Повезане вести

Натерали је да се уда са 16, сестру јој убили: Прича која се крије иза промене закона о браку у Британији

Натерали је да се уда са 16, сестру јој убили: Прича која се крије иза промене закона о браку у Британији

Телеграф 27.02.2023
"Имала сам само 16 година када ме је отац натерао да се удам за човека којег никад нисам упознала. Моја сестра имала је 17 година када су је натерали да се уда. Ја сам имала среће да напустим супруга, али моја сестра, која је… »
У Енглеској и Велсу ступила на снагу забрана склапања бракова млађих од 18

У Енглеској и Велсу ступила на снагу забрана склапања бракова млађих од 18

Н1 Инфо 27.02.2023
У Енглеској и Велсу ступила је на снагу мера подизање минималне старосне границе за склапање брака са 16 на 18 година, у складу са законом усвојеним прошле године за заштиту малолетника од принудних бракова. Чак и уз сагласност… »
Забрана бракова за лица млађа од 18 година: У Енглеској и Велсу ступио на снагу нови закон, прекршиоцима до 7 година затвора

Забрана бракова за лица млађа од 18 година: У Енглеској и Велсу ступио на снагу нови закон, прекршиоцима до 7 година затвора

Курир 27.02.2023
У Енглеској и Велсу данас је ступила на снагу мера подизање минималне старосне границе за склапање брака са 16 на 18 година, у складу са законом усвојеним прошле године за заштиту малолетника од принудних бракова. Чак и уз… »
У брак тек са 18 година: Ступио на снагу нови закон у Енглеској и Велсу

У брак тек са 18 година: Ступио на снагу нови закон у Енглеској и Велсу

Данас 27.02.2023
У Енглеској и Велсу ступио је на снагу нови закон којим се законска старосна доб за склапање брака повец́ава на 18 година, преноси ББЦ. Раније је било могуће венчати се са 16 или 17 година уз сагласност родитеља. Влада је… »

Вести дана »