Повезане вести

Брисел је спреман да организује дијалог Београда и Приштине

Брисел је спреман да организује дијалог Београда и Приштине

Политика 07.02.2023
БРИСЕЛ – „Европска унија још не може да најави датум састанка дијалога на високом нивоу између Београда и Приштине у Бриселу”, изјавио је Петер Стано, портпарол високог представника за спољну политику Уније. „Специјални… »
Контрапродуктивно да јавност зна детаље предлога споразума о Косову, у овом тренутку (ВИДЕО)

Контрапродуктивно да јавност зна детаље предлога споразума о Косову, у овом тренутку (ВИДЕО)

Инсајдер 07.02.2023
После јучерашње посете специјалног изасланика Европске уније Мирослава Лајчака Приштини, косовски премијер Аљбин Курти објавио је да прихвата француско-немачки предлог о свеобухватном споразуму. Са друге стране, председник… »
Коњуфца: Француско-њемачки план прихватљив за Косово

Коњуфца: Француско-њемачки план прихватљив за Косово

Ал Јазеера 07.02.2023
Предсједник Скупштине Косова каже да је европски приједлог плана за рјешавање косовског питања прихватљив за Косово јер у њему нема заједнице српских општина. Предсједник Скупштине Косова Глаук Коњуфца изјавио је да је… »
Курти разговарао са америчким амбасадором у ОЕБС-у о наставку сарадње са САД

Курти разговарао са америчким амбасадором у ОЕБС-у о наставку сарадње са САД

Данас 07.02.2023
Премијер Косова Аљбин Курти је данас, током састанка са амбасадором Мајклом Карпентером, сталним представником САД при ОЕБС-у, разговарао о наставку сарадње и координације између Владе Косова и представника Сједињених… »
"Заједницу је распустио Уставни суд": Председник приштинске скупштине: Француско-немачки план прихватљив за Приштину јер нема…

"Заједницу је распустио Уставни суд": Председник приштинске скупштине: Француско-немачки план прихватљив за Приштину јер нема…

Блиц 07.02.2023
Председник скупштине тзв. Косова Глаук Коњуфца изјавио је данас да је француско-немачки предлог плана за решавање косовског питања, прихватљив за Приштину пошто у њему, како је рекао, нема Заједнице општина са српском… »
Коњуфца о предлогу ЕУ: Не помиње се Заједница али постоје ризици

Коњуфца о предлогу ЕУ: Не помиње се Заједница али постоје ризици

Слободна Европа 07.02.2023
Председник Скупштине Косова Гљаук (Глаук) Коњуфца указао је да предлог Европске уније за нормализацију односа са Србијом не обухвата питање формирања Заједнице општина са српском вец́ином, односно да се то питање налази у… »
Ховенијер: САД поздрављају одлуку Косова да прихвати предлог ЕУ

Ховенијер: САД поздрављају одлуку Косова да прихвати предлог ЕУ

Блиц 07.02.2023
Амбасадор САД на Косову Џефри Ховенијер рекао је данас да Америка поздравља одлуку Приштине да, у принципу, прихвати предлог Европске уније и истакао да ће привремени споразум донети значајне користи и Косову и Србији. Он је… »
"Гнусне лажи и манипулације окупатора" Високи Дечани - албански православни манастир?! Бериша: Постоји питање које не спомињу…

"Гнусне лажи и манипулације окупатора" Високи Дечани - албански православни манастир?! Бериша: Постоји питање које не спомињу…

Курир 07.02.2023
Председник Србије Александар Вучић састао се јуче у Београду са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине, Мирославом Лајчаком. Лајчак је у Београд допутовао из Приштине, где је разговарао са премијером… »
САД поздравиле одлуку Косова о прихватању предлога ЕУ

САД поздравиле одлуку Косова о прихватању предлога ЕУ

Слободна Европа 07.02.2023
Амбасадор Сједињених Америчких Држава на Косову Џефри Ховенијер (Јеффреи Ховениер) навео је како његова земља поздравља одлуку Косова да, у принципу, прихвати предлог Европске уније о нормализацији односа са Србијом. "Ми… »
Курти се понаша неодговорно Опозиција осула паљбу по лажном премијеру

Курти се понаша неодговорно Опозиција осула паљбу по лажном премијеру

Ало 07.02.2023
Бивши главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом Едита Тахири каже да је тзв.премијер Аљбин Курти прихватио француско-немачки предлог без међусобног признања и ЗСО, а да претходно није разговарао ни са опозицијом ни са… »
Лајчак потврдио да је Косово “начелно прихватило” предлог ЕУ: “Наставићемо разговоре…”

Лајчак потврдио да је Косово “начелно прихватило” предлог ЕУ: “Наставићемо разговоре…”

Недељник 07.02.2023
ЕПА-ЕФЕ/ВАЛДРИН КСХЕМАЈ (Бета) – Специјални представник Европске уније (ЕУ) за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изразио је синоћ задовољство што је Косово начелно прихватило предлог ЕУ за нормализацију односа две… »
Лајчак: Драго ми је да је Косово начелно прихватило предлог ЕУ

Нови магазин 07.02.2023
Специјални представник Европске уније (ЕУ) за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изразио је данас задовољство што је Косово начелно прихватило предлог ЕУ за нормализацију односа две стране. "Драго ми је да је Косово у… »

Н1 Инфо 07.02.2023
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изразио је задовољство што је Косово начелно прихватило предлог ЕУ за нормализацију односа две стране. „Драго ми је да је Косово у принципу… »

Радио сто плус 07.02.2023
“Драго ми је да је Косово у принципу прихватило предлог ЕУ. Наставиц́емо наше разговоре на састанку на високом нивоу”, написао је јутрос Лајчак на Твитеру. Високи званичник ЕУ је додао да је у понедељак у Приштини и Београду… »
„Лајчак у Београд долази да би се одредио рок за прихватање француско-немачког предлога“: Шехоли каже да Куртијева изјава не…

„Лајчак у Београд долази да би се одредио рок за прихватање француско-немачког предлога“: Шехоли каже да Куртијева изјава не…

Данас 07.02.2023
Изјава косовског премијера да прихвата европски предлог за оквир дијалог Београда и Приштине, али без помињања формирања Заједнице српских општина у истој изјави за приштинског аналитичара и председника НВО “Институт за… »
Портпаролка ДСК: Изјава Куртија да прихвата план ЕУ је лични приступ, а не државни план

Портпаролка ДСК: Изјава Куртија да прихвата план ЕУ је лични приступ, а не државни план

Данас 06.02.2023
Портпаролка Демократског савеза Косова (ДСК) Сибељ Хаљими оценила је вечерас да изјава премијера Косова и Метохије Аљбина Куртија да прихвата немачко-француски план представља лични, а не државни приступ. Она је рекла да је… »
Вучић након састанка с Лајчаком: Разумели сте ме све

Вучић након састанка с Лајчаком: Разумели сте ме све

Данас 06.02.2023
Председник Србије Александар Вучић огласио се након састанка са специјалним изаслаником ЕУ за Западни Балкан Мирославом Лајчаком, рекавши да је разговор био пријатељски и отворен. „Отворен и пријатељски разговор са Мирославом… »
Лајчак стигао на састанак са Вучићем

Лајчак стигао на састанак са Вучићем

Данас 06.02.2023
Специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак стигао је на, раније најављен, састанак са председником Србије Александром Вучићем Лајчак се раније данас у Приштини састао са премијером привремених… »

Вести дана »