Povezane vesti
Imam iz Kozarca se izvinio za uvrede na račun Svetog Save i SPC
Politika 03.02.2023
BANjALUKA– Amir Mahić, imam iz Kozarca kod Prijedora, izvinio se danas na glavnoj molitvi petkom, islamskim vernicima za govor tokom kojeg je srpskog svetitelja Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu - sektom, prenela je RTRS… »
Imam iz Kozarca se izvinio za uvrede na račun Svetog Save i SPC
Dnevnik 03.02.2023
BANjALUKA: Amir Mahić, imam iz Kozarca kod Prijedora, izvinio se danas na glavnoj molitvi petkom, islamskim vernicima za govor tokom kojeg je srpskog svetitelja Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu - sektom, prenela je RTRS… »
Oglasilo se i tužilaštvo: Govor imama Mahića je krivično delo podsticanja nasilja i mržnje
Blic 03.02.2023
Govor glavnog imama Amira Mahića iz Medžlisa Islamske zajednice Kozarac okvalifikovan je kao krivično delo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, rečeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor. Riječ je o krivičnom delu javno… »
Prijedorsko tužilaštvo tereti imama iz Kozarca za izazivanje mržnje
Telegraf 03.02.2023
Rijaset Islamske zajednice (IZ) u BiH poručio je da se verska osećanja ne smeju vređati. Okružno javno tužilaštvo Prijedor sumnjiči glavnog imama Medžlisa IZ BiH iz Kozarca Amira Mahića za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje… »
Imam Mahić se sumnjiči za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje
Dnevnik 03.02.2023
PRIJEDOR: Okružno javno tužilaštvo Prijedor sumnjiči glavnog imama Medžlisa IZ BiH iz Kozarca Amira Mahića za javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje, potvrdio je izvor upućen u istragu za banjalučke Nezavisne novine. "Postupajući… »
Episkopi SPC u BiH traže izvinjenje Islamske zajednice BiH zbog imama Mahića
Dnevnik 03.02.2023
BANjALUKA: Episkopi Srpske pravoslavne crkve u BiH traže izvinjenje Islamske zajednice u BiH pravoslavnim vernicima zbog, kako kažu, nečuvenih besramnih tvrdnji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu, Amira Mahića, kojima je na… »
IZ u BiH pokreće disciplinski postupak protiv imama zbog stava o Svetom Savi i SPC
Danas 03.02.2023
Islamska zajednica (IZ) u BiH će pokrenuti disciplinski postupak protiv imama Amira Mahića, koji je srpskog srednjovekovnog prosvetitelja Svetog Savu nazvao fašistom, a Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) sektom, potvrđeno je banjalučkim Nezavisnim… »
Vesti dana »
Skandal u kosovskoj policiji: Suspendovani policajci nisu reagovali na uništavanje murala junacima sa Košara
Blic pre 3 satajoš 1 povezana
Mile Kekin: Ako se svi pristojni ljudi povuku – jedina je opcija jednoumlje, diktatura
Danas pre 59 minutajoš 1 povezana
Savo Manojlović: Vučić glavni kreator incidenata, želi da sakrije korupciju od 65 miliona evra
Danas pre 5 satijoš 1 povezana
Trener Olimpijakosa napadnut posle utakmice: Jedan navijač me je gurnuo (VIDEO)
Danas pre 2 satajoš 2 povezane