Повезане вести
"Почивај у миру, Мој рајко": Колеге се емотивним речима опростиле од Танасија Узуновића: "Био је најбољи човек ког сам…
Курир 10.03.2023
Глумац Танасије Узуновић преминуо је у 81. години на Клиници за ургентну медицину ВМА. У свом богатом глумачком опусу, поред бројних ангажмана у позоришту, забележио је више од 50 улога у филмовима и серијама, а можда највећу… »
„За њега само ружно имам да кажем“: Танасије Узуновић се са овим познатим глумцем потукао у позоришту
Нова 10.03.2023
Били су колеге на факултету. Познати глумац Танасије Узновић преминуо је данас у 81. години живота након што је последњих дана боравио на ВМА. Његову каријеру обележиле су бројне успешне улоге, а једна од најпознатијих је… »
Због њега сам уписао глуму, био је танан и осетљив човек, прави пријатељ и витез: Војин Ћетковић о Танасију Узуновићу…
Данас 10.03.2023
Велики српски глумац Танасије Таса Узуновић (1942-2023), напустио је овај свет данас, у 81. години, а од једног од најважнијих представника нашег филмског и позоришног глумишта с тугом се опрашатају колеге с којима је сарађивао… »
Пријатељи о Танасију Узуновићу: Врхунски глумац, прави пријатељ и витез
Н1 Инфо 10.03.2023
Велики уметник који је обележио домаћи филм, ТВ продукцију и позориште – Танасије Узуновић преминуо је данас у Београду у 81. години, а његови пријатељи и колеге у првим реаговањима кажу да је он био снажан карактер и као… »
Здравко Шотра о Танасију Узуновићу (1942-2023): Отишао је мој добри, стари друг, сарађивали смо од „Боја на Косову“, па до…
Данас 10.03.2023
Вест о смрти великог филмског и позоришног глумца Танасија Узуновића (1942), који је данас преминуо у 81. години на Клиници за ургентну медицину ВМА, потресла је нашу културну јавност, његове колеге, пријатеље, публику…. –… »
Љубинка Кларић: Таса је играо захтевне улоге и изгарао на сцени
Нова 10.03.2023
Јако ми је жао што чујем ову вест. Таса је био диван човек и велики професионалац, рекла је за Нова.рс глумица Љубинка Кларић на вест о смрти Танасија Узуновића, који је преминуо данас у 81. години. – Отишао је један од великана… »
Отишао је племић српске глуме Овако је причао за "Новости": Отац ми је рекао - ако постанеш комуниста, не враћај се кући (фото)…
Вечерње новости 10.03.2023
ПРВАК Драме Народног позоришта, познати филмски и телевизијски глумац Танасије Узуновић, преминуо је данас у 81.години на Клиници за ургентну медицину ВМА. Фото: Приватна архива Отишао је Хамлет, Исус, Тузембах, Верховенски… »
"Збогом, Тасо, нека ти је лак пут": Колеге и пријатељи опраштају се од Танасија Узуновића
МНОГЕ колеге и пријатељи се опраштају од преминулог глумца Танасија Тасе Узуновића на друштвеним мрежама уз подсећање на разне заједничке сарадње или тренутке из приватног живота. Фото: Н. Фифић Велики драмски уметник нас је… »
Преминуо глумац Танасије Узуновић
РТК 10.03.2023
Глумац Танасије Узуновић који је данас преминуо у 81. години, уживао је велики углед и остварио је бројне запажене улоге у позоришту, на филму и телевизији. Узуновић је рођен у Нишу 1942. године, а глуму је студирао на Академији… »
Вида Огњеновић о Танасију Узуновићу: Својом продуховљеном појавом пролепшавао је сцену
Нова 10.03.2023
Ничег обичног, ничег већ виђеног, далеко од сваке баналности, искрено, пронађено, надахнуто, ето тако је играо Таса, рекла је за Нова.рс књижевница и редитељка Вида Огњеновић поводом смрти драмског уметника Танасија Узуновића… »
Танасије Узуновић ћерку Софију добио када је имао 50 година: Овако изгледа његова наследница која се појавила у домаћим…
