Povezane vesti

Završena sednica o KiM: Skupština usvojila Izveštaj o pregovaračkom procesu, Vučić skoro 12 sati odgovarao na pitanja…

Kurir 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras Izveštaj o pregovorima sa Prištinom od septembra prošle godine do sredine januara. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsetimo, predstavljajući Izveštaj, rekao je da je cilj otvoreni razgovor o… »

Povlačenjem barikada sačuvani životi, pretio nam je sukob sa NATO

Politika 03.02.2023
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbiji da su Srbi sa KiM morali da povuku barikade prilikom poslednjeg protesta i da su time sačuvani životi, jer bi NATO snage krenule na njih. Odgovorajući na pitanje poslanika Slaviše… »

Vučić: Nećemo dozvoliti ulaz Kosova u UN, verujem da možemo to da sprečimo

Politika 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u parlamentu da Srbija treba da održi balans, sačuva vitalne interese našeg naroda na KiM i ne dozvoli ulaz Kosova u UN, kao i da to smatra pobedom naše zemlje. "Da ne dozvolimo ulaz Kosova u UN… »

Vučić: Lično sam s Japancima i Mađarima sprečio da Kosovo uđe u Unesko

Politika 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na zasedanju u Skupštini Srbije, na pitanje Milice Đurđević Stamenkovski iz Srpske stranke Zavetnici da li parlament namerava usvoji jasnu strategiju u pregovorima, rekao da ne sme da se ponaša… »

Skupština usvojila Izveštaj o Kosovu, Vučić kaže da Srbija plaća cenu neuvođenja sankcija Rusiji

Glas Amerike 03.02.2023
Beograd — Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom u periodu od 1. septembra 2022. do 15 januara. 2023. Kamberi: Uhapsili ste mladića, dobili ste premijera sa kojim morate da razgovarate Šaip Kamberi… »

Drugi dan sednice o Kosovu: Vučić izjavio da je Srbija na evropskom putu ali ne želi u NATO

EurActiv 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su drugog dana posebnu sednicu o Kosovu i Metohiji na čijem dnevnom redu je Izveštaj o pregovorima sa Prištinom. Poslanici su polemisali o Kosovu i Metohiji, pregovorima, planu tj. predlogu za rešenje, odnosima sa… »

Vučić: Rusiju poštujem, služim samo Srbiji

Dnevnik 03.02.2023
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na posebnoj skupštinskoj sednici o izveštaju o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara, da on za razliku od pojedinih predstavnika opozicije poštuje Rusiju i ne služi… »

Skupština prihvatila Izveštaj o pregovorima; Vučić poručio da će borba za ZSO biti teška

RTS 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije prihvatili su sa 154 glasa Vladin Izveštaj o pregovorima sa Prištinom. U završnom obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ćemo imati teške razgovore i tešku borbu za Zajednicu srpskih opština, sa… »

Skupština usvojila izveštaj o Kosovu i Metohiji

Telegraf 03.02.2023
I danas će predstavljati poslanicima Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini. Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras "Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u… »

Skupština Srbije protiv priznanja Kosova i članstva u UN-u

Al Jazeera 03.02.2023
Srbija ne treba priznati nezavisnost Kosova niti se složiti s njegovim prijemom u UN, dominantna je poruka i vladajuće koalicije i opozicionih zastupnika poslije dvodnevne rasprave o Kosovu koja je u petak kasno navečer završila u Skupštini Srbije… »

SKUPŠTINA DAN DRUGI Vučićevi hvalospevi o samom sebi pred polupraznim opozicionim klupama zavšeni nakon dva dana

Danas 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji uz odboravanje vladajuće većine i uz pomoć predsednika parlamenta, usmerava raspravu u Narodnoj skupštini, pokazao je fotografiju na kojoj je Aljbin Kurti, i govorio o svom prisluškivanom razgovoru kada je… »

Usvojen izveštaj o pregovorima sa Prištinom: Završena rasprava, Vučić: Sledi teška borba za ZSO (foto, video)

Blic 03.02.2023
Posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić završena je večeras usvajanjem izveštaja Vlade Srbije o pregovorima sa Prištinom. Narodna skupština prihvatila je Izveštaj o… »

Gabrijel Eskobar: Krajnji cilj treba da bude obostrano priznanje, ali sporazum o ZSO mora da se primeni!

