Povezane vesti

Pretres pred Apelacionim sudom u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije

Slobodna Evropa 06.03.2023
Glavni pretres u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije počeo je 6. marta pred većem Apelacionog suda u Beogradu. Nekadašnji šef Republičke službe Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković na pretresu je izjavio da ostaje pri odbrani… »

Pretres u postupku za ubistvo Ćuruvije: Branka Prpa ponovila svedočenje VIDEO

B92 06.03.2023
Veće Apelacionog suda u Beogradu otvorilo je danas glavni pretres u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije. Glavni pretres otvoren je u postupku protiv četvorice nekadašnjih radnika Državne bezbednosti koji su prvostepenom presudom osuđeni na kaznu… »

Poslednji put se pretresaju pucnji na Ćuruviju, Prpa ispričala koga je videla

N1 Info 06.03.2023
Na početku glavnog pretresa u postupku protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, jedini očevidac Branka Prpa ponovila je pred većem Apelacionog suda da okrivljeni nekadašnji pripadnici DB-a… »

Branka Prpa ponovila da ne prepoznaje Kuraka kao Ćuruvijinog ubicu

Danas 06.03.2023
U nameri da ispravi nedostatke sudskog postupka koji traje već osam godina, Apelacioni sud u Beogradu danas je otvorio pretres kako bi neposredno mogli da ispitaju ključne nedoumice vezane sa slučaj ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Pretres pred… »

Suđenje za ubistvo Ćuruvije: Trojica okrivljenih ostaju pri iskazu, Prpa ponavlja da Kuraka i Romića nije videla

EurActiv 06.03.2023
Počelo je novo suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koje se iz bezbednosnih razloga, održava u zgradi Specijalnog a ne Apelacionog suda. Trojica okrivljenih, negirala su krivicu rekavši da ostaju pri ranijim iskazima. U ponovnom svedočenju… »

Branka Prpa ne tereti optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije

Politika 06.03.2023
„Videla sam samo jednog napadača kada sam se okrenula, dobila udarac u glavu i pala pored Slavka. Videla sam čoveka koji je prilazio sa pištoljem i pucao Slavku u glavu. Bio je nagnut nadamnom i činilo se da razmišlja da li da puca i meni u… »

Glavni pretres za ubistvo Ćuruvije: Marković ostao pri ranijem iskazu, Prpa ponovila - Kurak nije pucao

Insajder 06.03.2023
Glavni pretres protiv čretvorice pripadanika Resora državne bezbednosti (RDB) optuženim za ubistvo vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin, 11. aprila 1999. godine Slavka Ćuruvije počeo je danas u Apelacionom sudu u Beogradu. Nakon iznošenja… »

Apelacioni sud otvorio pretres u postupku za ubistvo Ćuruvije

Al Jazeera 06.03.2023
Sud je donio rješenje da otvori glavni pretres na prijedlog Tužilaštva za organizovani kriminal, okrivljenih i njihovih branilaca, nakon sto je razmatrao njihove žalbe na drugu prvostepenu presudu. Vijeće Apelacijskog suda u Beogradu počelo je… »

Nastavak glavnog pretresa za ubistvo Ćuruvije u sredu: Moguće svedočenje Legije

Radio 021 06.03.2023
Glavni pretres u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, vlasnika listova Dnevni telegraf i Evopljanin, biće nastavljen u sredu, pred Većem Apelacionog suda. Nakon iznošenja odbrane optuženih, svedočila je Branka Prpa, a zatim su advokati i… »

Prpa o ubici Ćuruvije - izvadio pištolj i udario me, a njega upucao! "Nije ni Romić ni Kurak, više je imao bejbifejs"

Mondo 06.03.2023
Danas je u Apelacionom sudu bio glavni pretres za ubistvo Slavka Ćuruvije. Danas je u Apelacionom sudu bio glavni pretres za ubistvo Slavka Ćuruvije. Apelacioni sud otvorio je danas glavni pretres protiv četvorice optuženih za ubistvo vlasnika Dnevnog… »

Jedina svedokinja ubistva Ćuruvije ponovila: Kurak nije taj koji je pucao

Radio 021 06.03.2023
Bivši pripadnik Resora državne bezbednosti (RDB) Miroslav Kurak nije osoba koja je pucala na Slavka Ćuruviju. Ovo je danas, u nastavku glavnog pretresa okrivljenim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije pred Apelacionim sudom u Beogradu, rekla jedini… »

Prpa: Nisam prepoznala Kuraka i Romića kao napadače na Ćuruviju i mene

Novi magazin 06.03.2023
Svedočeći danas u Aplecionom sudu u Beogradu, Branka Prpa je izjavila da kao napadača koji je u pucao na novinara Slavka Ćuruviju, sa kojim je bila u tom trenutku, nije prepoznala ni Miroslava Kuraka ni Ratka Romića, optužene da su neposredni… »

"Videla sam čoveka kako puca Slavku u glavu, ta osoba je na umrlici": Ćuruvijina supruga svedočila u postupku za ubistvo…

Blic 06.03.2023
Pred Apelacionim sudom u Beogradu danas je otpočeo drugostepeni postupak protiv optuženih za umešanost u ubistvo novinara "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine. Pred većem Apelacionog suda pozvana je da svedoči Branka Prpa… »