Курир 10.03.2023
Вест да је глумац Танасије Узуновић преминуо је многе растужила. Најпознатији је по улози Рајка Малешевића у серији "Мој рођак са села", а приватно је дуго водио борбу да постане родитељ. Он је ћерку Софију добио у 50. години, а… »
Преминуо Танасије Узуновић
Нова 10.03.2023
Познати српски глумац Танасије Узуновић преминуо је у 81. години на Клиници за ургентну медицину ВМА, преноси "Блиц". Танасије Узуновић је рођен у Нишу 25. септембра 1942. године. Позоришну академију је завршио у класи професорке… »
Тихомир Станић о Танасију Узуновићу (1942-2023): Био је врхунски глумац, снажан карактер, човек специфичан у својој отмености…
Данас 10.03.2023
Српско глумиште напустио је још један велики уметник који је обележио овдашњи филм, ТВ продукцију и позориште – Танасије Узуновић (1942) преминуо је данас у Београду у 81. години, на Клиници за ургентну медицину ВМА. – Много сам… »
Воја Брајовић: Танасија Узуновића сам познавао више од 50 година
Нова 10.03.2023
Глумац Воја Брајовић рекао је за Нова.рс поводом смрти колеге Танасија Узуновића, да су се познавали преко 50 година. – Памтићу га као Хамлета, као једног од “Бојанових беба”, као глумца Југословенског драмског позоришта, иако је… »
Рајко из „Мој рођак са села“ и бројне велике улоге: По чему ћемо памтити Танасија Узуновића
Нова 10.03.2023
Прва асоцијација на Танасија Узуновића, који је данас преминуо на ВМА у 81. години, јесте да је био бард домаћег глумишта и човек са огромним уметничким реномеом. Танасије Узуновић је рођен у Нишу 25. септембра 1942. године… »
Ово је последња улога танасија узуновића: Појавио се улози кримоса, а ево ко се опростио емотивним речима од глумца (фото)
Курир 10.03.2023
Глумац Танасије Узуновић је преминуо у 81 година на ВМА, а иза њега су остале бројне улоге и за живота је одиграо преко 50 улога. Последњу улогу је остварио као Воја Кримос у филму и серијалу Јужни ветар - Убрзање, а редитељ… »
Причало се да је ошамарио балерину: "Пљунула ме је па сам је склонио" - Скандал који је могао Узуновића да кошта каријере
ТАНАСИЈЕ Узуновић ће остати упамћен по многим великим улогама које је одиграо, мада га телевизијска публика највише памти по улози у серији "Мој рођак са села". Фото АТА Имагес Глумац безпрекорне биографије, пре пар година био је… »
На плећима носио тешко бреме славних предака "Живим овде, зато што ви живите у мојој кући", Таса поред 9 кућа, гурнут у…
Ало 10.03.2023
У кући смо славили Светог Николу и тај дан нисам ишао у школу. И имао сам проблема. Изводили су ме на таблу као унука зеленаша "против којих смо се ми борили" Чувени глумац, Танасија Узуновића, који је преминуо је данас, 10… »
Преминуо глумац Танасије Узуновић: Имао је 81 годину, а ова улога му је обележила каријеру и сви га знају по њој
У центар 10.03.2023
Глумац Танасије Узуновић је преминуо у 81. години живота на клиници за ургентну медицину ВМА, сазнаје незванично Курир. Танасије Узуновић је рођен 25. септембра 1942. у Нишу. Позоришну академију је завршио у класи професорке… »
Од Хамлета до "Три сестре": Танасије Узуновић имао је и запажену позоришну каријеру
Телеграф 10.03.2023
Члан Југословенског драмског позоришта постао је 1967, да би од 2002. био у сталном ангажману у Народном позоришту у Београду. Глумац Танасије Узуновић који је данас преминуо у 81. години, уживао је велики углед и остварио је… »
Вести дана »
Висок ниво загађења ваздуха у Србији током зимског периода са здравственим ризицима
Наслови.аи пре 3 сатајош 17 повезаних