Kurir 03.02.2023
- U potpunosti podržavamo dijalog koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa. Za nas bi međusobno priznanje trebalo da bude krajnji cilj, važan. Mislimo da sve zemlje regiona treba da se međusobno priznaju, da smanje barijere u trgovini, da pomognu u… »

Parlament usvojio Izveštaj o pregovorima s Prištinom, za glasalo 154, protiv 23

N1 Info 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su većinom glasova izveštaj Vlade Srbije o pregovorima o Kosovu od septembra 2022. do polovine januara 2023. Od 186 prisutnih poslanika, za Vladin izveštaj je glasalo 153, protiv 23, a nije glasalo devet poslanika… »

Vučić: Teška borba za ZSO, sve odluke ćemo donositi u saradnji sa građanima

RTV 03.02.2023
BEOGRAD - Predsednik Vučić je u završnom obraćanju poslanicima rekao da ćemo imati teške razgovore i tešku borbu za Zajednicu srpskih opština, sa ovlašćenjima koja će biti značajna i koja će ulivati poverenje građanima. "U saradnji sa njima… »

Skupština usvojila Izveštaj o pregovorima sa Prištinom, sednica završena, obeležili je Vučićevi izlivi besa

Nova 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Izveštaj o pregovorima sa Prištinom, a današnja sednica je završena. I ovo zasedanje Skupštine je bilo burno i obeležile su ga rasprave predsednika Vučića i opozicionih poslanika, a o ovome i svemu ostalom… »

Skupština Srbije usvojila Izveštaj Vlade o pregovaračkom procesu o KiM /video, foto/

Sputnik 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije prihvatili su večeras Vladin „Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u Prištini, od 1. 9. 2022. do 15. 1. 2023.“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sednici da Srbija… »

Završena rasprava o KiM; Usvojen izveštaj; Vučić: "Predstoji nam velika borba za ZSO"

B92 03.02.2023
Beograd -- Poslanici skupštine Srbije nastavili su u petak raspravu o kosovskom pitanju. Na dnevnom redu posebne sednice Skupštine Srbije je Vladin "Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama privremene samouprave u Prištini, od 1. septembra… »

Skupština Srbije usvojila Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom

Euronews 03.02.2023
Skupština Srbije nastavila je danas raspravu na posebnoj sednici na kojoj je predstavljen Izveštaj o Kosovu i Metohiji, a kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Rasprava dolazi u trenutku kada se situacija u vezi sa raspletom… »

U Skupštini danas od zlata i Napoleona, preko narodnih poslovica do Kosova (VIDEO)

Insajder 03.02.2023
Najmanje se u Skupštini danas govorilo o Izveštaju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a još manje o nemačko-francuskom predlogu. Umesto toga, poslanici su govorili o tome ko je izdajnik, čije je zlato, a čiji Rio Tinto. Čule su se i narodne… »

Kome ide u korist neslaganje u Narodnoj skupštini? Gosti "Usijanja" nemaju dilemu: Vlast je napadnuta sa ove dve strane!

Kurir 03.02.2023
Drugi dan posebne sednice o KiM u Narodnoj skupštini nisu obeležili incidenti i fizički konflikti kakve smo imali prilike da gledamo u prvom danu. Doduše, plenum je bio prazniji. Nije bilo konkretnih predloga poslanika, neki su bojkotovali sednicu… »

Vučić: Trka za Kosovo i Metohiju počela mnogo pre devedesetih, loše pozicije na startu

Politika 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je možda bilo grešaka u pregovorima o Kosovu i Metohiji u proteklom periodu, ali da „trka” za pokrajinu nije počela ni 2012. ni 2000. ni 90-ih, već mnogo ranije. On je na kritike Aleksandra… »

SAD i EU pozivaju na konkretne korake, može li Srbija do konsenzusa u pregovorima o KiM

RTS 03.02.2023
Sjedinjene Američke Države i Evropska unija poručuju Beogradu i Prištini da se vrate za pregovarački sto i da je za nastavak dijaloga francusko-nemački predlog dobra osnova. Podsećaju i Prištinu na ranije preuzete obaveze, a najvažnija je… »

Dosije "ekstremisti u Srbiji, made by Putin": Ko su Srbi koji žele nasilje zbog Kosova, ko su Rusi koji ih huškaju i otkud im…

Blic 03.02.2023
Ekstremne desničarske i neonacističke organizacije grupišu se ne bili zloupotrebile trenutnu situaciju oko francusko-nemačkog predloga za Kosovo za izazivanje nereda u Beogradu, ali i na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, saznaje "Blic"… »

Kosovski čvor: Presudno pitanje za budućnost srpskog naroda! Da li se vide pomaci?

