Повезане вести

Састанак Вучића и Лајчака у вили „Мир"

Састанак Вучића и Лајчака у вили „Мир"

Политика 06.02.2023
Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком. Лајчак се раније данас у Приштини састао са премијером привремених институција Аљбином Куртијем… »
Лајчак после посете Београду и Приштини најавио наставак разговора на високом нивоу

Лајчак после посете Београду и Приштини најавио наставак разговора на високом нивоу

Глас Америке 06.02.2023
Београд — Изасланик Европске уније за дијалог Косова и Србије Мирослав Лајчак објавио је на Твитеру, после састанака са председником Србије Александром Вучићем и косовским премијером Аљбином Куртијем, да је боравио у Београду и… »
Вучић с Лајчаком: Када кажем да смо имали отворен разговор, то стварно мислим

Вучић с Лајчаком: Када кажем да смо имали отворен разговор, то стварно мислим

Еуроневс 06.02.2023
Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас у Београду са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком. Вучић је, након разговора, на инстаграму написао да је имао отворен и… »
Вучић: Отворен разговор са Лајчаком, разумели сте ме све

Вучић: Отворен разговор са Лајчаком, разумели сте ме све

Бета 06.02.2023
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Београду да је имао "отворен и пријатељски разговор" са специјалним представником ЕУ за Западни Балкан Мирославом Лајчаком. "Отворен и пријатељски разговор са Мирославом… »
Курти: Прихватамо предлог ЕУ за нормализацију односа Београда и Приштине

Курти: Прихватамо предлог ЕУ за нормализацију односа Београда и Приштине

Нова 06.02.2023
„Ми прихватамо предлог ЕУ за нормализацију односа Београда и Приштине“, поручио је косовски премијер након састанка са изаслаником ЕУ за дијалог, који је поново посетио Приштину. Мирослав Лајчак је након састанка са Куртијем… »
Аљбин Курти: Прихватамо предлог ЕУ за нормализацију односа Косова и Србије

Аљбин Курти: Прихватамо предлог ЕУ за нормализацију односа Косова и Србије

Време 06.02.2023
Криза на Косову Након састанка са Мирославом Лајчаком, косовски премијер објавио је на Твитеру да предлог ЕУ сматра добром основом за даљу дискусију са Београдом и солидном платформом за напредовање. Косово прихвата предлог ЕУ… »
Курти: Прихватамо европски предлог, нека питања у вези са тим ц́е се решавати у Бриселу

Курти: Прихватамо европски предлог, нека питања у вези са тим ц́е се решавати у Бриселу

Нови магазин 06.02.2023
Премијер Косова Аљбин Курти изјавио је данас да Приштина прихвата европски план за нормализацију односа са Београдом и да је то добра основа за даље дискусије и напредовање. Курти је рекао да ц́е током разговора у Бриселу… »
Курти позива Запад да не врши притисак на Приштину да прихвати формирање ЗСО: То ми није приоритет

Курти позива Запад да не врши притисак на Приштину да прихвати формирање ЗСО: То ми није приоритет

Еуроневс 06.02.2023
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је западне силе да не врше притисак на Приштину да прихвати формирање Заједнице српских општина. Курти је у интервјуу за АП рекао да му оснивање ЗСО није… »
Почео састанак Куртија и Лајчака у Приштини: Премијер тзв. Косова се претходно састао и са амбасадорима Квинте

Почео састанак Куртија и Лајчака у Приштини: Премијер тзв. Косова се претходно састао и са амбасадорима Квинте

Курир 06.02.2023
Састанак представника Европске уније за дијалог Косова и Србије Мирослава Лајчака, премијера Аљбина Куртија и заменика премијера Бесника Бисљимија је у току, преноси Коха диторе. Курти се претходно састао и са амбасадорима… »
Уочи сусрета са Лајчаком Курти ненајављено са амбасадорима западних земаља

Уочи сусрета са Лајчаком Курти ненајављено са амбасадорима западних земаља

Еуроневс 06.02.2023
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти ненајављено се данас састао у Приштини са амбасадорима САД, Италије, Француске, Немачке, Грчке и Финске. Приштински Репортери наводи да је састанак у току. Курти се са… »
Курти позива Запад да не врши притисак на Косово у вези Заједнице

Курти позива Запад да не врши притисак на Косово у вези Заједнице

Слободна Европа 06.02.2023
Премијер Косова Аљбин (Албин) Курти позвао је Запад да не врши притисак на Косово да прихвати формирање спорне Заједнице општина са српском већином која појачава тензије између Приштине и Београда. Курти је за агенцију АП рекао… »
Курти: Заједница општина на етничком принципу опасан преседан и пут у нове сукобе

Курти: Заједница општина на етничком принципу опасан преседан и пут у нове сукобе

Инсајдер 06.02.2023
Косовски премијер Аљбин Курти позвао је западне силе да не врше притисак на Косово да прихвати формирање Заједнице српских општина (ЗСО), већ да се уместо тога фокусира на то како да Србија постане демократскија земља и да… »

Вести дана »