Povezane vesti

Norvežani smenili Ruse sa vrha trona

Politika 08.02.2023
Noveški Equinor je 2022. godinu zaključio s najvećom dobiti otkada je osnovan. Time se pridružio nizu kompanija koje su izvestile o rekordnim rezultatima zahvaljujući snažnom rastu cena gasa i nafte, prenosi Poslovni dnevnik. Equinor je ostvario… »

Norveški naftni div jači od svih: Sa rekordnom dobiti sa trona skinuo i dugogodišnje dominatore na tržištu

Blic 08.02.2023
Noveški "Equinor" izvestio je da je 2022. godinu zaključio s najvećom dobiti otkada je osnovan. Time se pridružio nizu kompanija koje su izvestile o rekordnim rezultatima zahvaljujući snažnom rastu cena gasa i nafte, prenosi Poslovni dnevnik… »

I norveški Equinor završio godinu s najvećom zaradom u historiji

Al Jazeera 08.02.2023
Kompanija u većinskom vlasništvu norveške države istisnula je ruski Gazprom s pozicije vodećeg distributera prirodnim plinom u uvjetima oštećenih plinovoda i zapadnih sankcija Rusiji. Norveški Equinor zaključio je 2022. godinu s najvećom dobiti… »

Zbacili Gasprom s trona pa sad plivaju u novcu

B92 08.02.2023
Noveški Equinor izvestio je da je 2022. godinu zaključio s najvećom dobiti otkada je osnovan. Time se pridružio nizu kompanija koje su izvestile o rekordnim rezultatima zahvaljujući snažnom rastu cena gasa i nafte, prenosi Poslovni dnevnik… »

Total Energies podiže dividendu nakon rekordne godine

Bloomberg Adria 08.02.2023
Total Energies SE povećao je svoju dividendu i otkupiće dve milijarde dolara u dodatnim akcijama nakon što su rastuće cene nafte i gasa povećale profit kompanije u 2022. na rekordnih 36,2 milijarde dolara. Francuski energetski gigant objavio je… »

Vesti dana »