Kurir 03.02.2023
Drugi dan posebne sednice o KiM u Narodnoj skupštini nisu obeležili incidenti i fizički konflikti kakve smo juče gledali, ali je plenum bio i prazniji. Nije bilo konkretnih predloga poslanika, neki su bojkotovali sednicu, neki ulazili i izlazili, neki… »

Kosovski čvor: Presudno pitanje za budućnost srpskog naroda! Da li se vide pomaci?

Mondo 03.02.2023
Drugi dan posebne sednice o KiM u Narodnoj skupštini nisu obeležili incidenti i fizički konflikti kakve smo juče gledali, ali je plenum bio i prazniji. Nije bilo konkretnih predloga poslanika, neki su bojkotovali sednicu, neki ulazili i izlazili, neki… »

Vučić: Zbog neuvođenja sankcija Rusiji plaćamo visoku cenu, to nije moja već državna odluka

Novi magazin 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zbog neuvođenja sankcija Rusiji država plaća visoku cenu u međunarodnim odnosima, ali da on nema nameru da tu odluku za sada menja. Vučić je u parlamentu, odgovarajući na izlaganje poslanika… »

Nastavljena sednica Skupštine Srbije o KiM

Politika 03.02.2023
BEOGRAD – Posebna sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara nastavljena je danas u 11 sati, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Sednicom, koja je jče… »

Vučić u Skupštini lažno i podlo napao Putina: Rekli mi Šolc i Makron...

Pravda 03.02.2023
Sluga zapadnih interesa i zdušni pregovarač sa teroristima u Prištini Aleksandar Vučić govorio je danas u Skupštini o detaljima razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i ostalih lidera Evropa, a koji se tiču pitanja Kosova. „Što se nas… »

Visoki američki zvaničnik: Naša vizija je jasna, tzv. Kosovo će biti...

B92 03.02.2023
U potpunosti podržavamo dijalog koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa. Za nas bi međusobno priznanje trebalo da bude krajnji cilj, kaže američki zvaničnik. "Mislimo da sve zemlje regiona treba da se međusobno priznaju, da smanje barijere u… »

"Čestitam, spasli ste KiM": Vučić u klinču sa opozicijom: Svi su slavni kada spomenu moje ime

Blic 03.02.2023
Predsednik Aleksandar Vučić danas je, povodom obraćanja poslanika poslaničke grupe "Ujedinjeni" Borka Stefanovića, koji je govorio o potrebi uvođenja sankcija protiv Rusije, izjavio da će se rukovoditi interesima države i u skladu sa tim donositi… »

Šta je ujedinilo Rusiju po Vučićevom mišljenju

Danas 03.02.2023
Borko Stefanović, poslanik SSP, tokom rasprave o KiM u Skupštini Srbije rekao je da ne postoji ni jedna tema sa kojom se slaže sa SNS. „Borimo se argumentima da vi sutra ne budete na vlasti, ali nećeno dozvoliti da Srbija krvari“, rekao je… »

Nastavljena posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, Vučić: Zbog neuvođenja sankcija Rusiji država plaća…

Insajder 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas posebnu sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji, na čijem dnevnom redu je Vladin izveštaj o pregovirima sa Prištinom od septembra prošle godine do sredine januara. Sednici i danas prisustvuje predsednik… »

Stefanović: Srbija plaća visoku cenu neuvođenja sankcija Rusiji

RTV 03.02.2023
BEOGRAD - Borko Stefanović iz poslaničke grupe Ujedinjeni - SSP, PSG, Preokret, Sloga istakao je da teške uvrede iznesne u skupštinsoj raspravi neće pomoći hiljadama Srba koji se iseljavaju sa KiM. "Nećemo dovoliti da Srbija krvari i propada zarad… »

