Povezane vesti
"Počivaj u miru, Moj rajko": Kolege se emotivnim rečima oprostile od Tanasija Uzunovića: "Bio je najbolji čovek kog sam…
Kurir 10.03.2023
Glumac Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini na Klinici za urgentnu medicinu VMA. U svom bogatom glumačkom opusu, pored brojnih angažmana u pozorištu, zabeležio je više od 50 uloga u filmovima i serijama, a možda najveću naklonost publike donela mu… »
„Za njega samo ružno imam da kažem“: Tanasije Uzunović se sa ovim poznatim glumcem potukao u pozorištu
Nova 10.03.2023
Bili su kolege na fakultetu. Poznati glumac Tanasije Uznović preminuo je danas u 81. godini života nakon što je poslednjih dana boravio na VMA. Njegovu karijeru obeležile su brojne uspešne uloge, a jedna od najpoznatijih je svakako uloga Rajka Maleševića… »
Zbog njega sam upisao glumu, bio je tanan i osetljiv čovek, pravi prijatelj i vitez: Vojin Ćetković o Tanasiju Uzunoviću…
Danas 10.03.2023
Veliki srpski glumac Tanasije Tasa Uzunović (1942-2023), napustio je ovaj svet danas, u 81. godini, a od jednog od najvažnijih predstavnika našeg filmskog i pozorišnog glumišta s tugom se oprašataju kolege s kojima je sarađivao. – Tanasije je bio moj… »
Prijatelji o Tanasiju Uzunoviću: Vrhunski glumac, pravi prijatelj i vitez
N1 Info 10.03.2023
Veliki umetnik koji je obeležio domaći film, TV produkciju i pozorište – Tanasije Uzunović preminuo je danas u Beogradu u 81. godini, a njegovi prijatelji i kolege u prvim reagovanjima kažu da je on bio snažan karakter i kao umetnik i kao čovek, a da je… »
Zdravko Šotra o Tanasiju Uzunoviću (1942-2023): Otišao je moj dobri, stari drug, sarađivali smo od „Boja na Kosovu“, pa do…
Danas 10.03.2023
Vest o smrti velikog filmskog i pozorišnog glumca Tanasija Uzunovića (1942), koji je danas preminuo u 81. godini na Klinici za urgentnu medicinu VMA, potresla je našu kulturnu javnost, njegove kolege, prijatelje, publiku…. – Užasnut sam tom vešću, jer ne… »
Ljubinka Klarić: Tasa je igrao zahtevne uloge i izgarao na sceni
Nova 10.03.2023
Jako mi je žao što čujem ovu vest. Tasa je bio divan čovek i veliki profesionalac, rekla je za Nova.rs glumica Ljubinka Klarić na vest o smrti Tanasija Uzunovića, koji je preminuo danas u 81. godini. – Otišao je jedan od velikana glume i meni veoma dragi… »
Preminuo glumac Tanasije Uzunović
RTK 10.03.2023
Glumac Tanasije Uzunović koji je danas preminuo u 81. godini, uživao je veliki ugled i ostvario je brojne zapažene uloge u pozorištu, na filmu i televiziji. Uzunović je rođen u Nišu 1942. godine, a glumu je studirao na Akademiji za pozorište, film i… »
Vida Ognjenović o Tanasiju Uzunoviću: Svojom produhovljenom pojavom prolepšavao je scenu
Nova 10.03.2023
Ničeg običnog, ničeg već viđenog, daleko od svake banalnosti, iskreno, pronađeno, nadahnuto, eto tako je igrao Tasa, rekla je za Nova.rs književnica i rediteljka Vida Ognjenović povodom smrti dramskog umetnika Tanasija Uzunovića. Poznati glumac preminuo… »
Tanasije Uzunović ćerku Sofiju dobio kada je imao 50 godina: Ovako izgleda njegova naslednica koja se pojavila u domaćim…
Kurir 10.03.2023
Vest da je glumac Tanasije Uzunović preminuo je mnoge rastužila. Najpoznatiji je po ulozi Rajka Maleševića u seriji "Moj rođak sa sela", a privatno je dugo vodio borbu da postane roditelj. On je ćerku Sofiju dobio u 50. godini, a ona je krenula njegovim… »
