

Peskov: Teritorijalni ustupci Ukrajine u zamenu za mir su lažni

Politika 03.02.2023
KIJEV – Izveštaji da su SAD navodno ponudile plan koji uključuje teritorijalne ustupke Ukrajine u zamenu za mir nisu ništa drugo do lažni, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „To je laž”, rekao je portparol Kremlja odgovarajući na… »

Mišel u Kijevu: Podržaćemo Ukrajinu na putu ka EU

Danas 03.02.2023
Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel poručio je da će „podržati“ Ukrajinu u nastojanjima da se pridruži Evropskoj uniji (EU). „Podržaćemo vas (…) na svakom koraku vašeg puta ka EU“, naveo je Mišel na Tviteru iz Kijeva, uoči samita… »

Sirene za vazdušnu opasnost u Kijevu pred početak samita EU – Ukrajina

Politika 03.02.2023
KIJEV – U Kijevu i ostatku Ukrajine danas su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost dok se u ukrajinskom glavnom gradu očekuje početak samita lidera Evropske unije i Ukrajine. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je domaćin zvaničnicima Evropske… »

Kremlj: Lažni izveštaji o teritorijalnim ustupcima Ukrajini u zamenu za mir

RTV 03.02.2023
MOSKVA, KIJEV - Izveštaji da su SAD navodno ponudile plan koji uključuje teritorijalne ustupke Ukrajine u zamenu za mir nisu ništa drugo do lažni, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "To je laž", rekao je portparol Kremlja odgovarajući na… »

Sirene za uzbunu u Kijevu tokom posete Mišela i Fon der Lajen

N1 Info 03.02.2023
Vazdušna uzbuna oglasila se širom Ukrajine u petak tokom posete predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela Kijevu, gde su razgovarali s ukrajinskim čelnikom Volodimirom Zelenskim o daljim sankcijama… »

U Kijevu odzvanjaju sirene dok počinje samit EU! Dolaze najvažniji zvaničnici: Otkriveno koje teme će biti "na stolu"

Mondo 03.02.2023
Dok u Kijevu počinje samit Ukrajine i EU, čule su se sirene za vazdušnu opasnost. Dok u Kijevu počinje samit Ukrajine i EU, čule su se sirene za vazdušnu opasnost. U Kijevu i ostatku Ukrajine danas su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost dok se… »

Sirene za vazdušnu opasnost u Kijevu pred početak samita Evropska unija-Ukrajina

RTV 03.02.2023
KIJEV - U Kijevu i ostatku Ukrajine danas su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost dok se u ukrajinskom glavnom gradu očekuje početak samita lidera Evropske unije i Ukrajine. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je domaćin zvaničnicima Evropske… »

Fon der Lajen i Borelj danas sa Zelenskim

Politika 03.02.2023
KIJEV– Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj sastaće se danas u Kijevu, na samitu Ukrajina-EU, sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kako bi razgovarali o… »

Rusija i Ukrajina: Sirene za vazdušnu opasnost u Ukrajini uoči samita sa čelnicima EU

Danas 03.02.2023
Dok se u Kijevu održava samit Ukrajina – EU, na kojem će biti analiziran dosadašnji učinak zemlje na putu ka Uniji, oglasile su sirene za vazdušni napad. Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije, ponovila je da EU daje punu podršku… »

Zelenski se zalaže za 10. paket sankcija na sastanku lidera EU u Kijevu

Danas 03.02.2023
Lideri Evropske unije sastaće se danas u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, donoseći obećanja o novom paketu sankcija Rusiji, ali verovatno uništavajući nadu Ukrajine u brzo članstvo u EU, prenosi Gardijan. Šefica izvršne… »

Ukrajina podnosi krivičnu prijavu protiv osnivača Vagner grupe Jevgenija Prigožina

Danas 03.02.2023
Generalno tužilaštvo Ukrajine podnelo je krivičnu prijavu protiv Jevgenija Prigožina, šefa Vagnerove grupe plaćenika koji se bore na ruskoj strani u Ukrajini, prenosi Gardijan. Sajt Ukrinform prenosi da je saopštenje objavljeno u vladinom listu… »

Ukrajina podnosi krivičnu prijavu protiv "putinovog kuvara"

Blic 03.02.2023
Generalno tužilaštvo Ukrajine podnelo je krivičnu prijavu protiv Jevgenija Prigožina, šefa Vagnerove grupe plaćenika koji se bore na ruskoj strani u Ukrajini. Sajt Ukrinform prenosi da je saopštenje objavljeno u vladinom listu Uriadovii Kurier… »

Fon der Lajenova: Rusija će platiti cenu za rat

Politika 03.02.2023
Predsednica EK je u Kijevu, uoči samita EU-Ukrajina, najavila da će do godišnjice ruske invazije biti usvojen deseti paket sankcija Moskvi. Prvi put u istoriji evrobloka visoki briselski zvaničnici danas će voditi razgovore s kandidatom za članstvo… »

Fon der Lajen i Borelj se sastaju sa Zelenskim

RTV 03.02.2023
KIJEV - Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj sastaće se danas u Kijevu, na samitu Ukrajina-EU, sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kako bi razgovarali o… »

Kijev se obavezuje da neće koristiti oružje većeg dometa protiv Rusije

Nova 03.02.2023
Ukrajina je spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije, sa izuzetkom novih ruskih regiona koje Kijev i dalje smatra svojom teritorijom, izjavio je ukrajinski ministar odbrane… »

Rusija neće ostati nekažnjena za svoje zločine: Fon der Lajen obećala 10. paket sankcija i istragu u Hagu

EurActiv 03.02.2023
Predsednica Evropske komisije u poseti Ukrajini najavila 10. paket sankcija Rusiji i istragu u Hagu. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen najavila je, uoči godišnjice invazije Rusije na Ukrajinu, da će Moskvi biti uveden 10. paket… »

Ukrajinska kriza iz dana u dan: EU iz Kijeva najavljuje novi paket sankcija Rusiji, Putin uveren u pobedu

RTV 03.02.2023
MOSKVA/ KIJEV - Rat u Ukrajini – 345. dan. Najviši zvaničnici EU iz Kijeva najavljuju novi paket sankcija Rusiji, a Savet EU saglasio se sa novim paketom vojne pomoći Kijevu, vrednim 500 miliona evra. Vladimir Putin poručuje da je uveren u pobedu… »

Zelenski: Ukrajina zaslužuje ove godine da počne razgovore o pristupanju EU

Danas 02.02.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio je danas da je njegova zemlja koju je Rusija napala krajem februara 2022. zaslužuje da „ove godine“ počne pregovore za pridruživanje Evropskoj uniji. „Mislim da Ukrajina zaslužuje ove godine da… »

Rusija i Ukrajina: EU priprema nove sankcije Rusiji, dva ruska raketna napada na Kramatorsk

Danas 02.02.2023
Dok Evropska unija najavljuje novi paket sankcija Rusiji na godišnjicu početka invazije 24. februara, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je na obeležavanju 80 godina najkrvavije bitke u Drugom svetskom ratu da će Moskva odgovoriti na svaku pretnju… »

Zelenski: Ubrzajte sa primenama sankcija Rusiji

Blic 02.02.2023
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas izjavio da insistira na novoj i bržoj primeni sankcija EU protiv Rusije, na zajedničkom brifingu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Kijevu. - Razgovarali smo o novim sankcijama… »

Vesti dana »