Posle ovog govora je predsednik ustao, a Radoičić aplaudirao

Danas 03.02.2023
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, ustao je i aplaudirao na govor jednog poslanika sa svoje liste Zajedno možemo sve, a tome su se pridružili i oni koji sa galerije prate sednicu Narodne skupštine, sazvane povodom francusko-nemačkog plana za… »

N1 Studio Live (3.2.2023)

N1 Info 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu Skupštine Srbije posvećenu Kosovu i Metohiji. Time rasprava u kojoj učestvuje i predsednik ulazi u drugi dan. Prvi dan je protekao u napetoj atmosferi, uz koškanje, na ivici fizičkog obračuna. Deo… »

Dijametralno suprotni stavovi o francusko-njemačkom prijedlogu

Al Jazeera 03.02.2023
U Skupštini Srbije nastavljena je posebna sjednica o Kosovu, kojoj prisustvuje i predsjednik Aleksandar Vučić. Poslanici raspravljaju o Vladinom izvještaju o pregovorima s Prištinom od septembra prošle godine do sredine januara. Rasprava se u… »

Poslanici opozicije o pretnjama sankcijama

RTV 03.02.2023
BEOGRAD - Robert Кozma iz Zeleno - levog kluba je rekao da predsednik čas govori o predlogu za КiM, zatim o sporazumu, inicijativi, pa platformi, pa okviru za buduće delovanje za КiM, kao i zapadne zemlje nisu pretile sankcijama Srbiji već… »

„Vučiću, vama dok trčite za vozom iz kofera ispada telo Olivera Ivanovića“: Govor posle kog su naprednjaci počeli da…

Nova 03.02.2023
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević održao je govor na današnjoj sednici Skupštine Srbije u kojem je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, između ostalog, upitao kako mu je umesto Кosova, najskuplja srpska reč postala čopor, a vođa… »

Vučić u Skupštini ponovio šta je rekao Šešelju kada je ubijen Đinđić

Danas 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnje sednice Skupštine Srbije ponovio šta je rekao Vojislavu Šešelju 2003. godine kada je ubijen Zoran Đinđić. Odgovarajući poslaniku Demokratske stranke Srđanu Milivojeviću, Aleksandar Vučić… »

Mirnija atmosfera u nastavku posebne sjednice o Kosovu

Al Jazeera 03.02.2023
U Skupštini Srbije nastavljena je posebna sjednica o Kosovu, kojoj prisustvuje i predsjednik Aleksandar Vučić. Zastupnici raspravljaju o Vladinom izvještaju o pregovorima s Prištinom od septembra prošle godine do sredine januara. Rasprava se u… »

Plan Srbije u deset tačaka

Politika 03.02.2023
Naša politika biće da gotovo na svaki način i po svaku cenu sačuvamo mir i stabilnost, da ne odgovaramo na provokacije, osim ako životi i imovina ne budu ugroženi kao 2004. godine, rekao je juče predsednik Aleksandar Vučić na sednici Skupštine… »

Eskobar o planu za Kosovo i raspravi u Skupštini Srbije

Politika 03.02.2023
Specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da bi prihvatanje evropskog plana bio važan korak za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i još jednom ponovio da je primena Briselskog sporazuma i formiranje Zajednica srpskih… »

Sunovrat glumca Lepomira Ivkovića: Ovako se odavno niko nije šlihtao Vučiću VIDEO

Nova 03.02.2023
Glumac i narodni poslanik Lepomir Ivković obratio se prvi put u Skupštini, a njegov govor, po svemu sudeći, dugo će se pamtiti zbog načina kako se dodvoravao svom šefu Aleksandru Vučiću. Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo… »

„Imam ja to i u delu porodice – e nek je mečka zaigrala malo pred njihovim vratima“: Polemika Vučića i poslanika Dveri

Danas 03.02.2023
Na sednici o izveštaju o toku pregovora sa Prištinom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da geopolitička situacija za Srbiju nikad nije bila nepovoljnija i da ne treba „bagatelisati potencijalne pretnje koje dolaze sa Zapada“.“Nije… »

INTERVJU Srđan Milivojević: U Vučiću i dalje kuca radikalsko srce, sve bi dao da je mogao u Skupštini da viče: „Izdaja…

