Повезане вести
Драгослав Михаиловић – од Голог отока до Српске академије наука и уметности
Политика 12.03.2023
„Боље је и курјак бити неголи човек, веруј ми. Нема ти од човека ништа грђе на свету. Грђе од човека је, опет, једино човек” – Чизмаши, Драгослав Михаиловић (1930-2023). Српски романописац, приповедач, сценариста, драматург, и… »
Михаиловић је још за живота постао најзначајнији српски писац: Сећање Душана Ковачевића и колега! Умео је да прича о малом…
Курир 12.03.2023
После краће болести српски писац, драматург и академик Драгослав Михаиловић преминуо је у 93. години у Београду, саопштила је његова породица. За више од шест деценија, колико је писао, објавио је дела "Кад су цветале тикве"… »
Милисав Савић: Одласком Драгослава Михаиловића завршава се време кад је књижевност нешто значила, кад су због ње заседали…
Данас 12.03.2023
Један од најважнијих писаца овдашње књижевности и академик, Драгослав Михаиловић (1930), преминуо је данас у Београду у 93. години, а осим по изванредном литерарном дару остаће упамћен и по својој узбудљивој и тешкој животној… »
Тајну полицију није могао да скине с врата: Хапшен, прогоњен, забрањиван Михаиловић се извукао из каљуге тек с 50. година
Нова 12.03.2023
Ја сам писац од основне школе, односно, од основне школе сам желео да будем писац, говорио је Драгослав Михаиловић. Међутим, великом књижевнику, који је преминуо у 93. години, није полазило за руком да постане писац читаве две… »
Душан Ковачевић: Драгослав Михаиловић се као јако млад искалио на робији на Голом отоку
Данас 12.03.2023
– Кад сам јутрос чуо да је Драгослав Михаиловић преминуо било ми је баш тешко – одавно се нисам осећао тако потиштено и нерасположено, јер је отишао један од људи које сам изузетно ценио, волео, и с којим сам провео у… »
Као да ме струја ударила кад сам први пут прочитао „Фреде, лаку ноћ“: Бобан Скерлић о одласку Михаиловића
Нова 12.03.2023
Књижевност Драгослава Михаиловића свакако заслужује да о њој говори бољи Скерлић од мене. Ја се, ето, изјашњавам зато што сам имао прилику да се о ту књижевност два пута позоришно окористим, каже за Нова.рс Бобан Скерлић… »
Срђан Карановић: Драгослав Михаиловић је био врло значајан за нашу књижевност, а ја сам био одушевљен његовим романом…
Данас 12.03.2023
Академик, чувени писац, романсијер, сценариста, драматург Драгослав Михаиловић (1930) преминуо је у Београду у 93. години, а иза њега је остала озбиљна књижевна, филмска и позоришна баштина. У овдашње антологије, као једно од… »
Награђивани и забрањивани, преминуо велики Драгослав Михаиловић
Данас 12.03.2023
Српски књижевник и академик Драгослав Михаиловић, награђивани и својевремено забрањивани аутор, који је био и затвореник на Голом отоку, преминуо је у Београду у 93. години, пренела је РТС, а пише СееЦулт. Писац утицајних и… »
Најпознатији роман 9 година био забрањен, представа укинута: Драгослав Михаиловић и сам био заточеник Голог отока: "Ако сте…
Блиц 12.03.2023
Чувени писац, романсијер, сценариста, драматург Драгослав Михаиловић преминуо је ноћас у Београду у 93. години. Драгослав Михаиловић рођен је 1930. године у Ћуприји. Први полукњижевни рад, хумореску под насловом „Писмо“… »
Од заточеника Голог отока до култног писца: Ко је био Драгослав Михаиловић
Нова 12.03.2023
Није неопходно, али живот говори мало друкчије, обично се дешава да људи који су имали тежак живот онда имају шта да кажу и да испричају о томе шта су све преживели, говорио је Драгослав Михаиловић, романописац, приповедач… »
Последњи интервју драгослава михаиловића за Курир: Овако је говорио о Титовој забрани, књижевности и Србији данас
Курир 12.03.2023
Академик Драгослав Михаиловић преминуо је у Београду у 93. години, а књижевношћу се бавио готово до последњег дана. Када је пре нешто више од три године на Сајму књига потписивао своја дела, између осталих и нови роман "Треће… »
Биографија драгослава михаиловића: Бунио се због хапшења другова и ушао у сукоб са удбом, па завршио на Голом отоку
Вечерње новости 12.03.2023
ЧУВЕНИ писац, романсијер, сценариста, драматург Драгослав Михаиловић преминуо је у Београду у 93. години, потврдила је породица. Фото А. Стевановић Студирао је Филозофски факултет у Београду на Групи за југословенску књижевност… »
Вести дана »
Хјустон може и без Дурента: Канингем спасао лидера Истока катастрофе!
Хот спорт пре 19 минутајош 23 повезане
Трамп: Ратови у Ирану и Украјини могли би да се заврше "по сличном распореду"; Украјина тврди да је напала главно чвориште руских нафтовода
РТС пре 4 минутајош 10 повезаних
ВМА: Током ноћи 12 саобраћајних незгода, сви учесници задобили лакше повреде
Сербиан Невс Медиа пре 19 минутајош 8 повезаних