Branka Prpa: Kurak nije osoba koja je pucala

N1 Info 06.03.2023
U nastavku glavnog pretresa okrivljenim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije pred Apelacionim sudom u Beogradu, jedini svedok zločina Branka Prpa, koja je bila sa vlasnikom Dnevnog telegrafa i Evropljanina, izjavila je da bivši pripadnik Resora državne… »

Branka Prpa ponovila da ne prepoznaje Kuraka i Romića kao ubice Ćuruvije

RTV 06.03.2023
BEOGRAD - Veće Apelacionog suda u Beogradu otvorilo je danas glavni pretres u postupku protiv četvorice nekadašnjih radnika Državne bezbednosti koji su prvostepenom presudom osuđeni na kaznu zatvora od ukupno 100 godina za učešće u ubistvu… »

Radomir Marković: Nisam imao sukob sa Legijom, smetalo mi je njegovo „disciplinovanje“

Danas 06.03.2023
Nekadašnji načelnik Resora državne bezbednosti (RDB) Radomir Marković danas je u iskazu na početku glavnog pretresa za ubistvo Slavka Ćuruvije rekao da ostaje pri navodima svoje ranije odbrane i da tužilaštvo za ključne svedoke ima Milorada… »

Nastavljeno suđenje za ubistvo Slavka Ćuruvije, svedočenje Legije u toku nedelje

Danas 06.03.2023
Na početku drugostepenog postupka koji se pred Apelacionim sudom vodi zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije trojica okrivljenih su negirala krivicu, dodajući da ostaju pri svim ranijim izjavama. Ipak, najviše pažnje privuklo je ponovno svedočenje… »

Apelacioni sud otvorio pretres u postupku za ubistvo Ćuruvije

Euronews 06.03.2023
Apelacioni sud u Beogradu danas je otvorio pretres protiv četvorice pripadnika nekadašnje Državne bezbednosti (DB), koji su prvostepenom presudom osuđeni na ukupno 100 godina zatvora za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije 1999… »

Videla sam čoveka koji je prilazio sa pištoljem! Branka Prpa: Miroslav Kurak i Ratko Romić nisu pucali u Slavka Ćuruviju

Kurir 06.03.2023
Apelacioni sud otvorio je danas glavni pretres protiv četvorice optuženih za ubistvo vlasnika Dnevnog telefgrafa Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. Na početku suđenja pred drugostepenim sudom, sudija je obavestila sve prisutne da je posle razmatranja… »

"Prpa, jedini svedok, je rekla da Kurak nije ubica": Marković negirao krivicu za Ćuruvijino ubistvo

Telegraf 06.03.2023
Nekadašnji prvi čovek RDB, Radomir Marković doveden je iz požarevačkog zatvora "Zabela", u kom služi kaznu od 40 godina zatvora po presudama za ubistvo Ivana Stambolića i četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali. Radonjić i Romić su u… »

Radonjić i Romić stigli u specijalni sud: Otvaranje glavnog pretresa u postupku protiv četvorice optuženih za ubistvo…

Kurir 06.03.2023
Apelacioni sud u Beogradu za danas je zakazao otvaranje glavnog pretresa u postupku protiv četvorice optuženih za ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. u centru Beograda. Prvostepenom presudom, koju je Apelacioni sud… »

Danas glavni pretres u postupku za ubistvo Ćuruvije

Novi magazin 06.03.2023
Glavni pretres u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije trebalo bi danas da počne pred većem Apelacionog suda u Beogradu, posle kojeg će taj sud, kao drugostepeni, doneti pravosnažnu presudu. Apelacioni sud je ranije razmatrao žalbe na presudu… »

Slučaj ubistva Ćuruvije dobija svoj epilog! Milorad Ulemek Legija je ključni svedok, dobija pretnje zbog svedočenja!

Mondo 06.03.2023
Za danas je zakazano suđenje u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije i očekuje se donošenje konačne presude. Za danas je zakazano suđenje u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije i očekuje se donošenje konačne presude. Apelacioni sud u… »

Završnica suđenja za ubistvo Ćuruvije: Proces traje duže od dve decenije, optuženi ranije osuđeni na sto godina zatvora

EurActiv 06.03.2023
Završnica suđenja za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine, pretres počinje ove nedelje. Ranije su optuženi osuđeni na ukupno sto godina zatvorske kazne, a kao počinilac označeno NN lice. Novo suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije… »

Zašto sud ponovo saslušava Legiju u predmetu Ćuruvija i šta je komandant JSO prećutao kada je prvi put svedočio?

Danas 06.03.2023
Sudskom postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije bilo je potrebno devet godina da napravi pun krug i vrati se tamo gde je i sve počelo – svedočenju Milorada Ulemeka Legije. Veće Apelacionog suda u Beogradu danas će ponovo otvoriti pretres kako… »

Počinje glavni pretres u postupku za ubistvo Ćuruvije

Radio 021 06.03.2023
Glavni pretres u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije trebalo bi u ponedeljak da počne pred većem Apelacionog suda u Beogradu. Posle njega će taj sud, kao drugostepeni, doneti pravosnažnu presudu. Apelacioni sud je ranije razmatrano žalbe na… »

Vesti dana »