Nova 03.02.2023
Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević rekao je u intervjuu za Nova.rs da je tokom jučerašnjeg zasedanja u Skupštini Srbije viđena atmosfera kojoj bi pozavidela i Severna Koreja. Dodatno, poručio je da u lideru naprednjaka i dalje kuca… »

"Haos u skupštini nije nastao spontano" Anđelković: Cilj je bio da se prekine sednica, jer su hteli da izbegnu raspravu o…

Kurir 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas posebnu sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji, na čijem dnevnom redu je Vladin Izveštaj o pregovorima sa Prištinom. O posebnoj sednici u parlamentu govorio je Zoranom Anđelkovićem, bivši predsednik… »

SKUPŠTINA DAN DRUGI Vučić usmerava raspravu, tvrdi da nije ucenjen i da nije zvao obezbeđenje da ga zaštiti

Danas 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja raspravu sa poslanicima o Kosovu u Narodnoj skupštini, a dočekan aplauzima i odobravanjem vladajuće većine, usmerava tok sednice i kome će i koliko odgovarati. U više navrata osvrtao se na jučerašnje… »

Vučić: Ponosan što sam 1999. godine bio pod zapadnim sankcijama

Danas 03.02.2023
Na početku današnjeg zasedanja, u prvom obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je niz uvreda na račun poslanika Zeleno levog kluba Roberta Kozme, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić nije dozvolio Kozmi da replicira. Na početku… »

Vučić ispričao o čemu Putin razgovara sa Šolcom i Makronom: Ako se nastavi rat – mi smo nagrabusili

Nova 03.02.2023
Predsednik Aleksandar Vučić govorio je kratko u Skupštini o detaljima razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i ostalih lidera Evropa, a koji se tiču pitanja Kosova. Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na blogu Nova.rs… »

"Nabijamo kao noj glavu u pesak": Vučić u raspravi sa poslanicima u Skupštini: Morali bismo da priznamo da Kosovo da nije…

Blic 03.02.2023
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije, u nastavku posebne sednice posvećene Kosovu, da nikada nije pregovarao ni sa kim o opstanku na vlasti, niti da će o tome pregovarati sa bilo kim, jer ga interesuje samo opstanak i… »

Ništa ne ukazuje na dijalog u nastavku sednice o Kosovu, Vučić kaže da je demantovao 24 laži

Radio 021 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu na čijem je dnevnom redu Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini. Za sada ništa ne ukazuje na dijalog. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u… »

Predsednik: Poštujem Rusiju, služim samo Srbiji

RTV 03.02.2023
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na posebnoj skupštinskoj sednici o izveštaju o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara, da on za razliku od pojedinih predstavnika opozicije poštuje Rusiju i ne služi… »

SKUPŠTINA DAN DRUGI Vučić usmerava raspravu, tvrdi da nije ucenjen

Danas 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja raspravu sa poslanicima o Kosovu u Narodnoj skupštini, a dočekan aplauzima i odobravanjem vladajuće većine, usmerava tok sednice i kome će i koliko odgovarati. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u… »

Vučić: Nisam ucenjen, ponosan sam na sankcije protiv mene

N1 Info 03.02.2023
Na početku današnjeg zasedanja, u prvom obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je niz uvreda na račun poslanika Zeleno levog kluba Roberta Kozme, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić nije dozvolio Kozmi da replicira. Robert Kozma iz… »

Kad Vučiću „padne klapna“ i pocrveni od besa u Skupštini: 10 minuta potpunog pomračenja predsednika VIDEO

Nova 03.02.2023
Huligani, kriminalci, divljaci, lopovi, kukavice... dovikivao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić delu opozicije, na jučerašnjoj sednici parlamenta. Kočnice su popustile nakon što su se poslanici desničarskih stranaka okupili ispred stola za… »

Eskobar: Prihvatanje evropskog plana bio bi važan korak ka normalizaciji odnosa

RTV 03.02.2023
VAŠINGTON - Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da bi prihvatanje evropskog plana bio važan korak za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i još jednom ponovio da je primena Briselskog sporazuma i formiranje… »

Vučić u prvom obraćanju rekao poslaniku da laže i priča gluposti, Orlić nije dozvolio repliku