Preminuo Tanasije Uzunović
Nova 10.03.2023
Poznati srpski glumac Tanasije Uzunović preminuo je u 81. godini na Klinici za urgentnu medicinu VMA, prenosi "Blic". Tanasije Uzunović je rođen u Nišu 25. septembra 1942. godine. Pozorišnu akademiju je završio u klasi profesorke Ljiljane Krstić. Bio je… »
Tihomir Stanić o Tanasiju Uzunoviću (1942-2023): Bio je vrhunski glumac, snažan karakter, čovek specifičan u svojoj otmenosti…
Danas 10.03.2023
Srpsko glumište napustio je još jedan veliki umetnik koji je obeležio ovdašnji film, TV produkciju i pozorište – Tanasije Uzunović (1942) preminuo je danas u Beogradu u 81. godini, na Klinici za urgentnu medicinu VMA. – Mnogo sam radio s Tanasijem… »
Voja Brajović: Tanasija Uzunovića sam poznavao više od 50 godina
Nova 10.03.2023
Glumac Voja Brajović rekao je za Nova.rs povodom smrti kolege Tanasija Uzunovića, da su se poznavali preko 50 godina. – Pamtiću ga kao Hamleta, kao jednog od “Bojanovih beba”, kao glumca Jugoslovenskog dramskog pozorišta, iako je posle bio u Narodnom –… »
Rajko iz „Moj rođak sa sela“ i brojne velike uloge: Po čemu ćemo pamtiti Tanasija Uzunovića
Nova 10.03.2023
Prva asocijacija na Tanasija Uzunovića, koji je danas preminuo na VMA u 81. godini, jeste da je bio bard domaćeg glumišta i čovek sa ogromnim umetničkim renomeom. Tanasije Uzunović je rođen u Nišu 25. septembra 1942. godine. Glumu je studirao na… »
Ovo je poslednja uloga tanasija uzunovića: Pojavio se ulozi krimosa, a evo ko se oprostio emotivnim rečima od glumca (foto)
Kurir 10.03.2023
Glumac Tanasije Uzunović je preminuo u 81 godina na VMA, a iza njega su ostale brojne uloge i za života je odigrao preko 50 uloga. Poslednju ulogu je ostvario kao Voja Krimos u filmu i serijalu Južni vetar - Ubrzanje, a reditelj Miloš Avramović se… »
Preminuo glumac Tanasije Uzunović: Imao je 81 godinu, a ova uloga mu je obeležila karijeru i svi ga znaju po njoj
U centar 10.03.2023
Glumac Tanasije Uzunović je preminuo u 81. godini života na klinici za urgentnu medicinu VMA, saznaje nezvanično Kurir. Tanasije Uzunović je rođen 25. septembra 1942. u Nišu. Pozorišnu akademiju je završio u klasi profesorke Ljiljane Krstić. Osim u… »
Od Hamleta do "Tri sestre": Tanasije Uzunović imao je i zapaženu pozorišnu karijeru
Telegraf 10.03.2023
Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta postao je 1967, da bi od 2002. bio u stalnom angažmanu u Narodnom pozorištu u Beogradu. Glumac Tanasije Uzunović koji je danas preminuo u 81. godini, uživao je veliki ugled i ostvario je brojne zapažene uloge u… »
Vesti dana »
„Jedan put nas vodi do pravedne Srbije, a jedan do mafije“: Održan skup Studentske liste u Nišu (VIDEO)
Danas pre 7 satijoš 22 povezane
Republička izborna komisija donela odluku o tačnom broju birača sa glasačkim pravom
Insajder pre 5 satijoš 9 povezanih
RIK odbio prigovore Studentske liste o biračkim mestima u inostranstvu i vremenu glasanja
N1 Info pre 7 satijoš 10 povezanih
Moskva zadovoljna nakon Trampove konstatacije da je Ukrajini potreban novi predsednik
Insajder pre 6 satijoš 110 povezanih
Broj žrtava uraganu Isajas u SAD povećan na četiri, 868.000 korisnika bez struje
RTV pre 8 satijoš 16 povezanih