Beta 03.02.2023
Na početku današnjeg zasedanja, u prvom obraćanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je niz uvreda na račun poslanika Zeleno levog kluba Roberta Kozme, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić nije dozvolio Kozmi da replicira. Na početku… »

Eskobar: Prihvatanje evropskog plana bio bi važan korak ka normalizaciji, ZSO zakonska obaveza Prištine

Euronews 03.02.2023
Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da bi prihvatanje evropskog plana bio važan korak za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i još jednom ponovio da je primena Briselskog sporazuma i formiranje Zajednica srpskih… »

Predsednik Srbije odgovorio Dverjaninu: Nikada nisam zvao Navaljnog

Danas 03.02.2023
Ja nikada nisam pozvao (Alekseja) Navaljnog, poručio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, pomenuvši ruskog opozicionara, koji služi zatvorsku kaznu u Rusiji, u Narodnoj skuštini. Ivan Kostić, poslanik Dveri upitao je pre toga predsednika Srbije… »

Pivljanin o nastupu Vučića u Skupštini: Sve je bilo velika nužda, a pala je i jedna mala VIDEO

Nova 03.02.2023
"Koliko je to sati trajalo sa jednim odlaskom u wc, hteo sam da zabeležimo taj presedan, sve je bilo velika nužda, a pala je i jedna mala", komentarisao je glavni urednik lista Nova Ranko Pivljanin jučerašnji dan Aleksandra Vučića u Skupštini… »

Vučić: Nikad nisam pregovarao o ostanku na vlasti

Vesti online 03.02.2023
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije, u nastavku posebne sednice posvećene KiM, da nikada ni sa kim nije pregovarao o opstanku na vlasti, niti da će pregovarati sa bilo kim, jer ga interesuje samo opstanak i napredak… »

Nastavlja se posebna sednica o Kosovu! Vučić se obratio poslanicima nakon haosa: "Nadam se da ćemo da izvučemo pouku"

Mondo 03.02.2023
Posebna sednica posvećena Kosovu i Metohiji se nastavlja i danas. Posebna sednica posvećena Kosovu i Metohiji se nastavlja i danas. Poslanici Skupštine Srbije u 11 časova nastavili su danas posebnu sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji, na čijem… »

SKUPŠTINA DAN DRUGI Vladajuća većina dočekala Vučića dugim aplauzom

Danas 03.02.2023
Poslanici vladajuće većine Narodne skupštine velikim aplauzom dočekali su Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, dok je u ime Vlade prisutan i dalje samo Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM. Žika Gojković, samostalni poslanik založio se… »

SKUPŠTINA DAN DRUGI Vučić poručio da nije ucenjen i da je morao da demantuje 24 laži

Danas 03.02.2023
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u raspravi o Kosovu, održao je kratki govor poslanicima Narodne skupštine, rekašvi da neće odgovarati svakom od njih pojedinačno, nego zbirno, na po nekoliko njihovih izlaganja. Napomenuo je da nije ničim… »

Ovo je poslednja verzija sporazuma o Kosovu koju je Vučić odbio da donese u Skupštinu

Nova 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće i danas u Skupštini Srbije o pregovorima sa Pritšinom na posebnoj sednici posvećenoj Kosovu i Metohiji. Iako su svi opozicioni poslanici zahtevali od predsednika Srbije da im dostavi nemačko-francuski… »

"Za nas je međusobno priznanje krajnji cilj": Eskobar o Kosovu, dešavanjima u Skupštini i francusko-nemačkom planu: To je…

Blic 03.02.2023
U potpunosti podržavamo dijalog koji vodi EU u cilju normalizacije odnosa. Za nas bi međusobno priznanje trebalo da bude krajnji cilj, važan. Mislimo da sve zemlje regiona treba da se međusobno priznaju, da smanje barijere u trgovini, da pomognu u… »

Poslanici nastavili sednicu o Kosovu

Beta 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu na čijem je dnevnom redu Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini koji je poslanicima predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je u toku… »

SKUPŠTINA DAN DRUGI Opozicija optužuje Orlića za haos, on tvrdi da „huligansko ponašanje“ koristi Priština

Danas 03.02.2023
Poslanici vladajuće većine Narodne skupštine velikim aplauzom dočekali su Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, dok je u ime vlade prisutan i dalje samo Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM. Narodna skupština danas nastavlja raspravu o… »

Srbija i Kosovo: Nastavljena sednica Skupštine Srbije o Kosovu, Vučić pred poslanicima, opozicija traži da vidi…

Danas 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su posebnu sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji, na čijem dnevnom redu je Vladin Izveštaj o pregovorima sa Prištinom. Sednici prisustvuje predsednik države Aleksandar Vučić i 165 poslanika. Prvi dan zasedanja… »

Nastavljena sednica Skupštine Srbije o KiM, prisustvuje Vučić

Dnevnik 03.02.2023
BEOGRAD: Posebna sednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara nastavljena je danas u 11 sati, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Sednicom, koja je jcce poccela… »

Pivljanin o Vučiću u Skupštini: Sve je bilo velika nužda, a pala je i jedna mala

N1 Info 03.02.2023
"Koliko je to sati trajalo sa jednim odlaskom u wc, hteo sam da zabeležimo taj presedan, sve je bilo velika nužda, a pala je i jedna mala", komentarisao je glavni urednik lista Nova Ranko Pivljanin jučerašnji dan Aleksandra Vučića u Skupštini… »

Ovo je plan Srbije u 10 tačaka: Predsednik Vučić otkrio konkretne korake naše zemlje o Kosovu i Metohiji!

Kurir 03.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandra Vučić izneo je na jučerašnjoj posebnoj sednici Skupštine, koja se nastavlja danas u 11 sati, 10 tačaka o politici zemlje u narednom periodu: 1. Da gotovo na svaki način i po svaku cenu sačuvamo mir i stabilnost, da se… »

Čitaku: Kurti treba da predstavi Srbiji i izaslanicima u dijalogu uslove o ZSO

Blic 03.02.2023
Potpredsednica Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku kaže da premijer Aljbin Kurti uslove o formiranju ZSO treba da predstavi Srbiji i izaslanicima u dijalogu, a ne opozicionim političkim partijama. - Premijer nema nas kao stranu u pregovorima već… »

Tuča, uvrede i psovke i pobesneli Vučić: Ovo su događaji koji su obeležili prvi dan Skupštine VIDEO

Nova 03.02.2023
Da nije guranja i koškanja poslanika vlasti i opozicije u Skupštini Srbije, koje umalo nije preraslo u tuču, verovatno bi glavna vest sa jučerašnje sednice bila obećanje predsednika Aleksandra Vučića da neće dozvoliti ulazak Kosova u UN. S… »

Zašto je evropski plan za Kosovo tajan? Otkriveno 90 odsto platforme za dalji dijalog Beograda i Prištine, ovo je razlog zbog…

Blic 03.02.2023
Zašto je evropski plan za rešenje kosovskog pitanja tajan? - pitanje je koje podjednako intrigira javnost kao i sadržina tog dokumenta. Ipak, diplomate podsećaju da su svi delikatni pregovori odvijani u tajnosti, poput onih koji su doveli do… »

Nastavak sednice Skupštine Srbije danas od 11 sati, tema - samo Kosovo

Radio 021 03.02.2023
Poslanici Skupštine Srbije danas će u 11 sati nastaviti raspravu o kosovskom pitanju. Na jučerašnjoj sednici, kojoj je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavljen je Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama… »

Narodni poslanici nastavljaju raspravu o Kosovu i Metohiji

Telegraf 03.02.2023
Predstavljajući Izveštaj, predsednik Aleksandar Vučić juče je rekao da je cilj otvoreni razgovor o najtežim stvarima s kojima se suočavamo, a ne prebacivanje odgovornosti. Poslanici Skupštine Srbije u 11 časova nastavljaju posebnu sednicu… »

Plan u 10 tačaka: Vučić u Skupštini predstavio politiku za naredni period: Istrajavaćemo na formiranju ZSO, prosečna…

Blic 02.02.2023
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Skupštini Srbije govori o Kosovu i Metohiji. On je, poslanicima izneo i plan o tome šta će biti politika Srbije u narednom periodu. Taj plan, kako je rekao, ima 10 tačaka. On je rekao da je cilj da se na… »

Vesti dana »